Mumbai är en av de mest händer storstäderna i Indien. det är Los Angeles i Indien, där du kan förvänta dig att upptäcka kändisar var som helst från ett enkelt kafé till en trafikövergång! Denna livliga stad av ljus har också ett stort antal vackra parker i närheten!

Vackra parker i Mumbai med bilder:

Här är en lista över de bästa parkerna i Mumbai.

Cross Maidan:

parker i mumbai

Detta är en av de äldsta trädgårdarna i staden, byggd och uppkallad efter ett kors som placerades här under portugisernas styre. Där det ursprungliga korset var, står nu en skola vars barn är ivriga användare av parken. Maidan var ursprungligen en del av Esplanaden som var namnet på de samlade områdena i Oval Maidan, Azad Maidan, Cooperage Ground och Cross Maidan. Maidans härlighet har något minskat när stora sopor högar nu pryder södra änden av det. Underhållet saknar också en viss sak. Ändå räcker den historiska bakgrunden för att förhindra att denna park förvandlas till ett annat bostadskomplex.

Horniman Circle Gardens:

parker-i-mumbai-horniman-cirkel-trädgårdar

Denna trädgård har en yta på 12 081 kvadratmeter och ligger i södra Mumbai. Parken och området kring den fick sitt namn efter Benjamin Horniman, redaktör för Bombay Chronicle. Trädgården i sig är vacker men inte väl underhållen. Det används också för att vara värd för ett antal kända funktioner.

Joggers Park:

parker-i-mumbai-joggare-park

Joggers park är en gemensam grund för klubbmöten och joggingsgrupper att träffas i Bandra. Det har ett läge vid havet och är därför en idé för morgonvandrare och joggare. Bandras första skrattklubb startades i Otters ’klubb som ligger mycket nära denna park. Denna klubb använder denna park aktivt för sina joggingaktiviteter. Grönska och en mängd olika blommor ger en naturlig charm till parkens skönhet.

Joseph Baptista Gardens:

parker-i-mumbai-joseph-baptista-trädgårdar

Joseph Baptista Gardens eller Mazagaon -trädgårdar ligger ovanpå Bhandarwada -kullen och har en mängd grönskande växter som Cycas, ixora, musanda, bougainvillea och hibiscus. Dess utmärkta läge ger också utmärkt utsikt över Mumbais kust. Morgonvandrare och joggare från bostadsområdena nära parken, besöker detta område.

Kamala Nehru Park:

parker-i-mumbai-kamala-nehru-park

Parken har fått sitt namn efter Kamala Nehru, som var hustru till Industrious Jawharlal Nehru, Indiens första premiärminister. Själva parken ligger ovanpå Malabar Hill i Mumbai. Den berömda marina enheten och chowpatty -stranden ligger i närheten och kan ses från denna park. Parken har gungor och rutschkanor och andra intressanta strukturer för att locka barn. Dessa inkluderar en fascinerande sko som kan gå in och har inspirerats av barnens rim av damen som bodde i en sko.

Shivaji Park:

parker-i-mumbai-shivaji-park

Denna park är en av de största i Mumbai. Det är känt för sin cricketbana som är värd för alla de legendariska lokala matcherna i Mumbai. Men dess grunder används också för fotbollsträning. Parken byggd för att hedra Shivaji rymmer en magnifik staty av samma. Många av byggnaderna kring denna park är extremt gamla med anor från artonhundratalet.

Hängande trädgårdar:

parker-i-mumbai-hängande trädgårdar

De hängande trädgårdarna eller Pherozeshah Mehta Gardens är en vacker uppsättning parker komplett med blomsterbuskar och en mängd olika träd. Statyer och ristningar av djur pryder kanterna på denna park som rymmer en uppsättning vackra stenfontäner som lyser upp på kvällen. Pittoreska solnedgångar över Arabiska havet kan bara upplevas här i hela staden. Det mest fascinerande med hela parken är att den sett ovanifrån stavar bokstaven QME.