Audrey Hepburn var mycket känd under sina dagar för sin film Breakfast at Tiffany’s som släpptes under 1960 -talet. I den här filmen var uppkomsten och sminkningen av Audrey en stor inspiration för flera makeupartister och sminkälskande tjejer i alla åldrar. Makeupartisten i filmen var Wally West mer som var en känd makeupartist i Hollywood vid den tiden.

West mer höll Audreys smink väldigt mjuk. Även för nattscenerna såg hennes smink väldigt fräsch ut. Tidigare tiders tunga mörka pannautseende fanns inte längre i den här filmen från 1960 -talet. Snarare var hennes ögonbryn, även om de var tjocka, ljusa i färgen för att matcha hennes ljusa hår och för att passa den mjuka sminkutseendet. Ja, fjädermjuka falska ögonfransar var ett måste för hennes ögon. Eftersom hennes läppar och kinder hölls mycket naturliga mjuka rosa tonade, var hennes ögon den mest fokuserade funktionen i hennes ansikte.

audrey hepburn ögonmakeup

Låt oss se hur vi kan skapa hennes utseende:

 • Använd en ögonlocksprimer på ögonlocket. Se till att ditt ansikte är rengjort och återfuktat innan detta.
 • Följ med en concealer för att dölja eventuella fläckar eller mörka ringar. Blandas väl med huden.
 • Använd sedan en foundation. Detta förbereder basen för din makeup att sitta.
 • Börja med en färgtonad ögonskugga. Använd med en ögonskuggborste över locket och förläng upp till pannbenen.
 • Nu måste vi komma ihåg att det inte kommer att finnas en rökig ögonmakeup som dagens skådespelerskor. Så du kan lämna ögonlocket precis så när du har applicerat en neutral eller köttfärgad ögonskugga. Men om du skapar en nattscen kan du använda lite grått på bara ögonlocket.
 • Ta en vinklad borste och blanda ljusbrunt och grått i en palett. Använd detta längs den nedre fransraden men precis under fransarna. Gnugga det inte. Använd nu en svart pennfodral och fodra lätt strax under denna köttton och inte över den. Linjen ska ligga under de nedre fransarna.
 • Audrey hade konturerade och framträdande ögon och om du har små ögon kanske du vill ha en mer öppen blick. Så ta en kötttonad penna och använd den på den nedre kanten. Detta kommer att få dina ögon att se mer öppna ut.
 • Ta nu en vinklad borste och gelögonfodral (använd flytande ögonfodral om du använder det) och börja från det inre hörnet av det övre ögonlocket och dra linan jämnt och håll dig absolut nära de övre fransarna. Håll bredden densamma längs med locket. När du når den yttre änden av det övre locket, vrid den vinklade borsten för att skapa en snygg svängvinge uppåt. Gör vingen lite mer framträdande.

 • För nästa steg behöver du ett par falska mjuka fjäderfransar. Du kan använda enkla fransklumpar eller hela fransar. Valet är ditt. Krulla dina naturliga fransar med en ögonfransböjare. Använd mascara på dem. Limma omedelbart de falska fransarna och lägg dem därefter med en pincett. Håll ett tag för att fixa dem. Använd inte mer mascara.
 •  Använd lite mascara för att sänka naturliga fransar.
 • Kommer till brynen nu, Audrey hade naturligt tjocka bryn som var väl välvda. Så du måste ha liknande form och vid behov, använd en ljusbrun ögonbrynspenna för att ge dem mer framträdande.
 • Använd bara en liten touch av babyrosa rodnad på kindbenen. Kom ihåg att det inte applicerades någon bronzer för Audreys smink i Breakfast at Tiffany’s.
 • Avsluta med en mjukt rosa färg i läpparna.

Audrey Hepburn -inspirerad ögonmakeup är klar. Glöm inte att göra den bikupan och bjuda på denna underbara färska smink med några fina smycken.