Vita och blanka naglar är ett tecken på god hälsa. Det sägs alltid att hälsa reflekteras av naglar. Bra naglar är ett tecken på god inre hälsa. Men ibland kan vi få fläckar på naglarna på grund av överdriven användning av kemikalier av nagellack eller nagellack i akryl. Om vi ​​har för vana att bära falska naglar är det också en stor chans att få fläckar på naglarna från det lim som måste appliceras för att fixa falska naglar på originalspikarna.

Hur man bleker naglarna

Det finns några enkla lösningar för att bekämpa nagelfläckar och få rättvisare och vitare naglar. Idag kommer vi att visa dig hur du enkelt kan bleka dina naglar efter en av de nedan nämnda åtgärderna.

Förfaranden för hur du gör dina naglar vitare?

Förfarande 1: Användning av citron

Hur man bleker naglarna

Som vi alla vet har citron naturliga blekningsegenskaper. Citron kan användas för att bleka vilken emalj som helst i människokroppen, dvs. Naglar och tänder också. Därför kan ett enkelt huskurer för att bleka naglarna och bli av med nagelfläckar vara genom att använda citron på dem.

Här är en enkel procedur för samma sak.

Saker du behöver:

  • En plastskål
  • En nagelrengöringsborste eller en vanlig tandborste som är ny och inte används
  • 2-3 citroner av medelstorlek
  • Nödvändig mängd vatten

Metod:

Ta en plastskål eller en glasskål och fyll den 1/3 med vatten och resten 2/3 med färskpressad citronsaft. Doppa nu fingrarna i den och blötlägg dina naglar i cirka 15-20 minuter. Se till att dina naglar inte har någon baslack eller någon form av nagellack på dem. Dina naglar ska buffras ordentligt och klippas före detta förfarande. Ta ut naglarna efter att ha blött dem i vatten och borsta ytan med rengöringsborsten ordentligt i 5-10 minuter. Doppa i vattnet igen och upprepa processen. Detta bör få bort fläckar i ett försök eller upprepa det 2 eller 3 gånger i veckan för bästa resultat. Fortsätt inte göra det efter att fläckar har tagits bort. För mycket användning av citronsaft på naglar kan skada nagelbanden.

För ett enklare sätt kan du ibland gnugga ytan på dina naglar med nyskuren citron. Borsta ytan och upprepa vid behov.

Förfarande 2: Användning av tandkräm

bleka naglar med tandkräm

Om tandkräm kan ge dig renare tänder kan det också bli av med nagelfläckar. Detta är en mycket enkel process.

Metod:

Ta vitare tandkräm och en oanvänd tandborste eller en nagelrengöringsborste. Applicera tandkräm på nagelytorna och låt dem vara kvar i cirka 10 minuter. Fukta nu tandborsten och gnid på naglarnas yta. Upprepa denna process 2-3 gånger i veckan tills dina fläckar är helt borta. Återigen, kom ihåg att innan du utför denna procedur är dina naglar helt fria från nagelfärger eller baslack.

Förfarande 3: Användning av väteperoxid och bakpulver

bleka naglar med väteperoxid och bakpulver

Detta är en kemisk behandling och bara vi kommer att rekommendera det för naglar som har svåra nagelfläckar. Om du inte har svåra nagelfläckar, undvik det här förfarandet eftersom det alltid är bäst att gå efter naturläkemedel före något annat.

Du kan dock prova denna procedur på följande sätt.

Saker som behövs:

  • 2 skålar av plast eller glas
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tesked väteperoxid (3% koncentration)
  • En bit bomull
  • Nagla i blöt eller 2 matskedar schampo
  • Vatten efter behov

Metod:

Blanda först väteperoxid och bakpulver i en skål. Applicera blandningen ordentligt på naglarna där du har fläckar. Om fläckarna är på spetsarna, använd sedan blandningen på undersidan också tillsammans med toppen av naglarna. Låt blandningen sitta i ca 6-10 minuter. Rengör den nu med bomullspinnen. I en annan skål gör du en blandning av nagelblötläggning eller schampo och tillräckligt med vatten för att blöta naglarna. Doppa naglarna i cirka 5 minuter och blöt händerna torra. Upprepa proceduren 2 gånger i veckan tills dina fläckar är helt borta.

Hoppas denna artikel kommer att vara till hjälp för er alla. Lämna dina förslag och feedback.