Mudras är en del av Yoga, som hjälper till att öppna energikanalerna och avstoppa kroppens chakran. Särskilt för personer med psykologiska problem som orsakas på grund av ångest, rastlöshet och irriation har Mudras visat sig vara ganska effektivt för att få till en positiv förändring. En sådan mudra är Kalesvara Mudra, som hjälper dig att ta kontroll över ditt sinne. Denna Mudra är tillägnad Kalesvara, som är tidens Herre. Det hjälper oss att observera vår karaktär och begrunda vårt beteende. Med tiden kommer du att observera minskad ångest, bättre kontroll över dina tankar och känslor. Kalesvara Mudra är också känt för att hjälpa till att sluta beroende. I denna artikel kommer vi att diskutera Kalesvara Mudra fördelar och steg för att utföra det.

Vad är Kalesvara Mudra, steg att göra och fördelar

Vad är Kalesvara Mudra?

Kalesvara Mudra är en av Hastha mudras där händerna är placerade för att styra energi in i kroppen. Det hjälper personen att övervinna vissa oönskade egenskaper och missbruk, genom att lugna ner sinnet och flytta fokus till självobservation.

Kalesvara Mudra Betydelse:

Kalesvara Mudra hållning får sitt namn från Kalesvara, som är tidens herre. Denna yogamudra är inflytelserik och kan kyla sinnet och kan förändra karaktärsdrag för att bli bättre. Kalesvara Mudra handyoga kan tränas av en person som behöver för en optimistisk förändring. Det kan vara träning för att ge 20 minuter om dagen.

Försök kalesvara mudra hållning under hela din dagliga meditation nuförtiden. Om du reagerar kraftigt kan du få omedelbara resultat. Men om fördelen inte kommer snabbt, ha tålamod och tillförlitlighet i din praktik. Tänk dock på att även om hasta mudras kan ge stor läkning, är ingen mudra ett alternativ för medicinering annars läkarvård.

Betydelsen av Kalesvara Mudra:

Kalesvara Mudra -gest hjälper oss genom att rensa motstridiga tankar och göra oss lugnare. Det hjälper oss att tänka och observerar vår karaktär, vana och handlingar över tid och öppnar dörren för förändringar. Kalesvara Mudra kan tränas av alla som önskar förändring. Den måste tränas i minst 15-20 minuter.

Steg för att utföra Kalesvara Mudra:

 1. Sätt ihop din långfingers kudde.
 2. För tillfället vidrör de två första lederna på pekfingrarna och rör dina tummar.
 3. Böj dina andra fingrar inåt.
 4. Avsluta tummen i bröstets riktning.
 5. För närvarande sträcker du ut armbågarna till utsidan.
 6. Andas in och andas ut gradvis 10 gånger.
 7. Titta sedan på ditt andetag och förläng pausen senare än inandning plus utandning. Paus efter utandning måste vara en extra.
 8. Fokusera på den vana du vill ge upp annars förändring du vill skapa och visualisera att det tidigare har hänt.

Fördelar med Kalesvara Mudra:

 1. Kalesvara mudra kyler ner sinnet. På grund av denna mudra svalna åsiktsfloden.
 2. Denna yogaställning lugnar ner nervösa känslor.
 3. När vi visar oss vara lugnare, desto längre blir tidsperioderna mellan tankarna. Som en effekt av det blir vi tydligare plus att vi skapar nya kommentarer om oss själva. Vi kan söka och hitta lösningar på våra problem, och därför kommer du att se en oväntad förändring i ditt liv. Du kommer att se plus erfarenhet överlägsen i ditt förhållande, din hälsa, på arbetsplatsen etc..
 4. Kalesvara mudra -pose är dessutom bäst för att hjälpa till att ändra karaktärsdrag, sedan detta hjälpmedel för att hålla sinnet och åsikten under kontroll.
 5. Denna mudra förbättrar dessutom minnet och koncentrationen. Ju lugnare ditt sinne blir, desto bättre kan du tänka.

Notera: Det måste praktiseras som minst 10 till 20 minuter om dagen för alla de bästa ändamålen. Vi måste ständigt arbeta med att förändra våra karaktärsdrag. Ingen är idealisk i världen. Men vi kan för alltid träna för dem.

Kom ihåg att ingen Mudra ger oss omedelbara resultat. Du måste träna det dagligen under de rekommenderade tidsperioderna. Mudras hjälper till att kanalisera energiflödet i kroppen. De rengör inte bara kroppen, utan tar också bort giftiga tankar och idéer från hjärnan. Om du är en person som kämpar med ett rastlöst sinne, oönskade tankar, ilska, hat, irritation och beroende som rökning, kan Kalesvara Mudra åstadkomma en positiv förändring. Du måste verkligen fokusera på de egenskaper som du skulle vilja förändra i dig själv innan du försöker mudra. Du kommer snart att observera det sanna i din existens och kommer att bli förvånad över att märka ett förändrat Du!