Som vi alla vet är huden den viktigaste tillgången för en person och alla vill ha ett rättvist och ett glödande utseende och för detta är alla redo att göra vad som helst, även de människor som redan har en rätt hy försöker se rättvisare ut. Detta är vanligare bland kvinnor eftersom de är mer medvetna om sin hy.

rättvisetips för fet hud

En rättvis hy är alltid uppskattad framför en mörkare. I en stad som Delhi eller Mumbai, där föroreningsprocenten är så hög, är det verkligen svårt att hålla huden frisk och upp till sin hy. Varje dag utsätter vi vår hud för damm, föroreningar, skadliga gaser, solljus etc., vi tenderar att sola ut exponerad portion, och när du har en fet hud är det ännu svårare att säkra och skydda vår hud från dessa monster. Att ha en rätt hy är varje tjejs första val, och att få en sådan hud är inte en stor uppgift om du följer några enkla och dagliga steg, det hjälper dig inte bara att lätta din hudton utan också att hålla din hud frisk.

Rättvisetips för fet hud:

Här är våra bästa rättvisetips för fet hud. Du måste prova följande om du har fet hud.

1) Använd kallt vatten för att tvätta ansiktet:

Att ha fet hud kräver extra vård, därför är det första och viktigaste att hålla ansiktet rent för dessa försöker alltid använda kallt vatten för att tvätta ansiktet. Och tvätta den minst 7 eller 8 gånger om dagen. Detta görs för att bli av med ansamlad olja och smuts i ansiktet. Olja drar alltid till sig damm så med denna logik har fet hud en tendens att bli smutsig och klibbig mycket snart. När du köper en produkt ska du också kolla in ingredienserna i dem. Det rekommenderas att använda naturbaserade produkter än de som är mer kemiskt baserade. Detta är ett av de bästa rättvisetipsen för fet hud.

2) Använd Salt Face Wash:

Salt har förmågan att absorbera olja från din hud, det är en ingrediens som din hud kommer att vara användbar, men se till att du bara använder salt i begränsade mängder. När du tvättar ansiktet, tillsätt lite salt i vattnet (en nypa salt räcker). Efter att ha tagit bort överflödiga oljor blir din hud ren och klar. Detta är en av de naturliga processerna för att ta bort oljor, så du hittar inga biverkningar. Detta är det bästa rättvisespetsen för fet hud.

3) Gurksaft, honung:

En mycket lugnande och uppfriskande metod för att få en rättvisare hy. Det är en vanlig användning i de flesta hushåll. Du behöver en saftig gurka och ta ur saften från den. Ha lite honung och tillsätt några droppar honung till gurksaften. Blanda de två ingredienserna väl med morrhåren och applicera detta paket över hela ansiktet. Låt lösningen ligga kvar på ansiktet och torka i cirka 15 till 20 minuter. Tvätta sedan med ljummet vatten. Ditt ansikte blir riktigt rent. Denna lösning gör din hud rättvis direkt. Detta är ett av de bästa hemlagade rättvisetipsen för fet hud.

4) Papaya, honung, ansiktsrengöring av mjölk:

Denna blandning av papaya, honung och mjölk visar sig vara en hemlagad att använda dagligen. Denna ansiktsrengöring hjälper till att ta bort överflödig olja och smuts. Du måste ta en full papaya, lite honung och 2-3 matskedar mjölk. Nu mosa papaya väl och tillsätt några droppar till den mosade papaya efter detta tillsätt 2 eller 3 msk mjölk och lägg till blandningen. Blanda alla ingredienser för att få en pasta. Du kan nu applicera denna pasta som ansiktsrengöring dagligen. Detta är en av de bästa rättvisa hudtipsen för fet hud.

5) Äggvita ansiktsrengöring:

Om du inte äter ägg kan du applicera det i alla fall! Det kommer inte att skada dig. Du behöver bara ta äggvita! Och använd denna äggvita för att applicera över hela ansiktet. Lämna detta som en mask i ansiktet tills det torkar i cirka 15 till 20 minuter. Detta är en bra rättvisemask. Prova detta medel två gånger varje vecka för bästa resultat. Detta är ett av de bästa rättvisetipsen för män med fet hud.

6) Gurkmeja, Grammjöl, Saffran:

Detta är ett mycket användbart botemedel för att få en rättvisare ton. Blanda ihop lite gram mjöl (eller besan), en nypa saffran och lite gurkmeja. Tillsätt mjölk i denna blandning för att göra en tjock pasta. Applicera denna pasta regelbundet eller minst 3 gånger i veckan. Resultat kommer säkert att bli överraskande. Detta är ett av de bästa tipsen för rättvisa för fet hud.