Mudra har en dyp betydning knyttet til vår indiske tradisjon. Det har en veldig dyp relevans hemmet i vår historie. Det er forskjellige former for historier knyttet til mudras. Det antas at mudra er kjent for å ta seg av de fleste av våre helseproblemer. Tidligere hadde folk ikke så mye medisinske fasiliteter, så på den tiden pleide folk bare å utøve mudra, og de var mye sunnere enn vi er i dag. Det er til og med bevist at levealderen var mye høyere i disse dager enn den er i dag. Selv vitenskap og medisinske egenskaper har utviklet seg mye i dag, men fortsatt har helseproblemene blitt flere ganger. En så viktig mudra er Abhaya Mudra.

Abhaya Mudra Hvordan gjøre og fordeler

La oss forstå betydningen av Abhaya Mudra:

Det er forskjellige betydninger knyttet til ordet Abhaya. Mange år før da indianere pleide å ha sanskrit som kommunikasjonsspråk, ble abhaya -ordet mye brukt. På den tiden betydde abhaya fryktløshet.

Du kan også legge til betydningen av beskyttelse, fred og stillhet med abhaya. Du kan også si at abhaya mudra symboliserer løsrivelsen av frykt og ondskap fra våre liv. Det antas at dette symbolet ble brukt mye før begynnelsen av buddhismen.

Ideen bak opprinnelsen til dette symbolet var å nærme seg fremmede med en vennlig gest. Men det ble antatt at du ikke skulle være for vennlig med fremmede, og folk pleide å unngå å snakke og møte med fremmede.

Så dette konseptet ble utviklet av abhaya mudra der folk pleide å møte og hilse fremmede lykkelig. En annen teori rundt denne gesten er at den ble introdusert da Gautam Buddha ble angrepet av en elefant. Det er kjent at elefanten umiddelbart ble roet etter at han så denne gesten fra Gautam Buddha. Folk som praktiserer buddhisme sier at Gautam Buddha reiste hendene i fryktløshet.

Denne mudraen er også veldig populær i andre historiske tradisjoner. Det ble til og med sett i antall skrifter fra Gandhara. I Gandhara -kunsten ble denne handlingen mest brukt til forkynnelse. Denne mudraen var også veldig vanlig i Kina, spesielt i de nordlige wei- og sui -områdene på 4. og 7. århundre. Denne gesten er også veldig populær i den femte dhyani Buddha, som også er kjent som Amoghasiddhi. Det antas at hvis du praktiserer amoghasiddhi ganske lenge, vil du kunne komme over din sjalu, og dette vil hjelpe deg på sikt å oppnå nye prestasjoner i livet ditt. I Thailand og laos er denne mudra populært kjent som walking Buddha.

Hvordan utføre Abhaya Mudra?

Så, etter å ha visst alt om denne mudraen, oppstår det store spørsmålet om hvordan du gjør denne mudraen. Ikke bekymre deg, vi hjelper deg ut av dette. Før du gjør noen slags mudra er det en forutsetning at kroppen din skal være løs. Hvis du anstrenger deg for hardt eller gjør kroppen for stram på grunn av presset og stresset, gjør du det ikke riktig. Du må komme deg over alle verdslige saker og deretter konsentrere deg om mudra -formen. Så bare forvent noen fordeler av det på lang sikt. Hvis du gjør denne mudraen ved å tro at du ikke kommer til å oppnå resultatet eller med andre ord over tenkning, kommer du ikke til å oppnå resultatene.

Følgende er noen av de korte trinnene som vil hjelpe deg med å få tak i denne Abhaya Mudra:

  • Sitt i en lotus eller veldig lett halv sittende stilling. Den første betingelsen for enhver mudraøvelse er komfort. Du må være i en komfortabel posisjon for å gjøre denne øvelsen. Deretter foreslår vi at du setter deg på en matte eller på et lyst teppe. Dette er fordi mange treningseksperter og kostholdseksperter har foreslått at du ikke skal sitte på bar etasje. Bare gulv avgir og får frem en stråling som ikke er god og sunn mens du gjør mudra. Du kan holde øynene åpne eller lukkede som du vil. Lukkede øyne sikrer definitivt mer konsentrasjon.
  • Løft høyre hånd opp til skulderhøyden.
  • Bøy nå armene og håndflatene vendt utover med fingrene oppreist
  • Legg den sammen med venstre hånd mens du står.

Tips og triks for å gjøre Abhaya Mudra:

Det er ingen bestemt tid for når denne mudraen skal gjøres. Du kan gjøre denne mudraen når og når du ønsker det. Siden denne mudra heller ikke innebærer noe spesifikt sittemønster. Abhaya mudra kan enkelt gjøres mens du står, slik at du kan gjøre det selv når du er på løp. Du kan gjøre det på kontoret mens du kjeder deg i jobben og ønsker å nyte ferien. Gjør abhaya mudra, så kan du også overvinne frykten din. Så i denne svært konkurransedyktige verden er det avgjørende at du skal komme deg over frykten og sjalusien. Da er det bare du som kan lykkes og konkurrere i livets lange løp. Derfor er det et must at du regelmessig skal trene abhaya mudra. Med lengre praksis med abhaya mudra kan du se og føle positive endringer i ditt liv og livsstil. Denne mudraen er ekstremt populær. Selv leger anbefaler abhaya mudra for å komme over frykten din.

Men du må huske at Abhaya mudra ikke kan utmerke seg på en dag. Eventuell usunn praksis kan bare oppnås på en dag. Det tar tid å utmerke seg over ting og mye mer tid å få ut av dem. Derfor er vårt forslag å fortsette å praktisere denne mudraen lenge, og da er det bare du som kan overvinne frykten og sjalusien din. Dette er mer mentalt overvunnet enn fysiske endringer, så det tar mye mer tid. Så ikke bli skuffet over fakta om at du ikke oppnår resultater. Med tid og litt tålmodighet vil du definitivt oppnå resultater hvis du er trygg nok og du gjør det riktig.