Protein är ett av de viktigaste näringsämnena som behövs i vår kropp, förutom kolhydrater och fetter. Viktiga ämnesomsättningsprocesser och organ i vår kropp behöver mat som innehåller protein för att hjälpa den att växa och få styrka. Muskler använder protein för sin tillväxt och förstoring, protein hjälper till med minnesutveckling, protein hjälper också till att förbättra vårt immunsystem, etc. Det finns olika fördelar med att ha protein varje dag. Det finns många proteinrika livsmedel som innehåller protein som vi konsumerar i vårt dagliga liv, som ägg, nötter, kyckling, havre, mjölk, ost, etc..

Högproteinrik matlista tillgänglig i Indien

Det finns också olika andra livsmedelsprodukter som också kan ge dig den bästa proteinkällan. Om du frågar, vilka livsmedel innehåller mycket protein? Och därför måste du gå igenom den här artikeln i sin helhet för att känna till alla andra proteinkällor. Med fler matalternativ vid din sida kommer du att kunna uppleva olika recept varje dag och fortfarande konsumera protein dagligen också.

Vad är protein?

Protein kallas en förening som innehåller aminosyror och hjälper till att växa i kroppen. Det anses vara livets byggsten och finns för närvarande i varje cell i vår kropp. Proteiner är fästa med en molekyl till en annan i långa kedjor. Hur aminosyrorna ställs upp med varandra kommer att avgöra det specifika proteinets roll.

Betydelsen av protein för din kropp:

Protein hjälper till att spela olika roller i din kropp, och utan protein kan din kropp inte fungera. Högproteinmat hjälper till att transportera olika typer av molekyler i hela kroppen och hjälper också till att reparera olika skadade celler i hela kroppen. Proteiner hjälper också till att isolera kroppen från alla typer av bakterier och virus och skyddar kroppen mot större sjukdomar. Bortsett från det är protein också en mycket viktig normal tillväxt av höjd, kropp, vikt, muskler, etc. av kroppen. Det är därför naturliga proteinrika livsmedel är mycket viktiga för tonåringar, barn och även gravida kvinnor. Betydelsen av protein är enorm i människokroppen.

Hur mycket protein behöver du?

Kosttillskottet har rekommenderat att minimimängden ska vara 0,8 gram protein per kilo kroppsvikt. Det betyder att om du har en kroppsvikt på 40 kg bör 32 gram protein vara ditt rekommenderade proteinintag varje dag. Över intag av livsmedel som har protein rekommenderas inte eftersom det kan leda till avsättning av överdrivna aminosyror i kroppen.

Bästa lista över högproteinrika livsmedel i Indien:

Här tog vi upp 40 läckra proteinkällor och hur du kan inkludera det i din kost. Låt oss ta en titt på dem.

högproteinmat

1. Jordnötssmör: 7,7 gram protein per 2 matskedar

Det kan lätt upplevas att med 2 msk jordnötssmör får du nästan 8 gram protein. Du kan enkelt fylla på din brödrost med den här maten, och det blir en bra kombination. Man kan också lägga det till proteinshakes eller smoothies också. Även om det är en vegetarisk kost har den stora mängder protein. Det hjälper din kropp att få fler näringsämnen för att bygga muskler och immunsystemet.

Så här ingår i din kost:

 • Lägg bara jordnötssmör i en skål med frukt eller bröd varje morgon eller kväll.

2. schweizisk ost: 7,5 gram protein per skiva

Detta är också en annan källa till hälsosamma proteinrika livsmedel, som kan hjälpa dig att gynna dina ögon, ben och även ditt immunsystem. Den har ett lågt kaliuminnehåll, och därför kan även njurpatienter också äta denna mat. Det finns också getost, som har 7 gram protein per uns. Med hjälp av denna matprodukt behöver du inte oroa dig för mycket för kaloriintaget.

Så här ingår i din kost:

 • Lägg bara till schweizisk ost i din smörgås eller skål soppa, så är du klar.

