Jalandhar var namnet på en demonkung som har nämnts i det stora indiska eposet Mahabharata. Staden är uppkallad efter just denna demon. Denna stad ligger också mellan de två floderna Satluj och Beas. Detta kan också vara orsaken till namnet, som bokstavligen betyder en mark mellan vatten också! Den äldsta staden Punjab, denna stad har en av de högsta befolkningarna i Indien! Det är minst sagt en intressant plats. Den typiska stimmigheten i Punjabi gör att denna stad talar för sig själv. Mitt i den färgstarka liv och rörelse i den stora befolkningen i staden finns några parker i Jalandhar.

Vackra parker i Jalandhar med bilder:

Låt oss titta på de bästa parkerna i Jalandhar.

Nikku Park:

parker i Jalandhar

Inträdesavgiften för denna underbara plats är bara magra två rupier. Detta gör denna park till den billigaste mini nöjesparken i staden! Det började som en vacker naturpark men med tiden adderades flera fritids- och spännande åkattraktioner på dess grunder vilket gjorde det mer tilltalande för barnen. Det är ett utmärkt ställe att gå på en söndagspicknick. Åkattraktionerna håller barnen upptagna medan du kan hitta en gräsbevuxen plats och bara koppla av medan du sitter bland träd och blomsterbuskar. Men söndagar är rusningstid, så förvänta dig inte att njuta av denna lugn med mycket ensamhet.

Jalandhar Wonder land:

parker-i-jalandhar-wonderland-jalandhar

Detta är den bästa vattenparken i staden! Det sprider sig över ett fantastiskt område på 11 hektar och har en spektakulär vågbassäng och aquadansgolv. Hela området är fullt av spännande åkattraktioner som kommer att få dig att vilja ha mer! Denna nöjespark visar sig vara kul för människor i alla åldrar! Den har små säkra åkattraktioner för barn och nervförstörande för de mer vågade och äldre. Vågorna poolen är en favorit bland alla. Det är det bästa stället att ta hela familjen för ett dopp! Stötfångarbilar, diskotek och Rambo -tåget är några av de andra roliga åkattraktionerna.

Burlton Park:

parker-i-jalandhar-burlton-park

Burlton Park i Jalandhar är mer ett sportområde. Det har nyligen beslutats att detta område ska omvandlas till stadens officiella sportcentrum. Det kommer att omfatta nationella sporter som cricket, hockey och internationella sporter som simning, squash och så vidare. Parken sträcker sig över ett stort område på 51,5 tunnland. Trädgårdarna kommer nu att tas bort för att ge plats för en cricketplan, en hockeymark och en pool. Butiker som säljer sportartiklar kommer fram längs kanterna.

Thunder Zone Amusement and Water Park:

parker-i-jalandhar-åska-zon-park

Detta är den mest spännande och äventyrliga platsen för utflykter i hela Jalandhar! Området har flera roliga åkattraktioner som monotåget, musikbob, slående bilar, gungstolar, babytåg, larven och bläckfisken. Det erbjuder också vattenturer som stänk, båtklubben och så vidare. Sun ‘n’ Moon är en annan berömd tur i denna park. Det är ett utmärkt ställe att ta med familjen ut på helgen eller fira ditt barns födelsedag i. Åkattraktionerna blir röriga och mycket tacksamma! Det finns inget som lite adrenalinkick för att få ett barn nycklat och lyckligt. Denna nöjespark är utspridd över ett stort område och har en typisk vågbassäng och en liten vattenpark inom sig.

Apna Park:

parker-i-jalandhar-apna-park

Apna Park är en liten, enkel allmän park i stadsdelen J.P. Nagar i Jalandhar. Dess grönska tilltalar ögat och ökar dess estetiska charm. En liten allmän park det besöks av joggare, morgonvandrare, cyklister och så vidare. blommorna och växterna som täcker området ger lite grönska till den livliga staden.