Mudra øvelser er en del av Yoga asanas, men bruker i hovedsak håndstillingene for å oppnå ønskede resultater. Mudras utføres ved å plassere fingrene i forskjellige stillinger for å åpne opp chakraene og kanalisere energi inn i kroppen. De kan også hjelpe til med å roe ned et kaotisk sinn og få positivitet. Lotus Mudra er en så fantastisk håndstilling, som er kjent for å drive følelser av kjærlighet, glede og medfølelse. Denne mudra åpner hjertechakraet, som hjelper deg med å åpne følelsene dine for andre. Lotus mudra er også et symbol på renhet, hvor du vil erstatte dine negative tanker med kjærlighet og omsorg for andre.

I denne artikkelen skal vi diskutere fordeler og trinn for Lotus Mudra for å utføre den.

Hva er Lotus Mudra?

Lotus mudra er en håndstilling som ligner en åpen lotus. Denne mudraen er kjent for å hjelpe deg med å holde kontakten med røttene og holde deg jordet. Mudraen fjerner alle slags negative følelser og hjelper deg med å åpne tankene dine for å akseptere andre.

Lotus Mudra Betydning:

Lotusblomstens mudra symboliserer et rent og åpent hjerte. Dette er mer et symbol på renhet. Akkurat som en lotus som sitter på overflaten av en dam som dens røtter er tett låst og skjøt med bakken under. Lotusen er veldig åpen, og det er som om verden omfavner den. Røttene er som dypt oppslukt i den gjørmete bunnen som er helt mørk og rotete.

Hvordan gjøre Lotus Mudra, trinn å gjøre og fordeler

Viktigheten av Lotus Mudra:

Lotus er et symbol på noe som er som godhet som kommer fra mørke og triste tider. Det er som om du kommer ut av de gode faktorene og egenskapene til livets dårlige hendelser. Det er også som om du har vært omgitt av mørke hele livet, og endelig kommer du ut med lys og glans og ser på alle de positive tingene og egenskapene i livet. Det er som en tross alt den mørke og dystre tiden du har lagt merke til noe godt og positivt.

Slik gjør du Lotus Mudra:

Lotus mudra er veldig lett og praktisk å gjøre. Det krever ikke mye praksis og ekspertise.

Trinn for å utføre Lotus Mudra:

 1. Du må sitte på tvers av beina eller hvilken som helst praktisk sittestilling du ønsker. Jeg foreslår at du ikke sitter direkte på bakken. Sitt enten på matten eller det lyse teppet.
 2. Dette er fordi det antas at hvis du sitter direkte på bakken, kan det være mange strålinger og negative påvirkninger kan påvirke mudra -posituren din.
 3. Du må først ta noen dype åndedrag og lette deg selv. Hold hele kroppen i ro. Å lukke øynene er helt ditt valg.
 4. Hvis du føler deg rolig ved å lukke øynene, kan du definitivt la dem være åpne.
 5. Men jeg foreslår at du lukker øynene, det vil hjelpe deg med å konsentrere deg bedre.
 6. Nå må du bringe bunnen av håndflatene sammen nær ditt hjertesenter.
 7. Bare berør tommelen og fingrene sammen.
 8. Nå må du spre resten av fingrene veldig mye, akkurat som lotus. Hver finger skal være bred fra hverandre uten å berøre hverandre.
 9. Nå må du lukke øynene dine på dette tidspunktet. Bare lukk øynene og pust dypt. Du bør ta minst 5-7 dype åndedrag nå.

Lotus Mudra med noen varianter:

Den flytende lotus mudraen her må du inhalere dypt og gradvis bør du løfte lotusen mot pannen. Det skal være parallelle linjer med pannen.

Pust forsiktig ut og ta lotusen ned. Fortsett i minst 5-7 ganger. Lotus mudra kommer med tverrfaglige fordeler.

Fordeler med Lotus Mudra:

 1. Du vil føle deg fullstendig energisk når du endelig har åpnet øynene senere når du gjør denne øvelsen.
 2. Du vil føle en merkelig form for lykke og spenning i kroppen din.
 3. Lotus Mudra kan hjelpe deg med å dyrke følelser av kjærlighet og hengivenhet til andre
 4. Det kan tømme tankene dine fra negative tanker og følelser
 5. Etter mudraen vil du begynne å sette pris på ting og mennesker rundt deg

På samme måte som en vakker lotus i en dam, som har sine røtter fast i bakken, men åpner seg for lyset, hjelper Lotus Mudra oss også med å være jordet, men likevel positiv. Det hjelper oss å opprettholde et klart sinn, selv når vi er i en dam med gjørmete tanker. Følelser som hat, sinne, misforståelser må skylles ut av kroppen før de utvikler seg til ekstreme følelser, som kan utgjøre en trussel for relasjonene og samfunnet. Denne mudraen kan hjelpe deg med å åpne opp hjertet ditt for å hjelpe deg å omfavne andre og godta ting slik de er. Lotus Mudra hjelper deg med å forvandle deg selv til et bedre menneske.