3. Stugaost: 28 gram protein per kopp

Det bör noteras att varje halv kopp keso innehåller cirka 13 gram proteinrika livsmedel av hög kvalitet. Matvaran är inte särskilt dyr och förblir fortfarande hälsosam också. Det ger inte bara protein för musklerna utan ger också kalcium till benen. Att kombinera med grönsaker eller frukt är ett bra sätt att äta det. Det finns också andra former av keso.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan lägga keso till din rostat bröd, grönsak eller fruktsallad eller njuta av den på egen hand.

4. Äggvitor: 3,6 gram protein per ägg

Det är inte en överraskning att se att ägg är en lysande källa till proteinrik matlista för de flesta användare. Äggvita är låga i kolesterol och mycket proteinrika. De har också låg fetthalt. Därför kan du enkelt äta en hälsosam och näringsrik frukost. Det kommer också att ge dig all energi och aminosyror också. Det rekommenderas att äta minst ett ägg per dag, för vuxna.

Så här ingår i din kost:

 • Gör bara äggvitorna till en del av din dagliga sallad.

5. Tofu: 12,8 gram protein per ¼ tofu

Det är utan tvekan att se tofu som en bra alternativ typ av mat till animaliskt kött och används därför mycket i de flesta indiska rätter också. Det är mycket rik på proteinrik matlista, magnesium, järn och andra typer av viktiga näringsämnen också. Tofu minskar också hjärtsjukdomar genom att minska det dåliga kolesterolet i kroppen och därmed främja bra kolesterol. Bra kolesterol behövs för ett bra hjärta och för normalt blodtryck.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan enkelt prova det med dina favoritmatrecept genom att ersätta kött med tofu.

6. Grekisk yoghurt: 11 gram protein per ⅔ kopp

Om du äter grekisk yoghurt får du inte bara protein utan också kalcium och vitamin B12. Kalcium är en specifik typ av mineral som du inte kan producera på egen hand och därför behöver inta mat som har kalcium. Kalcium är också mycket viktigt för dina ben. Vitamin B12 behövs också mycket för bildandet av röda blodkroppar i kroppen. Genom bildandet av fler röda blodkroppar blir syreintaget i din kropp högre.

Så här ingår i din kost:

 • Efter slutet av din måltid, bara ha grekisk yoghurt.

7. Sojamjölk: 8 gram protein per kopp

Om du är vegetarian är sojamjölk också en bra källa till livsmedel som innehåller mycket protein. Att dricka sojamjölk med din vardagsmat hjälper till att fylla på det dagliga proteinbehovet för en normal man. Det har också bevisats genom olika studier att sojamjölk också kan hjälpa till att minska benskörhet, vilket är minst sagt utmärkt. Detta hjälper dig att känna dina starka ben även när du blir äldre och håller dig i form.

Så här ingår i din kost:

 • Tillsätt bara sojamjölk till din dagliga frukostflingor.

8. Biff (nötkött): 7,6 gram protein per en uns

Biff innehåller mycket aminosyror. Dessa aminosyror hjälper till att skydda kroppen från olika typer av sjukdomar, relaterade till muskelfibrer. De hjälper till att bygga dina kroppsmuskler. Aminosyror hjälper också till att minska blodtrycket och gör också bindväv starka. En vanlig portion nötkött, som är 85 gram, innehåller 23 gram protein. Den höga mängden protein i biffen hjälper dig att nå ditt dagliga proteinbehov.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan göra köttfärssoppa eller inkludera nötkött i din sallad.

9. Fläskkotletter: 39 gram protein per en fläskkotlett

Fläskkotletter innehåller inte bara proteinrika livsmedel utan även zink. Zink är mycket viktigt för att upprätthålla många reaktioner i kroppen. Om du har brist på zink kan du lätt leda till nattblindhet eller ett immunförsvar som är svagt. Förutom fläskkotletter kan du också äta kanadensisk bacon och spansk fläskkorv.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan enkelt ha fläskkotletter med sallad eller grönsaker som är kokta.
 • Du kan också äta det med brunt ris och svampsås.

