Att gå upp tidigt för en morgonpromenad eller löpning är mycket enklare än efteraktiviteterna. Innan vi går en promenad måste vi verkligen ha rätt typ av kläder. Men förutom kläder spelar även rätt sorts mat en nyckelroll. Att gå eller springa tom mage är dåligt för vår hälsa. Men om du planerar att äta en tung frukost, så skulle mitt förslag vara att släppa tanken på morgonlöpning. Här är en utökad lista över livsmedel som bör undvikas innan vi går en promenad eller springer.

Bästa mat som undviks innan du går för morgonpromenad eller löpning:

1. Mjölk:

Mat som ska undvikas innan du går på morgonpromenad eller spring 1

Du bör försöka undvika mjölk innan du går en morgonpromenad eller spring. Det har bevisats att mejeriprodukter vanligtvis orsakar mag -tarmproblem. Mjölk innehåller mycket laktos. Vi får ofta se att socker i mjölken resulterar i kramper eller buksmärtor. Så försök att inte ha mjölk för det kan till och med sakta ner din energinivå och hindrar också absorptionen av kolhydrater i kroppen.

2. Bröd:

Mat som ska undvikas innan du går på morgonpromenad eller spring 2

Många människor föredrar att äta bröd innan de går på en morgonpromenad. Man bör helt undvika dessa fiberrika livsmedel eftersom det tar mycket längre tid att smälta och kanske bara stannar i matsmältningsspåret under en längre tid. Att springa efter att ha ätit en smörgås eller vanligt bröd kan ofta orsaka kramper eller illamående och bör inte konsumeras.

3. Ägg / omelett:

Mat som ska undvikas innan du går på morgonpromenad eller spring 3

Om du går en promenad, undvik sedan kokta ägg eller grillade omeletter. Ägg är en bra källa till magert protein och de ger dig ingen energikälla. Proteinet tar mycket längre tid i matsmältningen och kan resultera i illamående eller diarré. Så försök att inte komplettera din kropp med ägg före en promenad.

4. Kryddig mat:

Mat som ska undvikas innan du går för morgonpromenad eller spring 4

Folk brukar stoppa sig med pasta och eller kvällens kryddiga mexikanska eftersom de har en föreställning om att det ger dem energi. Sluta äta något kryddigt tidigt på morgonen innan du springer eller går, eftersom de tenderar att bränna mer kalorier totalt än vad som krävs. Dessa kryddiga livsmedel kan till och med orsaka halsbränna. Så det läggs till i listan över livsmedel som ska undvikas innan du kör.

5. Energidrycker:

mat som ska undvikas innan du kör

De flesta energidrycker är fyllda med kolhydrater eller socker och bör helt undvikas när du är ute på en morgonpromenad eller spring. Det kan orsaka mag -tarmproblem, uppblåsthet och i vissa fall trötthet. Och den viktigaste punkten är att de inte håller dig hydratiserad av anledningen till att du dricker dessa drycker.

6. Apelsinjuice:

Mat som ska undvikas innan du går på morgonpromenad eller spring 6

Planerar att gå en morgonpromenad eller springa och vill förbereda listan över livsmedel som ska undvikas innan du kör, och sedan säga nej till apelsinjuicen. Jag säger inte gå tom mage, men drick inte ett glas apelsinjuice istället är det mer lämpligt att äta en apelsin. Apelsinjuice har mycket socker och när det kommer in i ditt system kan det orsaka blodsockerkrasch.

7. Proteinshakes:

Mat som ska undvikas innan du går för morgonpromenad eller spring 7

Många föredrar att sluka proteinshakes innan de går en promenad. De brukar tycka att det är hälsosamt. Du kommer inte att vara medveten om att dessa proteinshakes innehåller många bearbetade ingredienser, socker och kolhydrater som resulterar i kramper, buksmärtor och uppblåsthet.

8. Mandel och nötter:

Livsmedelslöpare bör undvika mandel och nötter

Folk brukar stoppa sig med massor av mandel och nötter innan de går för att springa eller gå på morgonen. Men många kanske inte är medvetna om att dessa livsmedel mycket längre tid att smälta kan till och med orsaka gastrointestinala besvär. Så sluta konsumera mandel och nötter på tom mage.

9. Koffein:

Konceptuell bild som visar tiden för din dagliga dos koffein med en vy ovanifrån av ett snyggt arrangemang av tolv olika koppar, muggar och glas fyllt med varmt färskt te och kaffe på grått

Att dricka te eller tidigt morgonkaffe före en promenad eller löpning är mycket ogynnsamt. Koffein orsakar vanligtvis många magrelaterade problem. Så löpare, försök att undvika te eller kaffe under tidiga morgontimmar eftersom det kan orsaka kramper eller diarré.

Om du vill börja gå eller springa på morgonen bör du vara medveten om livsmedel som du bör undvika innan du springer eller går, annars måste du sluta springa i mitten antingen med magsmärtor eller andra hälsoproblem.