Det kan finnas många faktorer som kan vara som en negativ energi i ditt liv. Vissa människor är riktigt tempererade som lätt blir irriterade eller irriterade över korta och enkla saker i livet. Precis som jag stör jag mig på mycket små saker. Saker som andra mycket lätt kan ignorera men jag är som superrött på sådana saker.

Vare sig det är en trafikstockning, några mindre meningsskiljaktigheter eller ett litet slagsmål med en vän eller vara ett mycket mindre snitt. Allt som lockar negativ energi till dig, som tar bort din positivitet och du lämnas utanför med bara negativa känslor och frustrationer i ditt liv. Så vill du komma ur den situationen, träna sedan dagligen Ksepana mudra eller andra mudras.

Mudras är precis som ett sätt att leva. Nej, låt mig rätta till det. det är faktiskt ett hälsosamt sätt att leva. Du tränar några mudras som passar din dagliga livsstil, och du fortsätter gradvis att träna dem under en längre period. Detta mudras hjälper till att eliminera negativ energi från din kropp och ger dig några positiva tankar och insikter. Dessa enkla fingerrörelser eller gester driver dig mot ett positivt liv.

Ksepana Mudra Betydelse, steg och fördelar:

Här demonstrerar vi om ksepana mudra mening, utför steg och fördelar med bilden för dig

Ksepana Mudra Betydelse:

Ett positivt liv som är källan till positiva tankar och din personliga hälsa och välbefinnande. Dagens liv är omgivet av många spänningar och oro, människor är mycket spända och tar på sig mycket mer än deras hälsa och ålder tillåter. Resultatet är allvarliga hälsoproblem och allvarliga hälsoproblem. Några av dem kan till och med vara livshotande.

Men skulle du tro att om jag föreslår att några mycket enkla mudras kan påverka din hälsa och ditt liv på ett mycket positivt sätt. Kommer du att lita på mina ord om jag säger att några enkla fingerrörelser eller gester kommer att ta bort alla dina negativa tankar och sorger och du kommer att vara kvar med bara positivitet och lycka runt dig själv. Ja, en sådan mudra är Ksepana Mudra.

Ksepana Mudra är känt för att spola bort alla toxiner och negativa saker från din kropp. Du får bara positiva saker och tankar i din personlighet, i ditt liv. Denna mudra är känd för att ta bort alla orättvisa stunder från ditt liv.

Hur man utför Ksepana Mudra:

Ksepana Mudra - Hur man gör steg och fördelar

Ksepana Mudra är mycket lätt att utföra.

Här är några av de mycket enkla sätten att utföra Ksepana Mudra:

 1. Sitt i en lotus eller mycket lätt halvt sittande läge. Det första villkoret för alla mudraövningar är komfort. Du måste vara i en bekväm position för att göra denna övning. Därefter föreslår jag att du sätter dig på mattan eller antingen på en ljus matta. Detta beror på att många fitness -experter och dietister har föreslagit att du inte ska sitta på bar golv. Bare golv avger och ger ut en strålning som inte är bra och hälsosam när du gör mudra. Du kan hålla ögonen öppna eller stängda som du vill. Stängt ja säkerställer definitivt mer koncentration.
 2. Placera pekfingrarna mot varandra.
 3. Nu måste du också hålla det andra fingret i båda händerna.
 4. Låt alla fingrar vila på dynorna bakom dina händer en stund.
 5. Nu, korsa tummarna gradvis och placera dem i den andra tummen.
 6. Medan du ska vara i sittande läge för närvarande, se till att pekfingrarna pekar mot marken.
 7. Nu måste du försiktigt och mycket långsamt ligga ner.
 8. Medan du ligger ner ska pekfingrarna peka mot dina fötter.
 9. Slappna av båda händerna helt.

Du bör hålla denna position i 7-15 andetag med koncentration också vid utandning. Lägg sedan försiktigt händerna på låren med handflatorna vända uppåt.

Ksepana Mudra -fördelar:

Det finns många hälsofördelar genom att regelbundet göra denna mudra som andra mudras.

 • Denna ksepana mudra kan spola bort gifter och avfall från kroppen.
 • Det tar bort de negativa tankarna och känslorna från ditt sinne och laddar positiviteten som hjälper till att förbättra din personlighet.
 • Det håller dig alltid med positiva tankar som gör att du känner dig stolt.