Inbäddat i den industriella metropolen Coimbatore finns flera parker och trädgårdar där man fortfarande kan vara i kontakt med naturen mitt i stadens snabba affärsliv. Många av dem utgör populära turistattraktioner medan andra är avsedda för rekreation.

Populära parker i Coimbatore med bilder:

Här är en lista över de bästa parkerna i Coimbatore.

TNAU botaniska trädgårdar:

parker i coimbatore

Inom stadsgränserna ligger Coimbatores alldeles egna botaniska trädgård som grundades 1925 och står under direkt övervakning av Tamil Nadu Agricultural University. Många sorter av träd, blommor och växter är inrymda i trädgården som sträcker sig över 300 hektar mark. Med sin plantskola och tekniker för växtodling och årliga blomsterutställningar är TNAU Botanical Gardens en av stadens största turistattraktioner.

VOC Park och Zoo:

parkerar-i-coimbatore-voc-park-och-zoo

VOC Park and Zoo är bland de främsta fritidscentra i staden. Parken som är uppkallad efter frihetskämpe, V. O. Chidambaram Pillai, är känd för sitt akvarium och minidjurpark som är hem för olika former av vatten- och djurliv. Parken innehåller också modeller av dinosaurier, en golfsving, leksakståg och safari, som alla är speciellt skapade för barnens njutning.

Black Thunder Theme Park:

parkerar-i-coimbatore-svart-åska

Black Thunder är en park med vattentema som är utspridd över 65 tunnland med över 49 åkattraktioner och rutschbanor för föräldrar och barn i alla åldrar. Beläget vid foten av Nilgiri -kullarna, uppslukas parken av den naturliga skönheten som omger bergen. Ett hotell beläget i lokalerna möjliggör bra helgunderhållning.

Aliyar Dam Reservoir Park:

parker-i-coimbatore-aliyar-dam-reservoar-park

Vid foten av Valparai i Anamalai -kullarna i Western Ghats ligger en 6,48 kvadratkilometer stor reservoar som är omgiven av böljande berg och en skönhet så lugn. Aliyar-dammen som den är känd erbjuder en trevlig resa till några av dess markerade platser för nöje och äventyr, till exempel en ordnad park, grönskande trädgård, akvarium, mini-temapark och lekplats som kommer att förtrolla barn och fängsla vuxna.

Amaravati Sagar Crocodile Farm:

parker-i-coimbatore-amaravati-sagar-krokodilfarm

Amaravati Sagar Crocodile Farm är den största krokodilkammaren i Indien med uppskattningsvis 430 krokodiler som hålls i fångenskap. Gården som grundades 1975 har mestadels vuxna krokodiler med några unika arter som Mugger, Marsh och persiska krokodiler som odlas här. Vilda bon kan hittas längs reservoarens gräns, varifrån krokodilernas ägg samlas för att kläckas och uppfödas på gården. En resa till gården kräver extra försiktighet eftersom några av dessa krokodiler kan vara farliga för människor.

Nilgiri Biosphere Nature Park:

parker-i-coimbatore-nilgiri-biosfär-naturpark

Nilgiri Biosphere Nature Park som grundades 1986 är en kombinerad insats av Coimbatore Zoological Park Society för att bevara flora och fauna i Nilgiri Biosphere Reserve. Över 430 arter av 25 000 växter har bevarats i parken varav 85 av dem är en hotad art. Besökare i parken kan också se olika fågelarter, reptiler, däggdjur, fjärilar och insekter.

Indira Gandhi Wildlife Sanctuary and National Park:

parker-i-coimbatore-indira-gandhi-djurliv-fristad-och-nationalpark

Uppkallad efter avlidne premiärminister Indira Gandhi, är parken och helgedomen som täcker en total yta på 958 kvadratkilometer den största och välbevarade fristaden i delstaten Tamil Nadu. Inom parken finns cirka 2000 arter av flora varav 400 arter har medicinskt värde. En stor och diversifierad fauna kan också observeras med några av dem som bara finns i detta område. Helgedomen rymmer också mer än 300 fågelarter och några sällsynta och hotade arter av reptiler och amfibier. Helgedomen drar turister året runt och den bästa tiden på året är december till april.

Kovai Kondattam Theme Park:

parker-i-coimbatore-kovai-kondattam-temapark

Många vattenspel utgör temat för denna park från bergsklättring till vattendans, den ständigt berömda vågpoolen och massor av andra spännande spel, som alla tillsammans gör denna nöjespark till en favorit, särskilt bland barn.