Mudras har djup effekt på vår kropp, själ och sinne. De är kända för att ha de helande egenskaperna som inte bara gör dig friskare utan också ökar din livslängd. Mudras är kända för att ha naturliga läkande egenskaper, vilket är vilken dag som helst mycket bättre än de läkemedel som vi slukar dessa dagar. Livet har varit så stressigt för närvarande att du inte behöver tänka på din hälsa. Hälsa har liksom blivit den sista prioriteringen i dessa dagar. Och allt annat som karriär, pengar och alla andra materialistiska saker har blivit mycket viktigare.

Surya Mudra Hur man gör steg och fördelar

Så allt detta tar hårt på vår hälsa. Detta är den främsta anledningen till att det finns så många hälsoproblem och så allvarliga sjukdomar som dyker upp. Tidigare är jag säker på att någon inte ens skulle ha hört talas om sådana sjukdomar. Så, mudra är en mycket hälsosam och hållbar träning som kan ge magiska förändringar i din hälsa. Således råder alla dessa dagar dig att träna mudra för att leva en hälsosam och hållbar livsstil.

Surya Mudra -En översikt:

Det finns ett antal viktiga mudras i vår indiska historia. Alla mudras har en mycket djup relevans kopplad till dem. De är avsedda att läka eller reparera vissa eller andra kroppsdelar. Antingen läker de någon kroppsdel ​​eller så tar de hand om några hälsoproblem. Vissa mudras är också avsedda att ta hand om dina psykiska problem. De är tänkta att stärka ditt inre självförtroende och öka ditt minne.

En sådan mycket viktig mudra är surya mudra. Surya mudra vilket betyder att solen är känd för att minska jordelementet från din kropp. så, vad det gör i gengäld är att det ökar eldelementet i din kropp. Nu kanske du tänker att vad kan du göra med ett ökat eldelement i din kropp ??? Låt mig berätta vad du ska göra med ett ökat eldelement i din kropp. Eld är som en katalysator. Det kan öka eller jag kan säga att kanalisera din inre kroppsstyrka. Det fäster hela din interna process. Den är idealisk för de som är lite lata och slöa. Denna mudra kommer definitivt att fästa dem när det gäller deras aktivitet, tempo och allt.

Surya Mudra Betydelse, steg och fördelar:

Låt oss ta reda på innebörden av Surya Mudra:

Som du har läst tidigare är det bara Surya mudra som är associerat med solen. Så det är som en energiförstärkare. Men är du medveten om en av de andra stora fördelarna med Surya mudra. Låt mig berätta det för dig. Surya mudra är känt för att vara en av de stora och viktiga mudra som hjälper till när det gäller viktminskning. Man tror att om du regelbundet tränar denna mudra kommer du att kunna njuta av minskad vikt på nolltid. Detta är mycket hjälpsam som vill gå ner i vikt sedan åldrar men inte är särskilt framgångsrika.

Dessa dagar finns det olika hälsoproblem som anges ovan. Skrivbordsjobb ökar och fysiska aktiviteter minskar som allt annat. Till och med hela processen blir mer och mer mekanisk. Därför är det absolut nödvändigt att du för det mesta bara sitter på din plats. Det finns ingen rörelse och ingen rörelse. Att sitta på ett ställe och ingen rörelse kan orsaka ökning av fettavlagringar. Detta kommer att göra dig riktigt fet och ohälsosam. Och viktökning kan leda till många hälsoproblem. Det observeras att fetma är den främsta orsaken till hälsokomplexitet. Därför är det ett brådskande behov av att kontrollera din vikt och ta hand om dig själv innan saker verkligen blir otäcka och ur kontroll.

Hur man utför Surya Mudra:

Sedan dess har ni kanske alla förstått relevansen av Surya mudra. Vi vet alla hur viktigt det är. Så ni kan alla bli frestade att göra det. men du kanske undrar hur man gör. Oroa dig inte. Vi kommer att ta dig igenom de detaljerade stegen för hur du utför denna Surya mudra.

1. Försök att sitta i ett bekvämt läge. Du kan antingen försöka sitta i padmasana eller halv lotusställning. Se till att du är helt bekväm. Sitt också på en matta inte direkt på golvet. Man tror att om du sitter på mattan så avger golvet någon form av strålning som inte är bra för din hälsa. Så ta en lätt matta eller matta och utför Surya mudra bara genom att sitta på den.

2. Du kan göra det i vilken position du är bekväm med. Du kan antingen sitta ner eller så kan du stå rakt. Se till att du är bekväm i den positionen.

3. Håll händerna framför dig.

4. Böj ringfingrarna på varje hand så att spetsen på ringfingret ska höja tummen.

5. Tryck nu försiktigt ner ringfingret med tummen lite lägre.

6. Se till att de andra fingrarna ska spridas ut rakt.

Det var allt om hur man gör Surya mudra. Är det inte enkla killar???

Surya Mudra -fördelar:

Här kommer vi att prata om de många fördelarna med Surya mudra. Vi har i detalj sett att Surya mudra verkligen är fördelaktigt för både sinne och kropp. låt oss ta en titt på några av de korta punkterna som täcker dess meriter

1. Det producerar värme i kroppen. Så, när du är kall i det kyliga vädret, prova detta.

2. Detta stärker ämnesomsättningen i din kropp.

3. Det hjälper i matsmältningen i din kropp.

4. Det minskar fettinnehållet i din kropp.

Surya Mudra tips och tricks:

Du kanske är upprymd och upphetsad efter att ha studerat i detalj om Surya mudra. Men låt mig berätta att du kan göra det alla 3 gånger på dagen i 15 minuter vardera. Se till att du bara håller ett avstånd på en timme före maten.