נגיף הקורונה התפשט כעת ליותר מ -100 מדינות ברחבי העולם וארגון הבריאות העולמי סיווג אותו כמגיפה ב- 12 במרץ 2020. מוזיאונים, תיאטראות וחנויות רבים צריכים להישאר סגורים, אנשים נשארים בבית ואירועים רבים כמו “Met Gala” ו- “Coachella” נדחו. מפעלים שהופסקו, סגרו חנויות וביטלו תצוגות אופנה וירידים – אין זה מפתיע שתעשיית האופנה מושפעת גם מ- COVID -19. הכל אודות ההשפעה של וירוס הקורונה של עולם האופנה וכיצד מתמודדים מעצבים מפורסמים בעולם עם המשבר ניתן למצוא במאמר שלנו!

מסכת פנים קורונה משפיעה על תעשיית האופנה

עולם האופנה הוא כוח מניע כלכלי גלובלי, וכענף עם מיליארדים, למרבה הצער הוא לא יכול להישאר מושפע מאירועים חברתיים ומשברים כמו וירוס הקורונה. על פי מחקר שנערך על ידי ביין וחברה, כ -40% מרכישות מותגי היוקרה העולמיות מתבצעות בסין או על ידי תיירים סינים. מעצבי אופנה רבים כמו שאנל, בורברי ורסאצ’ה או נייקי, אדידס, איקאה ואפל כבר סגרו יותר ממחצית החנויות בסין או עובדים עם שעות פתיחה קצרות יותר. אבל לא רק זה – בנוסף לתצוגות אופנה, גם שבועות אופנה רבים בוטלו, כולל במוסקבה, בייג’ין, שנחאי, טוקיו ומלבורן. 

השפעת עולם האופנה של וירוס הקורונה – כך הגיבו מעצבים מפורסמים ברחבי העולם

אירועים ביטול נגיף הקורונה מגפת השפל הגדול

  • ארמאני – המעצב ג’ורג’יו ארמאני הודיע ​​ב -22 בפברואר כי לא יארח מופע מסלול ציבורי במילאנו לקולקציית סתיו 2020. במקום זאת, ההצגה צולמה בתיאטרון ריק ופורסמה באתר הרשמי של המותג ובפלטפורמות המדיה החברתית. בנוסף לאמצעים אלה, החברה סגרה את המפעלים והמשרדים שלה בצפון איטליה ללא הגבלת זמן. ב -5 במרץ נודע כי מופע השייט בדובאי בשנת 2021, שאמור להתקיים ב -19 וב -20 באפריל, יידחה. האירוע היה עולה בקנה אחד עם פתיחתו מחדש של הבוטיק “ארמאני” ב”קניון דובאי “והעשור הראשון של” מלון ארמאני “בדובאי. המופע מתוכנן כעת לנובמבר. כדי לסייע לנפגעי נגיף הקורונה, בית האופנה תרם 1.25 מיליון יורו למספר בתי חולים ומוסדות איטלקים.
  • בורברי – בורברי דחה גם את השקת קולקציית הסתיו, שהייתה אמורה להתקיים ב -23 באפריל, ללא הגבלת זמן. הקולקציה מורכבת מדגמים בלעדיים שנוצרו מבחינה נושאית לאזור הסיני.

רוב מותגי היוקרה מושפעים מנגיף הקורונה

קורונה משפיעה על מעצב האופנה בעולם האופנה ארמאני

  • CARTIER – קולקציית “יצירות קרטייה” הייתה צריכה להיות מושקת ב -3 במרץ. למרבה הצער, הוא גם בוטל ואין כרגע תאריך חדש שנבחר.
  • CHANEL – ב -17 בפברואר הודיעה ענקית האופנה כי התערוכה המתוכננת של “Métiers d’Art” בבייג’ינג תידחה. האוסף הוצג במקור ב -4 בדצמבר בפריז. בנוסף, מופע השייט שאמור היה להתקיים ב- 7 במאי ב- Cappri בוטל גם הוא. בית האופנה בפריז הודיע ​​כי הוא נבדק כעת כיצד ניתן להציג את הקולקציה “בזמן אחר או במתכונת אחרת”.
  • GUCCI –  גוצ’י הושפע גם מההשפעה של וירוס הקורונה על עולם האופנה ודחה את תצוגת האופנה “קרוז 2021” המתוכננת ל -18 במאי בסן פרנסיסקו. “החלטה על המיקום החדש ותאריך ההופעה יפורסמו רק במועד מאוחר יותר, ברגע שהמצב והמצב יירגעו”, אמר נציג גוצ’י ל”הוליווד ריפורטר “.
  • LVMH – קבוצת הפאר המובילה בעולם מסייעת גם במאבק נגד וירוס הקורונה. החברה משתמשת כיום בשלושה ממפעלי הבושם והקוסמטיקה שלה (כריסטיאן דיור, ג’יבנשי וגרליין) לייצור ג’ל הידרו -אלכוהולי. הג’לים יחולקו ללא תשלום לבתי חולים רבים החל מה -16 במרץ.

לאילו הפסדי מכירות צופה תעשיית האופנה??

השפעת נגיף הקורונה בתעשיית האופנה החנויות באיטליה נסגרו

חברות אופנה וקוסמטיקה רבות מתמודדות עם הפסדים גדולים במכירות עקב ההשפעה השלילית של וירוס הקורונה על עולם האופנה. 

  • CAPRI HOLDINGS – ענקית האופנה, המחזיקה בבעלות ורסאצ’ה, ג’ימי צ’ו ומייקל קורס, כבר סגרה יותר מ -150 מתוך 225 חנויות בסין. בהתאם לכך, החברה צופה הפסדי מכירות בסביבות 100 מיליון דולר ברבעון הקרוב.
  • TAPISSERIE INC – החברה, שבבעלותה קייט ספייד וסטיוארט ויצמן, הודיעה כי היא צופה כ -250 מיליון דולר פחות במכירות במחצית השנייה של השנה.
  • UNDER ARMOUR INC – מותג בגדי הספורט מצפה שהמכירות ברבעון הראשון יסבלו מנזקים של 50 עד 60 מיליון דולר.

נגיף הקורונה משפיע על תעשיית האופנה של כלכלת העולם 2020

ובעוד מותגי אופנה ומעצבים מתמודדים עם ההשפעה של וירוס הקורונה של עולם האופנה, יותר ויותר מפורסמים ומשפיעי אופנה נראו כשהם עוטים מסכות פנים כאביזרי אופנה. בילי אייליש היה אחד הראשונים שהופיעו בטקס פרסי הגראמי השנתי כשהוא חובש מסיכת פנים של גוצ’י השנה.

מסכת פנים מגיפת ביטול אירועי קורונה