Julögonmakeup kan skapas på ett mycket enkelt sätt. Grundfärgerna som kan användas för en dramatisk effekt är som bilden ovan kan vara röd och grön. Detta görs med rött. Men om du vill ha outfiten i grön färg kan du använda grön färg för detta. Du kan dessutom använda gröna strass eller lösa glitter. Du kan också använda några färska färger som en silverfärgad eller en mauve färg för ett friskt utseende. Detta är valberoende. Rökigheten är också ganska framträdande i detta utseende.

Julögonmakeup

Nedan följer stegen för att skapa en julögonmakeup:

 •  För att göra en ordentlig smink bör det grundläggande vara att basen ska göras ordentligt med grundning och foundation. Men för att detta ska stanna längre timmar måste du rengöra ytan noggrant. Du kan använda något oljefritt rengöringsmedel för denna eller någon annan djuprengöringslösning. Du kan också använda några neem eller andra antibakteriella tvålar som har finnar som bekämpar egenskaper om din hud behöver en sådan rengöring.
 •  Du måste sedan torka ytan och applicera primer. Om detta är för en lång timmars festlook måste du fylla locken och även ansiktet.
 •  Du kan sedan använda concealer. Om du inte har åldrande hud kan du använda en stick concealer på områdena som underområdet och även på ansiktsfläckarna. Du kan sedan putsa concealern på de önskade områdena.
 •  Du kommer sedan att applicera foundation för hela ansiktet inklusive locken. Du bör blanda detta med en svamp.
 •  Applicera en kompakt eller förlora kompakt kraft för hela ansiktet. Du kan använda lite rodnad i ansiktet. Använd ett läppstift tillsammans med detta utseende.
 •  Applicera ett silver av rosa nyans på hela området inklusive pannbenet på locket. Blanda detta ordentligt med en applikatorspets.
 •  Du kan nu ta den mörkare nyansen av skuggan som en mörk röd eller en tegelröd. Du kan också använda en svart eller kolskugga. Alla dessa kan användas för att skapa en Smokey -effekt över den rödaktiga nyansen. Använd denna färg på lockets utsida och även på hela veckområdet i ett tunt mönster. Gå inte över vecket på pannbenet.
 •  Använd nu den röda ögonskuggan. Du kan också använda en grön färg. Du kan använda både de röda och gröna färgerna kan kombineras med några glittrar för att skapa en fest som look. Här görs det med den röda färgen. Ta därför den röda färgen och blanda detta på hela locket. Blanda detta med den mörkare nyansen på utsidan. Använd applikatorborsten eller en annan applikatorborste som är tunnare. Använd den här med den röda färgen för att börja från ytterkanten vid den nedre kanten och gå inåt till den inre kanten för den nedre vattenlinjen men lämna luckor i vattenlinjen.
 •  Använd ett gelfoder och dra upp fodret på ett tunt till uppåt lutande tungt sätt. Du kan göra detta enligt formen.
 •  Du kan nu göra fodret för den nedre fälgen. Detta bör vara över den röda ögonskuggans färg.
 •  Använd några lösa glitter på sidorna. Du kan använda lim och glitter och även strass för extra effekt.
 •  Använd falska fransar och tung mascara.