10. Turkietbröst: 4 gram protein per skiva

Detta är en av de bästa typerna av proteinrika livsmedel med stora mängder protein. Kalkonbröstet kan också göra din mage full under längre perioder. Kalkonbröstet har låga mängder kalori och fett än andra typer av kött. Turkiet kött innehåller också selen, vilket kan hjälpa dig att bekämpa olika typer av cancer. Denna livsmedelsprodukt är också relevant för patienter som för närvarande genomgår cancerbehandling.

Så här ingår i din kost:

 • Skaffa en färsk, ekologisk kalkon och ät inte bearbetad kalkon.
 • Du kan äta kalkon i din kvällsmåltid.

11. Kycklingbröst: 28 gram protein per ½ kycklingbröst

Om du börjar ta fjäderfäprodukter kan du ha många olika hälsofördelar för din kropp också. Om du är en individ med högt protein- och kaloribehov är fjäderfäprodukter bäst för dig. Du kan använda kycklingbröst för dina behov, och efter att ha kastat benen kan du göra soppa. Detta är god mat med högt proteininnehåll. Fett- och kolesterolhalten är utan tvekan låg i kycklingbrösten.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan äta kycklingbröst med fullkorn, grönsaker och frukt.

12. hälleflundra: 42 gram protein per ½ filé

Hälleflundra är en typ av fet fisk som är mycket rik på omega-3-fettsyror. Denna typ av fettsyror är mycket bra för ditt hjärta och hjälper också till att minska alla typer av hjärtsjukdomar. Det är därför hälleflundra, som är låg i mättat fett, rekommenderas mycket för din hälsa. Mättade fetter är mycket ohälsosamma för din kropp. Mättade fetter leder också till diabetes och olika andra sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.

Så här ingår i din kost:

 • Denna typ av fisk avnjuts när den bakas eller grillas, tillsammans med citron, örter och kryddor.

13. Sardiner: 3 gram protein per liten sardin

Sardiner innehåller mycket omega-3-fettsyror, vilket hjälper till att minska risken för inflammation och även alla typer av hjärt-kärlsjukdomar. Det finns också andra näringsämnen som finns i sardiner, som är mycket rika på selen, och även vitamin B12. Sardin har också vitamin D som hjälper till med benhälsan. Med starka ben behöver du inte oroa dig för osteoporos vid hög ålder.

Så här ingår i din kost:

 • Lägg bara till sardiner som är hackade i din huvudsallad.

14. Stilla torskfisk: 21 gram protein per filé

Det bästa med att äta torsk, bortsett från dess höga innehåll av olika typer av proteinrika livsmedel, är också innehållet av fett det har. Det finns också många mono- och fleromättade fetter som finns i torsk. Det finns också spår av vitamin d och b12, vilket hjälper dig att förbättra din hälsa och också förbättra dina nervers funktion. God nervös funktion kommer också att leda till bättre reflexer och bra hjärns hälsa också.

Så här ingår i din kost:

 • Torsk bör ätas med gröna bönor, tillsammans med en mycket utsökt sås också.

15. Ansjovis: 5,7 gram protein per uns

Ansjovis innehåller inte bara protein utan är också mycket rikt på magnesium, fosfor och kalcium. Dessa mineraler är mycket viktiga för utvecklingen av ben och även för skötseln av ben. Kalcium hjälper också till att kardiovaskulära systemet i vår kropp fungerar bättre. Kalcium stimulerar också blodkärlen i hjärtat, och magnesium hjälper till att slappna av dem. Avslappnade blodkärl pumpar mer blod till hjärtat och håller därigenom blodcirkulationen normal.

Så här ingår i din kost:

 • Välj alltid färska ansjovis, som kan grillas med pasta och tomatsås.

