בידוד פנים עם בקתת עץ-לגש-אזור מגורים-קמין עצים-זכוכית מובנית בארון

הבקתה במקור הייתה רק אסם ליד כפר בקנטון וואלה (בשוויץ). הוא ממוקם במקום יוצא דופן באמצע היער ונועד לזוג ללא ילדים. התוכנית המקורית של אדריכלים ראלף גרמן הייתה לסגור את הבקתה מבחוץ. עם זאת, פרויקט זה נדחה על ידי ועדת הבנייה הקנטונלית. מסיבה זו החליטו הבעלים והאדריכלים לבודד את הבניין מבפנים ולעשות א בידוד פנים עם עץ לגש להבין. הודות ל”קופסת עץ “זו, בקושי נגעו בחלקו החיצוני של הבקתה. רק החלונות שונו כדי להציע נוף מרהיב של האזור שמסביב. יש להם גם זכוכית מיוחדת שמשתמשת גם בחום הפסיבי.

בידוד פנים עם עץ לגש ואווירה נעימה

בידוד פנים בקתת לגש-לבן-ריהוט-מטבח-פינת אוכל

ברגע שנכנסים לבקתה, תוקסם מיד מהאווירה הקוהרנטית, האלגנטית, הכמעט נזירית. תקרה לבנה מדגישה את קלילות הפנים. על ידי שימוש בסוג עץ אחד בלבד, דהיינו לגש, לקירות ולרהיטים תפורים, החדר בעל מראה קטן יותר של 60 מ”ר הוגדל באופן אופטי. לרהיטים לפי מידה שימש לגש כציפוי, כך שיש לו מראה מתוחכם בניגוד לקירות ולרצפות..

בידוד פנים עם עץ לגש בכל החדרים

בידוד פנים עם בקתת עץ-פינת אוכל-תאורה עקיפה

הבקתה מחולקת לשני אזורים: סלון עם מטבח ופינת אוכל וחדר שינה. דלתות הזזה גדולות מובילות ישירות למרפסת קטנה. המטבח והסלון מתמזגים בצורה חלקה זה בזה. ערך גבוה במיוחד הושם על עיצוב החלונות, שאמור למסגר את הסביבה המרהיבה שבחוץ.

המקום הפנוי בבקתה מנוצל בצורה מיטבית. ארונות ללא ידיות נבחרים למטבח ולאזור השינה. בכניסה יש ספסל תלוי בו תוכלו לא רק לשבת בנוחות, אלא גם להסתיר את הנעליים מעיניכם. לשאר הרהיטים ואביזרי הבית בבקתה: כסאות פנטון, שולחן לים, ספת טוגו ואורות ארטמיד..

ריהוט פורניר לגש בהתאמה אישית

בידוד פנימי-לגש-עץ-בקתה-נישה

ריהוט חדר אוכל מעוצב לבן

בידוד פנימי עם בקתה-פינת אוכל מעץ לגש-ריהוט חדר אוכל לבן

דלתות הזזה גדולות

בידוד פנים עם עץ לגש -בקתת-הזזה-דלת אוכל

מבט ליער בחוץ

פנים סכר-עץ לגש-בקתה-חיתוך חלון

חדר שינה בבקתה

בידוד פנים עם עץ לגש -בקתת-חדר שינה-גג גג

מזנון נטול ידיות המותקן על קיר

פנים-בידוד-לגש-עץ-בקתה-חדר שינה-מזנון תלוי על הקיר

פנים-בידוד-לגש-עץ-בקתה-חדר שינה-ליד-מנורה-זרוע מפרקת

בידוד פנים-עץ לגש-בקתה-ברי-צבע-מבטא-קיר

פנים-בידוד-לגש-עץ-בקתה-חדר אמבטיה-קיר בצבע ברי-מבטא

פנים-סכר-לגש-עץ-בקתה-כיור-מראה-ארון-תאורה עקיפה

פנים סכר-עץ לגש-בקתה-ספסל-מסדרון

פנים-סכר-לגש-עץ-בקתה-ספסל כניסה-אזור

בקתה DAL – פרויקט מאת אדריכלים ראלף גרמן

תמונות מאת ליונל הנריוד

שנה: 2011

שטח: 60 מ”ר

מיקום: קנטון וואלה, שוויץ