Surabhi Mudra Eller Kamadhenu Mudra:

Vi snakker her i dag om enda en veldig populær mudra kjent som Surabhi mudra. Denne mudraen er også kjent som Kamadhenu mudra eller ønsket oppfyllende mudra. Nå lurer du kanskje på hva som menes med Kkamadhenu mudra? Kamadhenu er navnet på en indisk gud som har makt til å oppfylle utøverens ønsker.

Surabhi Mudra (kamadhenu Mudra

Surabhi Mudra Betydning, trinn og fordeler:

Her diskuterer vi den viktigste og viktigste Tridosha Naashak Surabhi mudra som utfører trinn som betyr og fordeler.

Betydningen av Surabhi Mudra eller Kamadhenu Mudra:

Kamadhenu er et sanskritord som betyr kyr til mor. Kyr har en dyp betydning i indisk tradisjon, og derfor er kamadhenu også veldig viktig i vår tradisjon. Det antas at gudinnen kamadhenu har mirakuløs kraft, og hun kan oppfylle alle ønsker vi ber om. Så de fleste kommer til denne gudinnen med sine ønsker og reiser til slutt til spiritualismens vei. Det antas at du vil oppnå det største nivået av lykke.

Hvordan utføre Surabhi Mudra:

Nå oppstår et stort spørsmål om hvordan du utfører denne Surabhi mudraen

1. Sitt i en behagelig halv lotusstilling. Du kan enten sitte på en lys matte eller et vanlig teppe. Mange eksperter har sterkt anbefalt å ikke sitte direkte på gulvet. Dette er fordi det antas at det er noen strålinger fra gulvet som ikke vil være bra mens du praktiserer noen form for yoga eller mudra.

Du kan sitte med lukkede øyne og åpne helt ditt valg, men lukkede øyne kan bidra til å konsentrere deg bedre.

2. Sørg for at spissen på høyre lillefingre berører spissen av venstre ringfingre.

3. Nå må spissen på venstre lillefingre berøre spissen av den høyre ringfingeren. Du må merke at det tredje trinnet er akkurat det motsatte av det andre.

4.Trykk på spissen av høyre pekefinger med spissen på venstre langfinger.

5. Berør deretter spissen på venstre pekefinger med spissen på høyre langfinger. Det er akkurat det motsatte av forrige trinn.

6. Pass på at begge tommelen er forlenget.

Trinnene høres kanskje litt forvirrende ut, men det er faktisk å gjøre og øve. Og de enorme fordelene med denne mudraen gjør den alltid til et favorittvalg.

Fordeler med Surabhi Mudra:

Surabhi mudra har flere fordeler. La oss se på noen av Surabhi mudra -fordelene –

  •  Det er ekstremt gunstig for fordøyelsessystemet og metabolismen i kroppen.
  • Det er kjent å kurere alle de tre doshaene – Vata, Pitta og Kapha. Det er hovedårsaken til at denne er kjent som tridosha naashak.
  • Denne er også kjent for å avgifte systemet.
  • Det virker beroligende på kroppen din.
  • Det er også kjent for å være herdbart mot tarmsykdommer som – mage, syre, flatulens.
  • Det er kjent å forbedre helse og lykke ved å balansere alle de fem elementene i kroppen din – Vaayu (luft), Agni (brann), Jal (vann), Bhoomi (jord) og Loha (metall).
  •  Det er også kjent for å skape hormonbalanse i systemet.

Surabhi Mudra -varianter:

Surabhi mudra kommer med noen varianter som – Vayu Surabhi mudra og Shunya Surabhi mudra.

Forsiktighet og tips for Surabhi Mudra:

Dette er en ekstremt kraftig mudra som er kjent for å finne en balanse mellom alle de fem elementene på jorden. Dermed må du være en effektiv utøver av denne mudraen. Hvis du synes mudraen er litt vanskelig å gjøre i utgangspunktet, må du ikke tvinge deg selv eller skynde deg på noe. Bare begynn med 1-2 minutter, og deretter kan du gradvis gjøre 15 minutter om dagen. For langvarige fordeler bør denne mudraen øves daglig i 45 minutter eller tre ganger om dagen med 15 minutter hver.