Yoni Mudra Viktighet:

Yoni Mudra er en av de gamle indiske metodene. Det har blitt nevnt i mytologien at folk i gamle dager, som også ble kalt gyldne dager i India, pleide å praktisere mudra. På den tiden var mudra faktisk ikke noe man trenger å øve på. Mudra var faktisk da en livsform. De trenger ikke finne noe spesielt for mudra. Det var en måte på deres eksistens. Det var iboende i deres livsstil. Det er hovedårsaken til at helsesystemet i disse dager var så sterkt.

Det var ingen bruk av medisiner den dagen. Selv mange dødelige sykdommer som kreft, AIDS og alt var ikke så populært da. Det ble ikke engang hørt. Dette er for tiden bare den tiden vår livsstil har blitt så mye forstyrret og stressende at mange sykdommer har blitt som et kjent navn i dag. De er så veldig vanlige. Vitenskapen har definitivt utviklet seg mye, men ærlig talt er det ikke bra å spise allopatiske medisiner så lenge.

De hjelper og påvirker ditt interne system på en eller annen måte. Det kan være slik at du i dag ikke er i stand til å se dens ulemper, men etter hvert vil de bli så store og vanskelige å unngå. Det er hovedårsaken til at i dag anbefaler selv leger å praktisere yoga og mudraøvelser for et sunt og langt liv.

Nå, kommer til dagens yoni mudra. Denne er veldig viktig. Hvorfor la meg fortelle deg det. For det første, i dagens stressende liv er det ikke rom for pause. Folk bare løper og løper uten noen grunn. Det kalles treffende som rotterase. Så i dag når du våkner om morgenen, haster du etter din arbeidsplass eller høyskole. Når du kommer tilbake om kvelden, er du sliten og sliten, og du har verken tid eller energi til familien eller andre aktiviteter. Så, hva skal en mann gjøre i så fall? Du har bare 24 timer til deg selv, og du må utnytte det fullt ut. I så fall prøver vi å få plass til fred.

Mange mennesker har praktisert yoga og mudra -stillinger bare for å oppnå det nivået av fred. Vi lengter alle etter den freden i vårt daglige liv. Og det er hovedårsaken til at folk praktiserer yoga. De praktiserer det i en årrekke, og så får de kompetanse på det. Deretter kan de løsrive seg fra den nåværende materielle verden og reise til en annen verden hvor det er fred og stillhet. Men vet du at det er en form for yoga som enkelt kan hjelpe deg med å løsrive deg fra verden og reise til ditt indre. Den mudraen eller yogaformen kalles Yoni Mudra. Dette er de viktigste fordelene ved yoni hånd mudra yoga.

Yoni Mudra trinn, betydning og fordeler:

Yoni Mudra Hvordan gjøre trinn og fordeler

La oss finne ut betydningen av Yoni Mudra:

La oss forstå betydningen av Yoni Mudra. Yoni er et gammelt sanskritord som betyr “livmor” eller “livmor”. Som du kanskje vet at når babyen er inne i livmoren, er den i live -stadie, men den er fortsatt løsrevet fra den ytre verden. Det er fullstendig isolert fra de eksterne problemene og spenningene i verden. På lignende måte løsner yogi mudra deg fra den ytre verden.

Trinn for hvordan du gjør Yoni Mudra:

Siden hand yoni mudra er en så relevant yogastilling. Dermed vil vi forklare deg neste gang hvordan du gjør det.

Nedenfor er noen av de korte trinnene for hvordan du gjør denne mudraen –

1. Siden denne øvelsen ikke innebærer noen sittende eller stående instruksjoner. Så du kan gjøre som du vil. Men det viktigste punktet du bør huske på er at du skal sitte i en veldig behagelig posisjon. Bruk løse klær og sett deg i en posisjon der det ikke er for mye støy. Der du kan konsentrere deg bedre. Og hvor du er helt blottet for verdslige spenninger eller saker. Ta deretter et dypt pust og til slutt begynner denne mudraen.

2. Plasser tommelen i øret nær ørehullene.

3. Lukk øyelokkene ved å plassere pekefingrene på dem.

4. Skyv langfingeren på hver side av neseborene.

5. Trykk leppene sammen med de resterende fingrene

6. Slipp langfingeren, men fortsett å puste inn og ut.

Yoni Mudra -teknikk:

Yoni mudra har en veldig spesiell teknikk. Det som skjer i dette er at når du begynner å få ekstra kant eller øvelse over denne mudraen, begynner du å visualisere livets chakraer. Mange gamle yogier eller utøvere har allerede fortalt at de har begynt å se livet sitt som en chakrabevegelse. Du ser også ditt tidligere liv. Jeg mener det vil definitivt være noen viktige punkter eller milepæler i livet ditt. Du ser dem. Disse livsminnene som har satt et inntrykk på livet ditt. En gang når du blir dyktig til denne yoni mudra -meditasjonen, vil du kunne høre din indre stemme. Vi har alle en indre samvittighet eller indre stemme, men den blir senket på grunn av ytre påvirkning og press. Så, yoni mudra tar seg av det samme.

Det sies også at du kan høre lyder i denne yogastillingen som også kalles mystiske lyder. Det er utbredt oppfatning at høyrehendte mennesker hører lyder fra høyre øre, mens venstrehendte mennesker hører lyder fra venstre hånd. Også holdningen som anbefales i yoni mudra, er siddhasana. Dette regnes som den beste yogastillingen for å få ekspertise og kontrollere de nedre blenderåpningene. Men det er ikke alles kopp te å gjøre siddhasana. Så du kan begynne med padmasana. Og når du er ferdig med de nedre blenderåpningene, kan du begynne med forseglingen av de øvre blenderåpningene.

Fordeler med Yoni Mudra:

Disse inkluderer også noen helsemessige fordeler

  • Det er veldig nyttig for å bli kvitt stress og depresjon.
  • balansere nervesystemet.
  • La deg alltid slappe av og forynge sinn og sjel.
  • Det er veldig nyttig å utvikle den mentale roen.
  • Gir åndelig ro og fred til ditt hjerte og sinn.

Siste ord:

Konsentrasjon er nøkkelen til yoni mudra. Du må gjøre en stor innsats for å konsentrere deg, og da er det bare du som kan utmerke deg i yoni mudra.