Burdwan -distriktet i delstaten Västbengalen är berikat med kulturella, naturliga och fritidsresurser. Dess många parker och trädgårdar ger en behaglig utsikt över deras naturliga omgivningar och ger fantastiska turistattraktioner, varav några speciella platser av naturskönt intresse.

Fantastiska parker i Burdwan med bilder:

Här är en lista över de bästa parkerna i Burdwan.

1. Golapbag:

parker i burdwan

En botanisk och zoologisk trädgård som grundades 1884 av kung Bijay Chand Mahtab, Golapbag kallas Rose Garden. Trädgården är översvämmad med 128 olika trädslag som listades av den kända botanisten Dalton Hooker. Trädgården bortsett från att vara en favorit turist tillhåll erbjuder också upp sitt komplex för klasser som tas av University of Burdwan.

2. Trojkaparken:

parkerar-i-burdwan-anand-park

Nu känd som Anand Park, är Troika Park en av de mest kända nöjesparkerna i stadsdelen Burdwan. Det skapades i syfte att ge en hälsosam utomhusupplevelse för familjer samt öka turismen i dessa delar. Parken erbjuder ett roligt paket som är komplett med spännande åkattraktioner, båt- och vattensportanläggningar och snabbmatsrestauranger, allt mitt i lugn landskapsarkitektur.

3. Lawmeier Park:

parker-i-burdwan-lawmeyer-park

Mer populärt känd som Nehru Park, skyldar Lawmeier Park i Burdwan -distriktet Asansol sin berömda tyska ingenjör FWA Lawmeier 1963. Besökare av parken kan se runt 5000 växtsorter, varav många är sällsynta arter som växer i skogsområden . Parken har också ett grönt hus som rymmer en rad inomhusväxter. Det finns mycket mer man kan göra i Lawmeier Park eftersom parken erbjuder andra underhållningsmetoder som en musikalisk dansfontän, en mini -zoo, en hjortpark och en badpool och om du blir hungrig under ditt besök kan du också ta en snabb bita på parkens snabbmatscenter.

4. Hjortpark:

parkerar-i-burdwan-rådjur-park

Deer Park i Burdwan är ett skogsreservat som är känt för antalet rådjur som finns i parken. Andra attraktioner är tigrar och en mängd färgglada fåglar som ökar platsens charm. I slutet av reservskogen är också viloplatsen för kung Bijay Chand Mahtab som grundade Rose of Garden eller Golapbag. Ett pensionat inom områdena erbjuder besökarna en bekväm övernattning efter överenskommelse.

5. Deul Park:

parker-i-burdwan-deul-park

Deul Park ligger vid floden Ajoy och är en annan känd turistattraktion. Parken är känd för sitt Deul -tempel, en uppskattad tillgång för den legendariska Gopraj Ishwar Ghosh. Det flera århundraden gamla templet tornar sig majestätiskt över tätt skogsområde där besökare kan ta en lugn promenad längs floden och beundra panoramautsikten över landskapet. Parkens resort gräsmatta är en annan bra plats för besökare att ta bort sin tid. Detta är en av de bästa parkerna i Burdwan.

6. Eco Park:

parker-i-burdwan-krishna-sayer-park

Eco Park ligger i Krishna sayer, Burdwan är en av de mest populära parkerna med den bästa natursköna utsikten. I mitten av parken ligger en enorm sjö omgiven av träd som är en charm i sig och den bästa platsen varifrån man kan ta den spektakulära utsikten med den svala vinden från sjön som uppslukar dig. Parken som är öppen från morgon till kväll innebär en entrébiljett och är en uppfriskande plats att vara för både vuxna och barn.

7. Kalpataru Park:

parker-i-burdwan-kalpataru-park

Kalpataru Park ligger vid Alamganj, Burdwan är en stor och populär lekplats som erbjuder alla slags utomhusunderhållning. En pool, den största i Burdwan, är en av parkens övertygande drag tillsammans med ett gym och en domstol för barn fylld med alla möjliga roliga åkattraktioner. Parken är ett underland för barn och ungdomar som till och med kan delta i cricketträning som ges här.

8. Science Park:

parker-i-burdwan-science-park

Inuti Burdwans Science Center kan du hitta en park som heter Science Park som har massor av intressanta sevärdheter relaterade till vetenskap. Parkens öppna utrymme erbjuder en ren frisk fläkt och lockar många besökare som kommer för att besöka museet.

9. Bijoy Bahar:

parker-i-burdwan-bijoy-bahar

Bijoy Bahar ligger på nordvästra sidan av Ramana Bagan i Burdwan och erbjuder en lugn och lugn tillflyktsort. Inuti denna lustgård är ett litet tempel som fortfarande underhålls av Mahtab Trust i Burdwan. Lugnet i miljön erbjuder en välkommen paus från de trånga stadens gator.