Att applicera ögonmakeup är inte så läskigt som det ser ut, särskilt när du står i mitten av en sminkgång. När du väl har lärt dig grunden kan du göra din egen ögonmakeup som ett proffs. Det finns massor av beprövade tips och tricks för ögonmakeup som jag kommer att dela med dig idag. Notera dessa grunder och följ dem …. Det är inte alls svårt.

Hur man gör ögonmakeup:

Hur man gör ögonmakeup

Prime Your Eyes: Det första steget är att grunda ögonlocken med hjälp av ögonprimer. Ögonlock är den fetaste delen av ansiktet och det är därför smink inte stannar länge. Du kan också minska oljigheten genom att applicera alkoholfritt sminkborttagningsmedel och sedan damma löst pulver över ögonlocket. Detta ger dig oljefria ögonlock och ökar även din ögonmakeupskraft.

Eyeliner: Ögonmakeup fullbordas aldrig utan eyeliner men nybörjare går fel när de applicerar eyeliner och detta kan förstöra hela utseendet. Du kan använda vätska, penna och gel -eyeliner för applicering.

• Flytande foder: Flytande eyeliners är intensiva, glänsande och långvariga men applicering av flytande liner kan vara svårt. För en snygg look, vila armbågen på en plan och stabil yta. Applicera nu korta linjer istället för att applicera eyeliner på en gång, det ger dig en jämn och rak ögonfodral.

• Pencil Eyeliner: att applicera penna -eyeliner är väldigt enkelt, applicera en stroke direkt på ögonlocken och du är klar. Du kan också smeta av penna för att få en mer dramatisk ögonmakeup.

• Gel Eyeliners: gel -eyeliners är den senaste trenden och för applicering av en sådan eyeliner -applikator är det viktigast. Du bör använda en bra tunn och vinklad borste för att applicera gelögon. Sopa applikatorn i gel -eyeliner -grytan och börja applicera från mitten av ögonlocket eftersom borsten innehåller extra produkt och om du kommer att börja från ögonvrån ser den inte snygg och ren ut. Sprid nu eyeliner till vänster och höger. 😀

För ren applicering, dra ögonvrån utåt med fingret och börja sedan applicera eyeliner i rak linje. Och jag föreslår att du använder penna -eyeliner eftersom det är det enklaste att använda och du inte kommer att ha några problem att använda det.

Självklickade:

Ögonskugga: Applicera aldrig ögonskugga med fingrar och svamp, använd alltid en bra ögonskuggborste för att få ett professionellt utseende. Applicera alltid ljusfärgad ögonskugga på pannbenet, medellång nyans på vecket och mörk ögonskugga på vecket. Om du använder krämbaserad ögonskugga, tänk på att “less is more” och använd ljus och mindre ögonskugga. För applicering, använd mjuka, mjuka drag eftersom hårdare slag kan leda till rörigt ögonmakeup. Om du använder mer än två ögonskuggnyanser blandar du dem ordentligt med fingrar eller avsmalnande blandningsborste. Om du är ny med ögonmakeup, prova enfärgat ögonutseende eftersom det kommer att rädda dig från att blanda två färger. Efter att ha avslutat utseendet … använd q-tips doppade i ögonmakeupborttagare och ta bort fläckig ögonskugga eller eventuella fall av.

Mascara: Titta rakt och ta trollstaven ur mascararröret. Placera trollstaven på ovansidan av dina ögonfransar och flytta den uppåt med en rörelse fram och tillbaka. Detta ger dig en hopkrullad effekt och kommer också att öka volymen på dina fransar. Applicera 2-3 lager och blinka inte förrän mascaran inte torkat. Börja alltid applicera mascara med bottenfransar för att undvika röra. För nedre fransar, applicera mascara endast på den högsta, böjda punkten nära roten eftersom det kommer att göra dina ögon öppna.

Låt det första lagret med mascara torka och applicera sedan bara det andra lagret för att förhindra att ögonfransarna klumpas ihop. Använd q-tips doppade i ögonmakeupborttagare om din mascara kommer i kontakt med dina ögonlock.

Ögonbryn: Ögonbryn kan göra eller bryta hela ditt utseende, så om du har tunna eller ljusa ögonbryn fyller du dem korrekt för ett mer definierat utseende. För att fylla ögonbrynet på rätt sätt, använd en brun rosett…. Använd aldrig svart penna eftersom det kommer att se onaturligt och dåligt ut.

Så här fyller du webbläsare:

Tvätta extra hårstrån utan att störa formen på ögonbrynen; detta kommer att ge ett definierat utseende. Du kan också använda panna rakhyvel för detta som är lätt tillgängligt på marknaden.

Med pennpenna börjar du fylla den nedre delen av pannan först i riktning fram och tillbaka.

Gå nu till pannans mitt och använd korta penseldrag för att blanda ögonskuggan helt, det ger dig ett naturligt utseende.

Till slut, använd klar panngel för att ställa in ögonbrynen.

Några fler knep:

Om du har små ögon applicera sedan en tunn linje längs det inre nedre ögonlocket med en vit ögonpenna eftersom det kommer att göra dina ögon stora. Om du är skum, använd sedan en gyllene beige ögonpenna, eftersom den komplimangerar din hy.

För att få ögonen att se mindre ut, applicera eyeliner över hela ögonlocket och använd mörka nyanser av ögonskuggor. Om du har stora ögon kan du rocka rökiga ögon eftersom det kommer att se bra ut och också få dina ögon att se mindre ut.

För ett enkelt vardagligt utseende, använd färgad eyeliner och applicera mörk kohl … Detta trick är perfekt för nybörjare som vill ha en vacker och mjuk ögonmakeup för varje dag.

Fodra din vattenlinje för att få den extra känslan i ditt ögonmakeup. Det gör fransraden fylligare och tjockare.

Om du inte kan skapa en rak eyelinerlinje, smeta av hela utseendet och det kommer att ge dig en snygg linje som är väldigt “in” nuförtiden.

Om du är rättvis och har mörka svarta ögonbryn, lätta dem genom att bleka dem något för att göra dem mindre hårda. Använd ansiktsblekmedel och applicera bara i 3-4 minuter.