Indore beskrivs ofta som den kommersiella huvudstaden i staten Madhya Pradesh och är ett nav för alla slags kommersiella aktiviteter. Även om det inte är särskilt känt som turistmål, har det fortfarande flera intressanta platser att besöka. Den ligger nära Malwa -platån och har därför stenig terräng i vissa regioner. Befolkningen här är hög och det står för mycket av det liv och rörelse som ses här. Det finns ett antal zoologiska parker, trädgårdar och så vidare i denna stad.

Vackra parker i Indore med bilder:

Här är en lista över några av dem.

1. Pipliyapala Regional Park:

parker i indore

Denna park är utvecklad av Indore Development Authority (IDA) och är också känd som Atal Bihari Vajpayee Regional Park. Det täcker ett område på cirka 120 tunnland mark som innehåller en konstgjord damm. En kanal sprider sig genom parken från en punkt av dammen och möter den i motsatt ände. Parken har också ett antal olika typer av fontäner. Konstnärsbyn här är också ett fantastiskt besök! de franska trädgårdarna, trädgården med biologisk mångfald och båtområdet är de extra fördelarna.

2. Safari äventyrspark:

parker-i-indore-safari-äventyrspark

Detta är en vanlig park med ett antal äventyrliga åkattraktioner i dess närhet. Det används ofta av skolor för att planera utflykter och andra kommittéer och klubbar. Det är det perfekta stället att ta en picknick med dina barn. Resorna håller dem upptagna och den natursköna skönheten låter dig koppla av och njuta av tiden också.

3. Kamla Nehru Park:

parker-i-indore-kamla-nehru-park

Detta är en zoologisk park och kallas ofta Indore Zoo. Inträde här betalas även om avgiften inte är för hög. Parken tjänar ett pedagogiskt syfte för barnen i staden och rekreation för sina föräldrar och turister. Det visar sig också vara en bra picknickplats om du är djurälskare. Några av de vilda djur som finns här inkluderar den vita tigressen. Parken erbjuder inte bara en spektakulär utsikt över dessa vilda djur i deras infödda livsmiljö, utan andra fritidsaktiviteter som buggy, ponnyridning, elefantturer och till och med kamelturer! Sammantaget är det en intressant plats att besöka.

4. Meghdoot Upvan:

parkerar-i-indore-meghdoot-trädgård

Meghdoot Upvan är en av de vackraste trädgårdarna i denna stad. Det ligger nära nöjesparken, Mangal Merry Land. Det har dansande fontäner, vackert anlagda trädgårdar, blommor, gräsmattor och fascinerande belysning för kvällen. Det är ett bra ställe att gå en morgonpromenad eller ta dina barn att bara koppla av.

5. Chhatri Bagh:

parkerar-i-indore-chhatri-bagh

Chhatri är det indiska ordet för baldakiner som användes som skuggade för adelsmän och medlemmar av kungligheter när de valde att resa utanför sina palatshus. Chhatri bagh är som namnet antyder fylld med sådana baldakiner. Det byggdes till minne av Holkar -dynastin. Varje chhatri i parken markerar gravplatsen för en Holkar -kung eller drottning. På kvällen tänds alla baldakiner och en vacker fontän sätts i rörelse. Detta är ett vanligt turistmål.

6. Somanipuram äventyrspark:

parker-i-indore-somanipuram-äventyrspark

Denna park har ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Den har en cricketplan, en volleybollplan, en minihoppplatta, ett campingområde som kallas tältstaden, en sjö med ett vattenfall och många fler sådana attraktioner! Det erbjuder även inomhussporter som bordtennis och pool. Det är ett utmärkt ställe att tillbringa din helg på. du kan göra väggklättring, rappelling, vattenzorbing, bungeehoppning, båtliv eller till och med spela paintball! Parken erbjuder instruktörer och har proffs till hands så det finns ingen fara för din säkerhet när som helst.

7. Tafreeh Agro Park:

parker-i-indore-tafreeh-agro-park

Denna park ligger mitt på en gård som sträcker sig över ett område på 40 tunnland. Det ger en lugnande naturlig miljö för att hjälpa dig att slappna av och lugna dig, när du lämnar stadens liv och rörelse bara en dag.