Isometriska övningar är ett bra sätt att gå ner i vikt och förbättra din kondition. De kräver inga ledrörelser och fokuserar istället på att stärka dina kärnmuskler. De är vanligtvis den typ av träning som endast professionella tränare utför, men om du har tränat i flera år, prova gärna detta. De flesta av dem kan göras hemma och kräver ingen utrustning. Du kan bara bränna mycket kalorier inom en kort tid och bli frisk och aktiv utan att spendera några pengar. Några av de enklaste och bästa isometriska övningarna har delats i denna artikel för din kunskap och nytta.

Bästa isometriska övningar

Plankan:

Att göra plankor kommer att bygga uthållighet och styrka. Allt du behöver göra är att hålla dig i en push up -position utan att böja kroppen. Du bör balansera dig själv med dina händer. Håll i 10 sekunder om du är nybörjare och öka antalet med tiden. Du kan också göra några fantastiska plankutmaningar.

Isometriska push -ups:

Isometriska övningar pushupGör en normal push -up först för att balansera din kropp. Lyft sedan upp kroppen mycket långsamt och håll kvar så länge du kan. Börja med 10 sekunder om du är nybörjare. Även om denna övning låter lätt, är den ganska svår och utmanande.

Isometrisk biceps övning:

Lägg händerna på ett skrivbord och håll handflatorna uppe. Tryck nu mot bordsskivan och håll dig i den positionen under de kommande 10 sekunderna. Upprepa 2 till 3 gånger. Håll kroppen fast och armbågarna strama.

Isometrisk axelhöjning:

Stå med fötterna isär och håll en hantel i varje hand. Lyft båda händerna i sidled så att de är parallella med marken. Håll nu i denna position i 30 sekunder och upprepa sedan 3 gånger. Om du tycker att det är svårt kan du göra en hand i taget.

Axelförlängningar:

Stå rakt med din kropp som stöder väggen. Börja nu stretcha. Räta ut armbågar och axlar och dra dig själv. Du kommer att känna en smärtsam känsla om du är nybörjare men efter att du har gjort det flera gånger kommer brännskadorna att upphöra gradvis.

Vägg Sit:

Du måste låtsas som om du sitter på en stol för den här övningen. Stötta din kropp genom att stå mot väggen. Håll i 10 sekunder och upprepa 5 gånger. Öka tiden varje vecka också. Detta hjälper dig att utveckla kraft och muskler.

Ankelpressar:

Ta en kudde och lägg den mellan anklarna. Tryck hårt på det så att du kan känna att dina anklar rör vid varandra. Gör cirka 15 av dem varje dag. Detta kommer att förbättra elasticiteten i musklerna i dina anklar.

Halssträcka:

Genom att göra nacksträckor blir dina muskler flexibla. De är den bästa träningen för din nacke och kan utföras hemma såväl som på din arbetsplats. Det kommer att förbättra din övergripande hälsa och är en bra övning för dem som klagar över att de alltid känner stress och ångest. Att göra nacksträckor 2 till 3 gånger om dagen ger dig bra resultat.

The Hip Adduction:

Du måste hålla en kudde mellan dina lår för detta. Lägg dig ner och tryck på kudden så hårt du kan mellan låren. Se till att trycket kommer från båda sidor. Släpp sedan kudden efter 20 sekunder utan att låta den falla.