16. Bläckfisk: 4,2 gram protein per uns

Bläckfisk, precis som alla skaldjur, innehåller mycket mindre kalorier. Men den största nackdelen är att den är mycket hög i kolesterol. Därför måste du vara försiktig från att äta för mycket. Bortsett från det är bläckfisk väldigt rik på järn, vilket hjälper till att transportera syre från cell till cell. Bläckfisk har också selen och vitamin B12 också. God syretransport mellan cellerna är mycket nödvändig för god och avslappnad hälsa och kropp.

Så här ingår i din kost:

 • Sjud bläckfisk i skaldjursfond, tillsätt lök, lagerblad, salt, peppar och även citron.

17. Gulfenad tonfisk (ljus tonfisk): 6,6 gram protein per uns

Förutom att den är rik på protein är tonfisken också rik på vitamin b. B -vitamin hjälper till att fungera bättre i nervsystemet, och hjälper också i blodcirkulationen. Tonfisk har lågt kaloriinnehåll och fettinnehåll, vilket gör den till en idealisk proteinkälla. En portion på 154 gram tonfisk innehåller 39 gram protein. Den här mängden protein hjälper dig mycket att lösa alla dina problem med låga näringsämnen i din kropp.

Så här ingår i din kost:

 • Det bästa sättet att äta tonfisk är genom att grilla den.

18. Alaskan lax: 6,3 gram protein per uns

Det är ingen överraskning för någon att lax bara är ett kraftverk för alla slags näringsämnen. Det bidrar mycket till kroppens övergripande hälsa. Den har omega-3-fettsyror som hjälper till vid behandling av ledvärk, hjälper till med hjärtats hälsa, reparation av det neurologiska systemet och kan också hjälpa till att främja hudhälsa också. Bra hud krävs för en frisk kropp så att du inte lider av hudsjukdomar.

Så här ingår i din kost:

 • Lägg bara till lax som är rökt i din pasta och tillsätt sedan grädde.

19. Tilapia: 4,2 gram protein per uns

Tilapia är inte bara proteinrikt utan innehåller också omega-3-fettsyror, precis som andra populära fiskar också. Omega-3 är en bra källa till kalcium, som hjälper till att bygga ben och starka tänder. Det har också kalium som gör att nervsystemet i vår kropp fungerar på rätt sätt. Nervsystemet är det viktigaste systemet i vår kropp som styr alla andra kroppsfunktioner.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan enkelt laga tilapia med vilken typ av mat som helst.
 • Du kan lägga den till din sallad eller laga mat med din favoritsås.

20. Pistaschötter: 25 gram protein per kopp

Bortsett från att vara en hög proteinkälla är pistagenötter också en bra fiberkälla. Fiber hjälper till att förbättra matsmältningen och kan också hålla magen full. Detta kommer att hindra dig från någon form av överätning, och därmed hjälpa till med bantning eller viktminskning. De innehåller också mycket folat, vilket är viktigt för gravida kvinnor. De innehåller också antioxidanter. Antioxidanter hjälper till att göra din kropp avgiftande av sig själv och eliminerar alla giftiga element från kroppen.

Så här ingår i din kost:

 • Lägg bara pistagenötter i din sallad eller yoghurt och du är klar.

21. Quinoa: 24 gram protein per kopp

Quinoafrön innehåller två typer av växtföreningar, kända som kaempferol och quercetin. Dessa växtföreningar hjälper till att bekämpa inflammation i kroppen och har också olika anti-canceregenskaper. Därför minskar du risken att få cancer genom att äta dessa livsmedel. Detta gör denna mat till ett bra alternativ för patienter som för närvarande bekämpar cancer och hjälper till att bota den snabbare. Bortsett från det kommer det också att ge alla de viktiga näringsämnen som behövs för att upprätthålla patienternas hälsa också.

Så här ingår i din kost:

 • Du behöver bara koka fröna, tillsätt salt och njut som ett gott kvällssnack.

