בית עם חזית חיפוי עץ-מרפסת -1

במאמר של היום אנו מציגים בפניכם את “בית הכפר האחורי” של דיוויד מוריס, המפרש מחדש את המפלטים בניו זילנד. דיוויד מוריס מ- LTD אדריכלות תכנן את בית המגורים הדו קומתי בניו זילנד. “בית כפרי אחורי” קשור קשר הדוק לסביבתו הכפרית. הבית עם חיפוי עץ אידילי ממוקם בפוחוי, במרחק של 40 דקות נסיעה צפונית לאוקלנד. אופי המגורים מעיד על פרשנות מחודשת של הצריפים האחוריים בניו זילנד. מדובר במקלטים פשוטים במדבר שאפשר לאכלס בהם האוכלוסייה. הבית מחופה עץ תוכנן על ידי דוד מוריס למשפחתו שלו.

עץ-חזית-מגורים-אח-נוף-2

קומת הקרקע מציעה מקום לבישול, לאכול ולרווח. מרחב מחיה זה מתמזג בצורה חלקה למרפסת, המשמשת הרחבה של אזור המגורים. קמין חיצוני פירושו כי המרפסת המרווחת יכולה לשמש את התושבים כל השנה. המרפסת מציעה נקודת שיא נוספת למשפחה הצעירה. שני אמבטיות מובנות בתוך הסיפון נותנות לתושבים אפשרות להתרחץ באוויר הפתוח וליהנות מהטבע שמסביב. אם האמבטיות אינן בשימוש, ניתן לכסות אותן בשולחן עץ פשוט. המרפסת הופכת למקום בו תוכלו לאכול, ליהנות מהמשקה שלכם ולשוחח עם הילדים. מבחוץ הבית עטוף עץ כולו. מראה העץ הבלוי מאפשר למגורים להתמזג עם סביבתו, אך בו זמנית נותן לו נופך מודרני. הפנים מאופיין גם בחומר הטבעי העץ, המעניק לכל המתקן חמימות ונעימות.

עצי הסקה-מרפסת-עץ חיפוי-בליה-3

אזור המגורים מואר ומזמין. החדר מרוהט בכמה רהיטים נוחים מבלי להעמיס על החלל. שתי כורסאות וכיסא תלייה מודרני עשוי קש מבטיחים נוחות ומציעים נוף עוצר נשימה אל הנוף היפה. כלי נגינה ואח יוצרים אווירה נינוחה ורומנטית. חיפוי הרצפה וחיפוי התקרה מעץ יוצרים תמונה כוללת הרמונית ומכניסים פיסת טבע לחדרים. בחירת הצבעים של הריהוט נפלה על ניואנסים טבעיים, בז ‘וחום, המעניקים נופך נוסף של ביתיות וגורמים לחדר להיראות מזמין. עצי הסקה מאוחסנים לשני הקמינים במרפסת הצרה בצד.

בית חד-משפחתי-אמבט עץ-שולחן -4

חדר ההורים ממוקם מתחת לגג המשופע בקומה העליונה. שולחן עבודה ארוך ליד החלון יכול לדמות גם את אזור השינה כמשרד ביתי. חזית החלון הגדול גורמת לך להרגיש כאילו יש לך את המשרד שלך ממש בטבע. המיטה התלויה מתחת לזכוכית מבטיחה שנת לילה טובה והרפיה מתחת לשמים המכוכבים. אורות תליון מהתקרה מספקים אור בחדר השינה ובסלון והם גם אלמנטים דקורטיביים נהדרים. החדרים מוצפים באור יום במהלך היום הודות לחזיתות החלון הגדולות ודלתות הזכוכית המתקפלות לאורך קומת הקרקע. בחדר ההורים תלויים שתי גיטרות על הקיר ויוצרות עיטור מקסים ומעניין. העיצוב בדרך כלל מרשים בפשטותו ומאפשר לתשומת הלב להישאר בחוץ עם הנוף היפה.

משופע-גג-תליון-אורות-תלוי-כיסא-מיטה-5

המערכת מקבלת כעת חדרי שינה ואזורי שירות נוספים בקומת הקרקע. הבית עם חיפוי עץ “Back Country House” זכה לאחרונה בפרס “מעצבי אדריכלות ניו זילנד (ADNZ)” על תוכנית הרצפה החכמה והשימוש המעודן בחומרים.

חלון-חזית-עץ-תקרה-חדר שינה-אזור עבודה -6

אזור מגורים-כורסה-פסנתר-טרסה-נוף -7

מרפסת-סיפון עץ-תאורה-קיפול-דלתות -8

בית דו-קומתי-חיפוי עץ-טבעי -9

* ניתן למצוא פרויקטים נוספים מבית הסטודיו לעיצוב אדריכלי LTD פה