מרפסת עץ בית נדנדה על צלע גבעה

בית נופש מודרני באמצע היער משתלב בהרמוניה עם הסביבה – יצירת האמנות האדריכלית הייתה בהשראת הווילה היפנית הטיפוסית, אך הקונספט המסורתי שודר. יחסי הגומלין בין אדריכלות לטבע עוררו השראה לאדריכלים בסוגוואראדיסוקה לפרויקט שלהם – בליטות לחזית מעניקות לבניין צללית מעניינת, חזיתות זכוכית נדיבות מאפשרות הרבה אור שמש פנימה, ומרפסת עץ קטנה עם נדנדה מזמינה אותך להירגע. הבית בן שתי קומות נבנה בכמה מפלסים, ומאפשר מעבר חלק בין אזורי המגורים השונים. כל רמה ממלאת מספר פונקציות בו זמנית ובכך מבטיחה נוחות מגורים אופטימלית גם במרחב מחיה מוגבל.

בית נופש באמצע היער משלב אדריכלות יפנית מסורתית עם מושגי חדרים מודרניים

מרפסת עץ נדנדה גג חזית גמלון מעץ

נפח הבנייה הקומפקטי בהשראת בית הנופש היפני המסורתי – גג הגמלון ושתי הקומות, החזית העוטה עץ ומרפסת העץ הקטנה מול הכניסה אופייניות לאדריכלות אסייתית. הקומה העליונה יוצרת קירוי מגן על קומת הקרקע למרפסת העץ עם נדנדה. גרגר העץ הבהיר של המרפסת מהווה ניגוד צבע אטרקטיבי לחזית הכהה אחרת. יחד עם זאת, המרפסת מציעה את האפשרות להיות בחיק הטבע, מוגן היטב מפני הרוח, השמש והגשם. דלתות זכוכית מהרצפה עד התקרה יוצרות חיבור חלק בין החוץ לפנים. החלונות הגדולים מעצבים את חזית העץ ומוסיפים נופך מודרני לאדריכלות. בקומה השנייה הבית סגור לבניין הסמוך – הכיוון מגן על השטח הפרטי של התושבים, במקביל הבניין נפתח ליער הסמוך באמצעות זיגוג נדיב ומציע נוף פנורמי של הסביבה היפה..

מרפסת עץ עם נדנדה מספקת את תחושת החופשה האידיאלית

מרפסת עץ נדנדה שטח אחסון מכוסה עצי הסקה למטה

מרפסת העץ הקטנה עם נדנדה מספקת לתושבים את תחושת החופשה האידיאלית – כך שכל המשפחה יכולה לשבת בסוף השבוע וליהנות ממזג האוויר היפה. מכיוון שהבית נמצא בשיפוע, יש מספיק מקום אחסון מתחת למרפסת לעצי הסקה. המרפסת נבנתה מיערות מקומיים, שאז נעשו אז עמידים בפני מזג אוויר עם שמנים מיוחדים.

אזור מגורים רב תכליתי מגדיר מחדש את תפיסת החלל הפתוח

אזור מגורים ספת מיטת רצפת עץ כורסת עור

אזור המגורים תוכנן על פי הטרנדים המינימליסטיים – החדרים והרמות מתמזגים בצורה חלקה זה בזה. חומרים אצילי כגון אריחי גרניט בכניסה, רצפות עץ באזור המגורים ומתכת על הקירות קובעים את מראה עיצוב הפנים. האדריכלים נמנעו בכוונה כמעט מכל הרהיטים – במקום זאת, הרצפה והמדרגות ממלאים מספר פונקציות בו זמנית – למשל, המדרגות יכולות לשמש פינת קריאה ליד החלון. בנוסף למטבח עם שולחן אוכל צמוד, תוכנן פינת ישיבה נוחה למשפחה – ספה, מדף ספרים קטן וכורסת עור נוחה מזמינים אתכם להירגע אחרי ארוחת הערב. הכיריים הדניות יוצרות אווירה נעימה ושוברות את המראה המינימליסטי של הפנים. אזור השינה עם מיטה זוגית, ארון בגדים וגישה ישירה לחדר הרחצה מופרד ויזואלית מאזור המגורים על ידי קיר מחיצה – האדריכלים החליטו במכוון שלא תהיה להם דלת פנימית. גולת הכותרת המוחלטת בפנים היא בקומת הקרקע – סאונה מציעה את האפשרות להרפות את הגוף לאחר יום ארוך בעבודה.

פתרונות חדר חוסך מקום סלון מטבח שולחן אוכל מעץ ארבע מפלסים

מטבח שולחן אוכל עץ תנור גז לבן מדפי עץ

שולחן אוכל חזיתות זכוכית מטבח סגנון חיים תעשייתי

קוטג 'יער חדר שינה קורות עץ מחיצת מלתחה

בית נופש סאונה יער קומת קרקע נוף מרפסת עץ נדנדה

עליית גג גמלון גג שטח אחסון חלון עץ קטן

מרפסת עץ נדנדה כניסה אחסון עצי הסקה

נדנדת מרפסת עץ משוננת מיני עץ מקומיים

מרפסת עץ נדנדה בית נופש חזית זכוכית שתי קומות גג גמלון

פרויקט מאת: Sugawaradaisuke