22. Mandel: 5,9 gram protein per 10 mandel

Mandel har inte bara stora mängder protein utan är också mycket effektivt för att minska alla former av cancer i människokroppen. De hjälper också till att minska alla former av hjärtsjukdomar. Mandel hjälper också till att minska kolesterolnivåerna. Det är därför mandlar är mycket effektiva för att bekämpa diabetes också, och också lägre risk för diabetes också. Detta hjälper till att minska alla slag av stroke eller hjärtinfarkt på kroppen.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan lägga till mandel i sallader eller andra rätter eller smoothie för att få den bättre smaken.

23. Valnötter: 18 gram protein per kopp

Om du regelbundet äter valnötter kan det hjälpa till att förhindra alla former av gallsten. Valnöt innehåller också koppar, förutom protein. Koppar hjälper till att förbättra mineraltätheten i benen och förhindrar därmed alla typer av osteoporos. Valnötter innehåller också magnesium också, vilket hjälper till att bekämpa alla typer av epilepsi. Det är därför valnötter rekommenderas mycket av läkare för en hälsosammare livsstil. Valnötter ger också fiber för att förbättra matsmältningen i kroppen.

Så här ingår i din kost:

 • Lägg bara till valnötter i dina sallader.

24. Pumpafrön: 12 gram protein per kopp

Fröna av pumpan har protein i dem och även zink också. Detta hjälper starkt till att förbättra kroppens immunitet. Zink gör det också möjligt att förbättra prostatahälsan och förhindrar därmed alla typer av prostatacancer hos män. Fröna tillåter också att insulinutsöndringen är normal i kroppen, vilket förhindrar alla typer av diabetesrisk i kroppen

Så här ingår i din kost:

 • Du kan enkelt äta fröna på egen hand, eller bara göra topping till dina sallader.

25. Pekannötter: 10 gram protein per kopp

Pekannötter bortsett från att de innehåller stora mängder proteinmat, innehåller också hälsosamma fetter, vilket hjälper till att bibehålla vikt i kroppen. Pekannötter innehåller också mycket antioxidanter, vilket kan hjälpa dig att lindra alla slags stress. Pekannötter hjälper också till i hårets tillväxt, förbättrar matsmältningssystemet och kan också minska risken för stroke. Med bra hår och matsmältningssystem kan du ha en god övergripande hälsosam kroppsstruktur.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan enkelt ha rostade pekannötter som ett bra kvällssnack.

26. Hampfrön: 9,2 gram protein per uns

Om du är allergisk mot sojaprodukter bör du testa hampafrön. Fröna kommer att ge dig alla viktiga näringsämnen, som aminosyror, som kroppen kommer att använda för att bygga nya muskler. Fettsyrorna inuti hampfröna hjälper också mycket till att förbättra immunsystemet i din kropp. Genom att ha bättre immunitet kan du skydda din kropp från skadliga bakterier och bakterier.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan äta hampafrön genom att rosta dem eller äta dem normalt.

27. Cashewnötter: 5,1 gram protein per uns

Cashewnötter innehåller järn och koppar, förutom protein, vilket hjälper till att bilda nya röda blodkroppar. Detta hjälper till att hålla hela kroppens system fungerar på bästa sätt. Cashewnötter är också bra för dina ögon. Cashewnötter innehåller också magnesium, vilket är ett nödvändigt mineral i människokroppen. Cashewnötter hjälper också till att bibehålla vikten och kan också förebygga cancer. Eftersom cashewnötter är ganska billiga att få, bör du ha detta varje dag.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan enkelt äta cashewnötter själva eller i din smoothie.

28. Chiafrön: 4,4 gram protein per ett uns

Chiafrön är mycket rika på fiberinnehåll och innehåller också omega-3-fettsyror. Chiafröna ger också energikick också. Dessa frön innehåller enorma mängder näringsämnen, med bara några få kalorier. Chiafrön kan minska risken för hjärterisker, och även typ 2-diabetes, vilket gör dem till en utmärkt mat för diabetespatienter. Det hjälper också vid normal utsöndring av insulinhormonet.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan lägga till chiafrön i din smoothie och njuta av dem.

