בית על מתחם סלעי חזית אינסוף חזית זכוכית פלדה עולה

מדי יום אנו מוקסמים מפרויקטים אדריכליים רבים מכל רחבי העולם בעיצובם המקורי ובחירת החומרים החדשניים. היום ברצוננו להציג את אחד הפרויקטים המעניינים הללו. זהו בית עם אדריכלות מודרנית בוושינגטון, ארה”ב, אשר מרשים לא רק בשפת העיצוב יוצאת הדופן שלו, אלא גם בקונספט ידידותי לסביבה. חזית הפלדה והזכוכית בעלת מראה קלוי וכך משתלבת בהרמוניה בנוף הטבעי. הבית נבנה “צף” מעל מסדרון, שהוא שביל טבעי, שנקבע מראש לחיות בר. האדריכלים שמרו על זה כדי לא לחדור לטבע הקיים.

חזית בית זכוכית פלדה חזית סלע צף

האדריכלים מאולסון קנדיג שמו את הפרויקט Rimrock, המציין את הטיפוגרפיה של הנכס. “Rimrock” הוא תהליך גיאולוגי שבו נוצר קיר סלע תלול בקצה העליון של רמה או קניון. הבית נבנה על המדף ובכך מציע נופים נפלאים של סביבתו.

חזית פלדת זכוכית זכוכית שלוחה אינסוף עיצוב

העיצוב הצף של רימרוק נובע לא רק ממעבר הצבאים הקיים, אלא גם מתנאי האקלים באזור. האזור מתאפיין בשינוי דפוסי הרוח, שעלולים לגרום לסחיפות שלג אדירות, במיוחד בחורף. מכיוון שהבית נבנה מעל פני הקרקע, הוא מוגן מפני שלג כבד. הודות למיקום הצף שלה, החזית המזוגגת מציעה גם נופים עוצרי נשימה של העמק, ההרים, היער, הנהר והעיר ספוקאנה מהקומה התחתונה. הפנים נשאר פתוח, אך מוגן מפני השפעות חיצוניות.

חזית זכוכית פלדה זכוכית פלדה במבטא מבט עם דלת כניסה אדומה

חומרי בניין עמידים לאורך זמן משמשים לעמידה בתנאי הסביבה הקשים. חזית הפלדה והזכוכית בעלת מראה חלודה מקסים ובאופן טבעי תתמודד עם הזמן. חיפוי הפלדה הוא 90-95% חומר ממוחזר המסופק על ידי הבעלים. כל החלונות מצוידים בתריסים חיצוניים מתכווננים בגמישות, המפחיתים באופן משמעותי את צריכת האנרגיה לקירור. שחיקת הנכס מונעת על ידי איסוף כל מי הגשמים מהגג בבאר יבשה בכניסה לבית. מבאר זו המים חודרים לאט לאט חזרה למערכת מי התהום.

כניסה לבית דלת כניסה אדומה חלון קישוט לגינה

בנוסף למזרקה, ישנו אלמנט עיצובי נוסף באזור החיצוני – תכונת מים המעטרת פסל גדול של ריצ’רד סרה. דלת הכניסה לבית בצבע אדום בוהק מציבה מבטא שובב ומהווה סימן לעיצוב המודרניסטי בפנים.

חזית זכוכית סלון קיר מחיצה אח שולחן אוכל זכוכית

בתים מודרניים עם הרבה זיגוג מעוצבים בדרך כלל כך שרוב הזגגות מרוכזות בקומות העליונות. בית רימרוק הוא בדיוק ההפך – חזית קומת הקרקע מזוגגת כמעט לחלוטין, כשהקומה העליונה מעוצבת קצת יותר פרטית. המפלס התחתון מכיל אפוא את החדרים המשותפים כגון מטבח, פינת אוכל וסלון. מבחוץ, חלק זה של הבית נראה כמו מסדרון מרווח מעל שביל החיות.

סלון אח אח מודרני חזית זכוכית נוף יפה

מרפסת קטנה משמשת הרחבה אופטית של קומת הקרקע. הוא מופרד מהסלון על ידי קיר זכוכית וכך נראה כמו חלק ממנו. עדיין יש שם מעט יוקרה – בריכה עם שפת אינסוף, שהיא לא מתאימה למדי לסובלים מפחד גבהים. הבריכה בנויה ישירות על המדף ומציעה נוף עוצר נשימה מלמעלה.

מטבח חלונות פנורמיים מעץ דמוי אי בצורת l

בנוסף לשפת העיצוב המדהימה והחזית המעניינת מפלדה וזכוכית, פרויקט זה מרתק גם בעיצוב הפנים שלו. זכוכית ממלאת תפקיד מכריע לא רק בעיצוב החזית, אלא גם בפנים. המשטחים החלקים מעניקים לפנים נופך מודרני ונראים אלגנטיים במיוחד. שולחן האוכל מזכוכית ושולחן הקפה מתיישבים באופן מושלם עם זיגוג החזית ומשולבים בישיבה מינימליסטית בגוונים כהים..

עיצוב מטבח עץ משטחים כהים אי מטבח

זכוכית משמשת גם במטבח ליצירת חלל תצוגה קטן לפסלים קטנים וחפצי נוי. אחרת המטבח קומפקטי ומוסגר על ידי אי מטבח בצורת L. זה משמש גם להפרדה חזותית של אזור הבישול. עץ משמש בשפע באזור זה של חלל המגורים הפתוח. ארונות מטבח ללא ידיות ומכשירי חשמל מובנים מדברים על עיצוב מודרני ואיכותי. משטחי העבודה מעוצבים בגוון אפור כהה כדי להגדיר מבטא. חמישה מנורות תליון באותו צבע מאירות את המטבח בצורה מושלמת ומתפקדות גם כאלמנטים עיצוביים בעיצוב הפנים.

פנורמה חלון נוף זוויתי עמק נהר היער

החלק העליון של הבית נועד להיות פרטי יותר ושקוף פחות מהמפלס התחתון. כאן ממוקמים החדרים הפרטיים כגון חדרי שינה וחדרי אמבטיה, שם רוצים התושבים לשמור על תחושת האינטימיות. לכן האדריכלים בחרו בזיגוג מועט בעת תכנון החדרים הללו. אף על פי כן, הקומה העליונה מצוידת גם בכמה פינות צפייה יפות המשקיפות על הנוף הטבעי היפהפה.

בדוק את שאר התמונות בגלריה שלנו למבט מקרוב על הבית ועל חזית הפלדה והזכוכית המרשימה שלו.

עיצוב פנים מודרני דלת הזזה חדר אמבטיה לבן

חזית זכוכית פלדה בלוחות פלדה בלויה חלון במראה חלודה

חזית פלדה מזכוכית גן דקו

חזית עשויה פלדה וזכוכית חלודה אופטית טבעית מודרנית

בית בריכה עם שפת אינסוף על נוף עוצר נשימה סלעי

חזית בית צף זכוכית פלדה מודרנית

עיצוב בית צף מזכוכית פלדה בחזית

חזית פלדה חזית הרמוניה סביבה טבע

חזיתות פלדה זכוכית פלדות צלחות פלדה חלודה אופטיקה

חזית זכוכית פלדה זכוכית נוף טבעי בית יער

מידע על הפרויקט

משרד אדריכלות: בעל ידע אולסון

ממוקם בספוקיין, וושינגטון, ארצות הברית

שטח כולל: 484 מ”ר

שנת הפרויקט: 2014

צלמים: בנימין בנשניידר, קווין סקוט / אולסון קונדיג