Innan vi talar om hur brunt ris är en av de bäst smakande organiska, låt oss ta reda på vad exakt ett brunt ris är. För alltid har vi sett riset färskt som snö, vitt och svullet, men det finns ännu en typ av risfamiljen, en prequel till det polerade vita riset som vanligtvis kallas det bruna riset. Vanligtvis är brunt ris opolerat ris, på grund av dess namn till färgen och har ofta varit epicentrum för många härliga recept. Förutom att vara rik på näringsämnen har detta ris ofta anklagats för att inte behålla den vanliga vita rissmaken. Men med dessa recept nedan kan du till fullo njuta av näringsämnena från brunt ris i kombination med smakproppar av smaklökar.

Bästa hälsosamma bruna risrecept

Fantastiska hälsosamma bruna risrecept:

1. Bockhornsklöver och svamp brunt ris:

Hälsosamma bruna risrecept 1

För att börja med detta recept, häll olivolja i en panna och fräs lite vitlök, persilja, lök och grön chili. Fräs svampen i en separat kastrull med en smörbit och blanda sedan de två sidorna med bockhornsklöverna. Tillsätt kryddor och örter efter önskemål men missa inte saltkryddan. För en extra smak kan du till och med tillsätta tomater och brinjals till blandningen. Lägg nu till det kokta riset och blanda det i en medelhög låga innan du pläterar upp det.

2. Brunt ris och rostad tonfisk och avokado:

Hälsosamma bruna risrecept 2

För att få denna maträtt att rulla börjar du med att kasta tonfisken i en oljad panna tills den blir till en nyans av guld. Var noga med att inte hålla insidan torr. Före denna måla tonfiskskivorna med limejuice och färsk persilja och oregano. Låt fisken svalna och skapa i en separat panna en salsa med skurna avokado, tomat och lökskivor. Tillsätt baby majs om du vill och kalka det väl. Blanda nu riset i blandningen och bryt tonfisken i bitar för att servera.

3. Brunt ris Tofu sallad:

Hälsosamt recept på brunt ris 3

Medan riset kokar gör du en sås genom att tillsätta apelsinjuice, honung, sojasås och ingefära. Kasta tofu i en separat skål och klä den väl med lime, selleri och spenat. Detta är basen till din sallad och du kan till och med lägga till tomater och röd paprika efter smak. Töm nu riset och blanda det i en skål med tofu -blandningen och använd såsen som pricken över i: et.

4. Grönt risrisotto av brunt ris:

Friska recept på brunt ris 4

Börja med att koka riset och förbered en grönsaksbuljong på sidan. Du kan lägga till tärnade morötter och sparris bland annat och sedan tömma buljongen och tillsätta lite lime och örter till den. Fräs på en sida i lök, tomat, ärt, vitlök och bockhornsklöver och när riset är klart, tillsätt blandningen till riset och häll det lätt i smör. När det är klart kalkar du ett kålblad och lägger det på tallriken som riset blandat i grönsaksbuljongen serveras, varmt och gott.

5. Brown Rice Lax Patty:

Hälsosamma bruna risrecept 5

Detta recept kallas också brunt ris laxpatty och för att komma igång koka riset och kasta det lätt i vitlök och lökblandning. Lägg till några örter som persilja. Koka laxen i en separat kastrull i olivolja och vatten och måla sedan med en blandning. Denna blandning ska vara gjord av lime, koriander och ägg och sedan steka den mjukt i smör. Använd nu mjöl och potatismos för att göra tårtorna och låt dem stå i kylen. Koka dem i solrosolja och servera varma.

6. Kycklingbrunt ris:

Hälsosamma bruna risrecept 6

För detta recept behöver vi kokt kyckling, salsa och salladsblandning och kokt brunt ris. Krydda kycklingen med salt, peppar, äggula, sojasås och lime och koka den tills en gyllene nyans märks. Skapa nu en salsa med tomat och lök droppad i limesaft. Lägg till lite selleri och kålblad till salladen och toppa den med spenat och persilja. Kasta nu det bruna riset i vitlök, lök och olja och blanda allt tillsammans och servera varmt.