29. Sojabönor: 68 gram protein per kopp

Sojabönor har de högsta mängderna med hög proteinrik matlista för viktminskning bland alla typer av växtkällor. Den har alla essentiella aminosyror, tillsammans med omega-3-fettsyror, som hjälper till att förebygga alla slags sjukdomar relaterade till det kardiovaskulära systemet. Sojabönor förbättrar också matsmältningen. Det har också stora mängder järn och kalcium också. Detta hjälper till att bibehålla optimal hälsa.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan gå för sojamjölk, eller tillsätt soja grädde till ditt morgonkaffe eller te, eller äta sojayoghurt.

30. Linser: 3,1 gram protein per en matsked

Linser är mycket rika på kalium, fibrer och även folsyra. Således är dessa bra för ditt hjärta. Folsyra är viktigt för gravida kvinnor. Det fördröjer tidig förlossning och minskar också alla typer av fosterskador hos nyfödda barn. Linser hjälper också till att bekämpa trötthet, eftersom de är mycket rika på järnhalt. Mer järnhalt kommer också att hjälpa i celler som bär mer syre i hela kroppen.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan enkelt lägga till linser i alla typer av soppor och få därför näringsämnen och fibrer.

31. Njurbönor: 1 gram protein per matsked

Njurbönorna är mycket rika på vitamin B1 och hjälper därför till att förbättra minnet. Bönorna hjälper också till att undvika Alzheimers sjukdom. Bönorna innehåller molybden som gör att kroppen kan avgifta. Alla typer av kidneybönor är rika på protein. Det är därför kidneybönor är favorit mellanmål för fler människor där ute och därmed mycket fördelar. Kidneybönor är mycket lätta att hitta och är därför ett bra alternativ för ett vardagligt mellanmål.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan enkelt inkludera bönor i soppor och sallader och njuta.

32. Vetegrodd: 27 gram protein per kopp

Det är inte en slump att ytterligare en vegetabilisk vegetarisk mat med hög proteinhalt har mycket proteininnehåll. Vetegrodd innehåller också vitamin e, vilket hjälper till att bekämpa fria radikaler. Den innehåller också andra viktiga näringsämnen och viktiga mineraler som behövs för kroppen, som magnesium, kalium, tiamin och slutligen zink. Detta gör vetegroddarna till en perfekt allroundmat för många människor. Vetegrodd kan lätt fås av människor som lider av näringsbristsjukdomar.

Så här ingår i din kost:

 • Du måste bara lägga till vetegroddar i din yoghurt eller smoothie och det kommer att göra det.

33. Havre: 26 gram protein per kopp

Tillsammans med det höga proteininnehållet är havre också en bra källa för växtfibrer. Fiber hjälper till att förebygga alla typer av kranskärlssjukdomar och förbättrar även matsmältningen i magen. Havre förhindrar också kolorektal cancer. Genom att äta fiber hjälper du dig också att gå ner i vikt och hålla magen full. Att ha bra fibrer i din vardagsmat behövs för ett bättre tarmsystem.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan använda havre i din smoothie eller äta havre med äpple, yoghurt och kanel för en mycket kraftfull frukost.

34. Korn: 23 gram protein per kopp

Korn innehåller mycket fiber, precis som havre. Detta hjälper till att förbättra matsmältningen och även viktminskning. Bortsett från det håller korn också blodsockret till de normala nivåerna och kan också bibehålla kolesterol. Det hjälper också i skyddet mot cancer också. Därför bör korn vara din dagliga ingrediens för intaget av magert proteinlista.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan enkelt äta fullkornsbröd och få korn.
 • Du kan också laga den med flingor också.
 • Korn kan också appliceras på olika typer av fyllningar.

35. Kikärter: 15 gram protein per kopp

Det kan lätt sägas att kikärter innehåller den mest komplexa kolhydratstrukturen och därför behöver tid för matsmältning och frigörande av energi. Det hjälper till att hålla blodsockernivån i schack. Det har också fiber och kalorier med lågt kaloriinnehåll också. Det höga fiberinnehållet förbättrar också matsmältningen och gör det möjligt att gå ner i vikt. En vanlig portion kikärter innehåller cirka 3 gram protein. Och den mängden protein räcker för en normal människas proteinbehov.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan enkelt lägga till kikärter i din huvudsallad och njuta.

