När han diagnostiseras med cancer är en av de viktiga sakerna personen måste ägna sig åt hans/hennes kost. Det är viktigt för kroppen att få i sig tillräckligt och rätt näringsämnen för att kunna bekämpa cancer. Man tror att rätt kost och träning kan förbättra chansen att överleva efter cancer och också förhindra att den kommer tillbaka.

cancerbekämpande livsmedel

Här har vi de bästa nio livsmedlen för cancer:

1. Röd & Gul paprika:

cancerbekämpande livsmedel

Röd & Gul paprika är en populär källa till vitamin C för kroppen. C -vitamin är känt för att förbättra immunsystemet i kroppen och hålla bort gifterna. De är också rika på karotenoider. Dessa karotenoider har anti-canceregenskaper och skyddar därigenom din kropp från att utveckla cancerceller.

2. Solrosfrön:

Solrosfrön

Solrosfrön är rika på vitamin E och zink. Zink hjälper C -vitamin att fungera som det ska och påskyndar läkningstiden. Denna mat leder dig till en frisk prostata och ingen prostatacancer.

3. Morötter:

Morötter

  • Morötter är mycket rika på betakaroten. Denna betakaroten i morötter har anti-canceregenskaper.
  • Betakaroten omvandlas när det konsumeras till vitamin A inuti kroppen, när som helst som krävs av kroppen.
  • Tillsammans med cancerbekämpande egenskaper hjälper morötter också att förbättra din hud, syn och hår.

3. Svamp:

svamp

Svampar har fastställts för att förbättra det övergripande immunsystemet i kroppen och för att bekämpa cancer.

Vissa medicinska svampar bör konsumeras i rätt mängd och sätt att bekämpa cancern.

4. Tomater:

tomat

Tomater, helst kokta, bör konsumeras 7-10 gånger varje vecka. Denna konsumtionsnivå av tomater kan hjälpa kroppen att bekämpa lung-, bröst- och livmoderhalscancer. Tomater innehåller lykopen, vilket gör tomaterna till en bra antioxidant. Det hjälper också till att skydda kroppen mot de ohälsosamma fetterna som stör blodflödet. Tomater hjälper till att stoppa tillväxten av endometriecancercellen i kroppen, skyddar den mot cancer eller från att den kommer tillbaka.

5. Nötter:

Nötter

Nötter är rika på selen, som har riktigt bra cancerbekämpande egenskaper. Bland alla nötter ska mandel och valnötter fungera bäst för en frisk och välfungerande kropp. Mandel och valnötter ger hälsosamma oljor och fibrer till kroppen.

Det är dock nödvändigt att hålla koll på mängden nötter som tas i. Konsumtion av mandel och valnötter i rätt mängd kan göra underverk för din kropps hälsa.

6. Vitlök:

Vitlök

Vitlök innehåller Aliicin, som hindrar cancern från att sprida sig inuti kroppen, på olika sätt och sätt. Denna mat är också känd för att döda jäst och mikrober, som kroppen vanligtvis blir mottaglig för efter intag av antibiotika. Vitlök har också antiinflammatoriska egenskaper och innehåller tryptofan, selen och andra medel som direkt angriper cancercellerna i kroppen.

Människor som konsumerar vitlök har lägre chanser att utveckla cancer, särskilt i tjocktarm, mage eller matstrupe.

7. Gröna bladgrönsaker:

gröna bladgrönsaker

Gröna bladgrönsaker, som sallad och spenat, är rika på antioxidanter, betakaroten och folsyror. Dessa folsyror hjälper ditt DNA att replikera effektivt och skydda det vid strålbehandling. Dessa grönsaker innehåller också Sulforaphanes, som gynnar kroppen mot cancer.

Sammantaget förbättrar gröna grönsaker kroppens immunitet, vilket i grunden är kroppens förmåga att bekämpa patogener.

8. Rödbetor:

Rödbeta

Rödbetor, liksom många andra lila färgade livsmedel, innehåller Anthocyanin, som är känt för att förstöra cancerceller inuti kroppen. Denna mat anses ibland också innehålla Resveratrol, som är känt för att bekämpa hjärncancer och blodcancer.