פלטפורמה עשויה לוחות עץ עם תאורה ליד עליית הגג והעצים

הבעלים של דירת גג זו מפעיל בניין בן 5 קומות. בעבר הגג שימש רק לאחסון מיכלי מים והשאיר הרבה מקום. מסיבה זו, הלקוח רצה לבנות שם דירת עליית גג קטנה לשימוש עצמי. המיקום יוצא הדופן הוא הקשר ייחודי מעניין המייחד את הפרויקט הזה מפרויקטים אחרים למגורים.

דירה בנויה מינימליסטי על הגג

חדר שינה עם מיטה זוגית ודלת הזזה מזכוכית עם נוף לדירה על הגג

במקום רצפה רגילה, בדירת העץ למעלה יש חצר מכוסה אבנים. העצים מתחלפים בקווים אנכיים של בניינים גבוהים ברובע לאט פראו. מפלס הרצפה מוגבה ליותר מ -15 מטרים. בנוסף, לבית זה תהיה רק ​​חזית חיצונית ואי אפשר לראותו מהצד או מאחור. על מנת להימנע מנוגדות עזה בין הדירה לבין הבניין שמתחת, תכננו האדריכלים את מבנה העץ באופן שאף אחד לא יכול לראות אותו מרחובות ציבוריים..

נוף חיצוני ממטבח עץ מודרני בעליית הגג

אז הרעיון המרכזי היה לא לגרום לדירת הגג להיראות כמו בניין קונבנציונאלי. האפקט צריך לשחרר את הבנייה מהצורה הרגילה. הצוות גם רצה להימנע מהפיכתו לקופסה חסרת שוליים שהופיעה משום מקום בשמיים. כל העניין נראה שעובי הקיר והגג אינם קיימים, אך עדיין ניתן לקדוח חורים בתקרה לווילונות, מיזוג אוויר, תאורה והטמעה..

ריהוט מודרני כגון שולחן אוכל וכיסאות בסלון עם חיפויי עץ

אז הכוונה הייתה לתת לצופים את האשליה שהתקרה כולה נמצאת בקו ישר, למרות שלדירה יש תקרה ומדרון שקרים ששימשו בכוונה כדי שהקיר והתקרה יראו דקים. טכניקות אלו אינן חדשות באדריכלות. עם זאת, זה משהו מיוחד בדירת הגג הזו, שכן מרווח קצר בין המבנה הראשי לחוץ מסייע להסוות את הטכניקות בהן משתמשים האדריכלים.

פונקציה ועיצוב באחד

דירה מודרנית על הגג העשויה מרצפות עץ ודלתות הזזה מזכוכית בעיצוב מינימליסטי

מבחינת תפקוד, הבעלים רצה שדירת הגג תהיה לשימושו הפרטי. זה נבע בעיקר מהעובדה שהוא לא מקבל אורחים לעתים קרובות במיוחד. בהתחשב בכך, הצוות חשב שיהיה מעניין לגרום לפרויקט להיראות מינימליסטי עוד יותר מהרגיל. הגבול בין כל חדר מחובר בחצר פנימית. השטח הפונקציונאלי מחולק על פי הרשת של עמודי התווך של הדירה, כך שיתקבל פריסה עם שישה רשתות.

גן גג עם עץ וסלון עם ספה ושולחן עשוי שיש

האזור הקדמי כולל גם שלושה תאים המשמשים פינת אוכל, סלון וחדר שינה. התושב יכול ליהנות מנוף פנורמי מבעד לדלת הזזה גדולה. לכן, מיקומה יכול להיות ממש מאחורי עמוד קטן, ונותן את הרושם שלבניין זה אין עמוד. החלק האחורי מורכב משלושת החדרים הנותרים, המשמשים חדר אמבטיה, מטבח וחצר פנימית שניתן לראות מכל מקום בבית..

אווירה נעימה בפנים הדירה על גג הבניין

מכיוון שלבעלים כבר היה מספר רב של לוחות עץ, האדריכלים השתמשו בהם כחומר עזר. בחלק מהלוחות יש אפילו פגמים כגון סדקים, גריסים, סימני מסור וצבעים לא אחידים. עם זאת, השכירים ראו באלה את הקסם הטבעי של עץ אמיתי, כך שהם לא היו צריכים לזרוק אף אחד מהם. כשהסתיימה הבנייה, התוצאה הסופית הייתה חדר שסיים את הצבע החם של העץ ואת הטון הקריר של השמים בדיוק כפי שחזו שני הצדדים של החוזה..

מבט לעץ בין חדר אמבטיה למטבח מאחורי החלון

מדרגות עץ מוארות עם הגנה מפני נפילה מזכוכית המובילה כלפי מעלה

חדר אמבטיה מעץ עם מחיצה מול המקלחת וכיור לבן

מטבח מודרני מאובזר מחומרי עץ ומכשירי מטבח

תוכנית קומה של דירת גג עם חדר רחצה לסלון ומגרש מטבח