Vet du hva som er en Mudra? Forstår du den virkelige betydningen av Mudra? La meg forklare deg det. Mudra er faktisk en livsstil. Det er noe som ethvert menneske bør forholde seg til uansett alder og kjønn. Mudra er faktisk veldig enkelt. Det krever veldig kort tid å gjøre, men fordelene er faktisk veldig langsiktige og for det meste permanente i motsetning til de utallige medisinene vi tar.

Mudra er nettopp en finger- eller håndbevegelse. La meg korrigere meg selv, det kan også være et øye eller bein og til og med fullstendig kroppsbevegelse eller gest. Det er ment å bli innlemmet regelmessig i din daglige livsstil, slik at du kan få maksimale fordeler av en bestemt mudra. Hver posisjon i mudra har en bestemt betydning. Hver bevegelse symboliserer noe veldig dypt og ekstremt viktig. For eksempel, hvis du lider av noe som krever mental del, som i indiske termer kalles depresjon.

Hvis du trener litt mudra for å bekjempe depresjon, vil du gradvis innse at du i løpet av noen år kan holde deg i et mentalt stykke og si farvel til depresjonen din. Nå håper jeg at dere alle må ha forstått betydningen og viktigheten av Mudra.

Du lurer kanskje på hvor denne mudraen ble til. Opprinnelsen til mudra er mystisk. Den har vært rådende siden flere tiår, men ingen kropp vet faktisk hvor den begynte og alt det der. Vi tror alle at mudra er mest populært i Asia. Men det er en annen falsk oppfatning. Mudra er like populært også utenfor Asia. Mudra og dets bevegelser har fått et navn i hele verden. Mange restriksjoner og kontroverser har også omgitt mudras. Da det nordiske folket kristnet seg, var antall mudraer forbudt. Spesielt de mudraene som innebærer å omfavne guder med hevede armer, var ikke tillatt. Med kristen lære ble dette mudras akseptert og gjort en del av videre forskning og studier.

Hvis du nøye observerer de forskjellige bevegelsene til prester i messe, vil du kunne få et glimt av hvordan disse gamle menneskene pleide å representere seg selv. Men dette er ikke alt, selv i hverdagen spiller symboler og gester en veldig viktig rolle. Vi har en rekke bevegelser i vårt daglige liv som vi gjør, men med tiden begynte vi å ignorere dem. Men alle mudraene og bevegelsene er allerede en del av livet vårt siden evigheter og vil fortsette å gjøre inntrykk i fremtiden også.

Hvis vi snakker om indisk kontekst, så har disse mudraene dannet en uunnværlig del av vårt religiøse system. Bøying av hender, bøying har blitt veldig populært i India. Så direkte eller indirekte utfører vi alle noen eller de andre mudraene, men vi har en tendens til å ignorere dem med tiden. Mudraene er like populære i indiske danseformer også. De involverer samtidige bevegelser av hender, øyne, ben og til og med midje. Men dette er enda et tillegg til dette som er drama. La oss begynne å snakke om kubera mudra som er veldig spesiell og relatert til hinduistisk religion gud kubera betyr rikdom gud.

Se mer: Matangi Mudra -fordeler

Kubera Mudra Betydning, trinn og fordeler:

I denne artikkelen diskuterte vi tydelig om kubera mudra betydning sammen med mening. Utfører trinn og fordeler.

Kubera Mudra - Slik gjør du trinn og fordeler

Betydning av Kubera Mudra eller formuesmudra:

En så viktig mudra er Kubera Mudra. Som vi alle er klar over at kubera er meningen med rikdom. Det er faktisk velstandsguden også kaller det i indisk mytologi. Så jeg ble bare overrasket over å vite om en mudra som er forbundet med rikdom (penger) og rikdom Gud. Denne mudra er forbundet med dine indre ønsker og styrke. Denne mudraen er kjent for å øke og forsterke ditt indre ønske om rikdom og velstand. Det er også kjent som “Three Finger technique” fra Alpha -trening. Du kan se denne fingerbevegelsen ganske vanlig i vårt daglige liv. Enten ber du trafikkpolitiet om å forlate deg før, for en gratis parkeringsplass, riktig bok, for å ta med deg kjolen i en hvilken som helst butikk, brukes denne fingerbevegelsen.

I noen tilfeller bruker du dette også til å legge press på noen av tankene eller ideene dine. Når tre av fingrene er lukket, legges det vekt på tankene og ideene dine. Det antas at noe definitivt vil skje når Mars -planeten (kraftfullhet), Jupiter (overdreven glede) og Saturn (fiksering på det vesentlige og passerer gjennom nye gateways) kommer sammen. Å sette alt sammen er faktisk morsomt i det vanlige livet. Det øker din indre metabolisme ved å gi deg selvtillit og evig styrke.

Hvordan utføre Kubera Mudra for oppfyllelsesønsker:

Vel, ærlig talt er det veldig enkelt å gjøre Kubera Mudra -meditasjon.

  • Du må først sitte i halv lotus eller hvilken som helst lett og behagelig posisjon. Sørg for at du sitter på en lys matte eller et lett teppe. Dette forhindrer at strålingen kommer ut av gulvet. Mange eksperter har påpekt at gulvstråling faktisk kan tjene som et hinder for å gjøre mudraen.
  • Til slutt kan du la øynene åpne og lukke etter eget valg.
  • Men med lukkede øyne kan du mekle og konsentrere deg bedre.
  • Sørg for at ikke fingerbevegelsen, men intensiteten og den indre styrken du gjør mudraen med, er viktig.
  • Nå må du koble tommelen, midten og pekefingeren sammen på et tidspunkt.
  • Bøy fingeren litt, slik at de lett kan komme inn i et skjæringspunkt.
  • Du kan begynne med nei hånden du ønsker.
  • Etter å ha gjort med den ene hånden, gjenta det samme med den andre hånden.

Ingen begrensninger av Kubera Mudra:

La meg fortelle deg noe veldig viktig. Det er ingen bestemmelse om frekvenstid knyttet til denne mudra Kubera. Det spiller ingen rolle om du gjør denne mudraen når som helst på dagen. Kanskje du gjør det om morgenen eller kvelden, det er helt ditt valg. Du kan også gjøre det så mange ganger du kan. Jeg foreslår at du gjør det minst 5-10 ganger om dagen.

Fordeler med Kubera Mudra:

Nå skal vi introdusere deg for fordelene med Kubera Mudra.

Tommelfingeren representerer ilden mens pekefingeren og langfingeren symboliserer henholdsvis luft og rom. Disse tre kreftene når de slås sammen vil oppfylle alle dine ønsker og ambisjoner.