Dagens liv er fylt med akutt stress og depresjon. Dette kan føre til humørsvingninger som kan påvirke forholdene dine alvorlig. Hovedårsaken til dette problemet er tap av energi som gjør at du føler deg utslitt og kan føre deg til raske reaksjoner. Den perfekte måten å håndtere dette problemet er å bruke Mudras for å overvinne negative følelser.

En slik Mudra kan raskt hjelpe deg med å få tilbake energien din, er Makara Mudra. Denne Mudra kalles krokodillehåndbevegelsen, der personen kan få tilbake energien sin på samme måte som en krokodille støter på offeret med en rask kraft. Les videre for å vite mer om denne Mudraen og trinnene for å utføre den.

Makara Mudra Hvordan gjøre trinn og fordeler

Makara Mudra Betydning, trinn og fordeler:

I dag vil jeg forklare viktigheten av makara mudra sammen med å utføre trinn, mening og fordeler.

Betydningen av Makara Mudra:

En av slike fantastiske og må prøve mudra er Makara Mudra. Makara er et sanskritord som betyr krokodille. Nå tenker du kanskje hva som har en krokodille å gjøre med en mudra -stil? Krokodiller er allment kjent for å holde seg statiske og ubevegelige i en veldig lengre periode. Det antas at de gjenoppretter og bevarer energi i en veldig lengre periode, og deretter bruker de den bevarte energien i ugunstige eller ekstra krevende situasjoner. Tilsvarende er tilstanden hos mennesker.

Fremgangsmåte for å gjøre Makara Mudra:

Makara Mudra er en hånd- eller fingerbevegelse mest presist, som kan brukes i en rekke situasjoner for å få nytte av din egen godt bevarte energi.

 • Du må plassere en hånd inne i en annen.
 • Nå gradvis bør du strekke tommelen på den nedre hånden gjennom lillefingeren.
 • Deretter bør du ta ringfingeren på den andre hånden og plassere den i midten av den andre hånden
 • Sørg for at tommelen og tuppen av ringfingeren berører hverandre
 • Nå må du spre resten av fingrene så bredt som mulig

Det er alt. Var det ikke veldig enkelt? Du kan gjøre det når som helst på dagen, enten det er kveld eller morgen. Du bør gjøre det minst 3 ganger om dagen i omtrent 10 minutter hver.

Fordeler med Makara Mudra:

Makara Mudra kommer også med en rekke gode ting. Det er utallige og utallige fordeler forbundet med Makara Mudra. Denne spesielle fingerbevegelsen har enorme fordeler for fysisk og psykisk velvære for et individ.

Noen av fordelene er oppført nedenfor:

 • Den virker nyreenergi som er relatert til den uutnyttede energien som er skjult i kroppen vår.
 • Denne mudraen er kjent for å redusere utseendet på nedre sorte ringer under øynene, som er det primære signalet om tretthet.
 • Det løser også nervøse og blæreproblemer blant mennesker uavhengig av kjønn.
 • Denne mudraen er kjent for å ha en beroligende og beroligende effekt på kropp og sinn.
 • Det gir en følelse av trygghet og tillit blant mennesker.
 • Mange eksperter og forskere har vist at denne mudraen bidrar til å bekjempe depresjon, frustrasjon og andre humørsvingninger.
 • Denne mudra hjelper også med å gjenopprette lykke og selvtilfredshet.
 • Denne mudraen skal være gunstig for studenter, da den forbedrer konsentrasjonsevnen enormt.
 • Denne mudraen ved regelmessig øvelse hjelper deg med å bli kvitt den negative energien rundt deg, og du sitter igjen med all positiviteten rundt deg selv. På sin side virker denne mudra faktisk for å løfte humøret ditt.
 • Denne mudraen styrker det levende vesenets sjel og oppmuntrer mennesker til å sikre guddommelige krefter.
 • For alle treningsfreaks der ute, hjelper denne mudraen også med å holde kroppen din tonet.

Forholdsregler og kontraindikasjoner for Makara Mudra:

 • Det er ingen kjente bivirkninger av Makara Mudra. Personer med astma eller pusteproblemer kan ha problemer med dyp pusting. Ellers er denne Mudra ganske trygg å utføre til enhver tid.

Som nevnt tidligere, innerst inne, har vi en viss mengde reservert energi som er ukjent for oss. Mudras er en måte å kanalisere denne energistrømmen på for å hjelpe deg med å sprette tilbake og revitalisere. Makara Mudra har en rekke fordeler som kan oppnås ved aktivering av energireservene dine. Hvis du har problemer med å fokusere på studiene, kaotisk sinn eller ekstreme humørsvingninger, er det på tide at du praktiserer Makara Mudra for å overvinne slike problemer. Makara Mudra kan gi deg en følelse av avslapning og en følelse av trygghet og tillit. Den beste delen av denne Mudraen er at den kan gi deg en umiddelbar følelse av negative følelser som skylles ut av kroppen. Prøv det for å oppleve følelsen!