36. Soba Nudlar: 4 gram protein per uns

Om du vill ha en bra källa till mangan, är soba nudlar ett bra sätt att uppfylla det behovet. Mangan hjälper till att förbättra glukosmetabolismen och hjälper också nervsystemet att fungera bättre. Mangan hjälper också till att påskynda sårläkning. Soba nudlar innehåller också tiamin, vilket minskar muskelsvaghet och förvirring. Därför kommer dina kroppsmuskler att vara starka och friska för dig att göra mer arbete.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan göra sobanudlar med spenat, svamp och morötter och äntligen njuta av den extra mängden näring.

37. Gröna ärtor: 9 gram protein per kopp

Gröna ärtor är inte bara rika på fettfattiga livsmedel med hög proteinhalt, men har också olika andra näringsämnen, som järn, zink, koppar, mangan, kalcium och vitamin K också. Dessa näringsämnen hjälper till att fungera i kroppen som helhet. Ärtor förhindrar också någon form av hjärnskada och förhindrar därför också Alzheimers sjukdom. De är också billiga att köpa. De har också fiber för att förbättra matsmältningen. Det kan också hjälpa till med viktminskning och bra tarmrörelser i kroppen.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan helt enkelt lägga till ärtor i din sallad.

38. Brysselkål: 3 gram protein per kopp

Dessa groddar bortsett från att ha en måttlig mängd protein i dem, innehåller också fibrer, vitaminer, mineraler och även proteiner. Dessa groddar är ekologiska och hjälper därför din kropp att fungera bättre. De innehåller också alla viktiga näringsämnen och har också olika anti-canceregenskaper, vilket gör den utmärkt för att minska risken för att ha cancer. Denna mat kan också ätas av patienter som för närvarande lider av cancer.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan enkelt blanda groddarna med dina vanliga sallader och sedan njuta av dem råa också.

39. Broccoli: 4,3 gram protein per broccoli

Broccoli är en av de grönsaker med det högsta proteininnehållet som finns. Det kan till och med bekämpa cancer också. Eftersom den har fytokemikalier är den utan tvekan också en bra mat mot cancer. Det är också en enorm fiberkälla också. Du kan också få vitamin k, vilket kan hjälpa till att förbättra benhälsan och även kalciumabsorption. Bra tänder och ben upprätthålls genom att ha kalciumintag i kroppen via denna matprodukt.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan lägga till broccoli i din dagliga måltid eller äta som en sallad.

40. Sparris: 3 gram protein per kopp

Sparris kan inte bara ge dig ett bra proteininnehåll av mat men också hjälpa till att förebygga alla typer av urinvägsinfektioner. Den har också aminosyror, som är ett naturligt diuretikum. Det har också vitamin e, vilket förbättrar hudens hälsa. Bortsett från det är det också en källa till vitamin b6 och folat, för att öka humör eller känslor. Detta hjälper dig att öka ditt humör när du är ledsen eller deprimerad, och hjälper dig att komma tillbaka till ett normalt liv.

Så här ingår i din kost:

 • Du kan äta sparris som en rå grönsak, eller bara ånga den.

Om du frågar, vilken mat innehåller mer protein? Då kan det lätt ses att det finns olika sätt att få protein, antingen från växt- eller animaliska källor. Men, som vi kan se de livsmedelsprodukter som anges ovan, är det inte en överraskning att se så många ekologiska växtprodukter, vilket faktiskt är bra, eftersom du också får fiber från växtprodukter, förutom alla proteiner och mineraler. Protein kan också starkt erhållas från fiskar, vilket vi också har täckt i artikeln. Låt oss veta om din feedback och förslag om du har några. Och förhoppningsvis, med hjälp av den här artikeln, kan du njuta av goda matvanor, om du vill veta hur du får protein från mat.