Jamshedpur är en liten industristad med en måttlig befolkning. Även om den inte är lika utvecklad som tunnelbanestäder är den väl underhållen och erbjuder allt en vanlig stad kan. Det är som ett husdjursprojekt från Tata Steel -industrin som har sina fabriker här. Staden kallas ofta för Tata eller stålstaden. Även om det är en industristad, har denna plats fortfarande sin grönska. Ett antal parker och sjöar finns i detta område.

Fantastiska parker i Jamshedpur med bilder:

Låt oss titta på de bästa parkerna i Jamshedpur.

 1. Jubilee Park:

parkerar-i-jamshedpur-jubileumspark

Tata Steel har haft mycket att göra med utvecklingen av Jamshedpur. Ett av dess bidrag var att försköna staden. Den första parken som Tata Steel gav staden var Jubilee Park. Det öppnades av Pandit Jawaharlal Nehru Indiens första premiärminister och är därmed år gammal. Det är ett utmärkt ställe att tillbringa en lugnande kväll på eller gå en morgonpromenad i. Parken har en separat barnpark med gungor och andra fritidsresor. Det har fontäner och grönskande rosenträdgårdar som ökar dess charm. Cyklister, joggare, vandrare och deras gillar finns ofta trängsel i detta område.

2. Tata Steel Zoological Park:

parkerar-i-jamshedpur-tata-stål-zoologisk-park

Denna park är ett annat exempel på hur väl Tata Company hjälper till att upprätthålla balansen i naturen. Beläget nära stålverket, hjälper den parkens grönskande grönska och mångfaldiga vilda djur att kompensera för föroreningar och rök som växten orsakar. Djurparken i sig är en utmärkt plats för en lugn picknick. En promenad runt jubileumsjön eller längs naturstigen är ett utmärkt sätt att lugna nerverna. Safari Park i djurparken låter dig åka genom det skyddade området i parken där du kan bevittna djur som njuter av sina liv i deras naturliga livsmiljö!

3. Jubilee Nicco nöjespark:

parker-i-jamshedpur-jubileum-nicco-nöjespark

Detta är den första nöjesparken som öppnas i området och är därmed en välsignelse för Jamshedpurs barn som tidigare just hört talas om sådana spännande åkattraktioner i nöjesparkerna i tunnelbanestäderna. Parken innehåller roliga och äventyrliga åkattraktioner som virvlande i vinden, brusande bilar, rullning till månen, derbyridning, larvtur och en 75 meter lång rutschkana. Till skillnad från nöjesparkerna i tunnelbanestäder som har mycket färg tillsammans med betong, har denna park gröna kullar och blå vattendrag som ger miljön en naturlig charm. Det är det bästa stället att tillbringa en söndag med sin familj i.

4. Sir Dorabji Tata Park:

parkerar-i-jamshedpur-sir-dorabji-tata-park

Detta är en av de vackraste parkerna i Jamshedpur. Det sportar grönskande fält med färgglada blommor som pricker grunderna, deras fräscha lukt brinner i vinden. Den berömda årliga blomsterutställningen Jamshedpur hålls på dessa grunder. Strålande upplysta fontäner som aktiveras varje kväll, ökar platsens charm. Parken ligger runt området Keenan Stadium och är en plats värd ett besök. Detta är de underbara parkerna i jamshedpur.

5. Bhatia Park:

parkerar-i-jamshedpur-bhatia-park

Beläget längs stranden av Subarnarekha eller floden Kharkai, är detta en annan utmärkt park som finns i Jamshedpur. Parken är grön och mycket tilltalande för ögat. Manicured gräsmattor och väl underhållna rabatter, förvärrar dess estetiska känsla. Det är en säker plats att släppa in dina barn i. Skuggade träd och en betongväg, gör det till en lämplig plats att tillbringa sin kväll på eller gå en morgonpromenad i.

6. Barnpark i Jubilee Park:

parkerar-i-jamshedpur-barn-park-i-jubileumspark

En separat park har gjorts inne i Jubilee Park. Detta är en av de mest favoritplatserna för de flesta barn i staden. Förutom gungor, rutschkanor och annan sådan underhållning, erbjuder parken allt som ett barn skulle drömma om i sin drömpark. Jordnötter, rosa sockervadd, glass och annat sådant säljs av säljare i parken. Den har till och med en skridskobana!