Fängslande Karnataka sträcker sig från de vintergröna skogarna i västra Ghats till slättens djungel. Karnataka är känt för sina djurparker och är en godbit för naturälskaren.

Vackra helgedomar och parker i Karnataka:

Här är våra toppval från delstatsparkerna vid Karnataka.

Bandipur National Park:

parker i Karnataka

Tidigare på 1900 -talet var denna park Maharaja Voodiyars jaktmark. I kombination med Nagarhole National Park, med dess enorma elefant- och bisonpopulationer, bildar den nuvarande Bandipur National Park. Det är en del av Nilgiri Biosphere Reserve, en omfattande del av skyddad skog i Indien. För närvarande är det också den bäst förvaltade tigerreserven i Indien.

Dräneras av floderna Kabini, Nugu och Moyar, parkens flora består av

• Lövskogar,

• Vintergrön skog och

• Gräsbevuxna skogar.

Nästan två och en halv timme utanför Mysore, Bandipur National Park är hem för asiatisk elefant och en rik samling av rosenträ och teak.

Cauvery Wildlife Sanctuary:

parker-i-karnataka_cauvery-wildlife-sanctuary

Cauveryfloden ligger mitt bland bergsdalarna och passerar genom denna vackra djurreservat. Beläget i Mysore och täckt av flod- och torra lövskogar, är det hem för en mängd olika vilda djurarter med naturliga livsmiljöer i dessa regioner.

Bannerghatta nationalpark:

parker-i-karnataka_bannerghatta-nationalpark

När det gäller parker i Karnataka Beläget längs de södra utkanten av Bangalore är det utspritt över enorma 25 000 tunnland mark och är känt för rik flora och fauna. Det är en av de tio reservskogarna i Anekal Range och är rikligt med medicinska träd som:

• Sandal,

• Zizyphus,

• Neem,

• Tamarind och

• Chujjullu -träd.

Dandeli Wildlife Sanctuary:

parker-i-karnataka_dandeli-wildlife-sanctuary

Beläget cirka 485 kilometer från Bangalore är denna fristad verkligen belägen i en lugn och fredlig atmosfär. Kallas också statens näst största viltreservat, kännetecknas av branta sluttningar, djupa dalar och rika kuperade terräng, på grund av en blandning av fuktiga lövfällande och halvgröna skogar. Denna vackra fristad är ett paradis för stadsbor som vill släppa håret.

Gudavi fågelreservat:

parker-i-karnataka_gudavi-fågelreservat

Shimogadistriktets stolthet, det är en av de fem bästa fågelskyddsområdena i Karnataka. Den naturliga sjön är ett perfekt vattenhål för fåglar som har registrerats för att täcka 191 arter genom åren. Fågelskådning görs bäst under månaderna maj till november.

Bhadra Wildlife Sanctuary:

parker-i-karnataka_bhadra-wildlife-sanctuary

Inbäddat i de tropiska skogarna i västra Ghats, i distriktet Chikmagalur, var det tidigare känt som Jagara Valley Game Reserve. Dess unika flora tillskrivs floden Bhadra som rinner genom den. Det var den 25: e tigerreservskogen i Indien.

Mandagadde fågelreservat:

parker-i-karnataka_mandagadde-fågelreservat

Även under Shimoga -distriktet, mot Thirthahalli, är denna fristad ett populärt tillhåll för flyttfåglar. En liten fristad vid floden Tunga, den har en vacker ö där flyttfåglar som median egret, darter och skarven häckar och raser. Detta är en glädje för många fågelälskare. Kakofonin på 5000 kvittrande fåglar under augusti månad kommer säkert att få humöret att skjuta i höjden.

Dubare Elephant Camp i Coorg:

Dubare Elephant Camp är en unik destination för ekoturism i södra Indien. Här är det full styrketräning för servering av elefanter. Hem för mer än 150 elefanter, det ger utmärkta boendealternativ till turister på Cauverys stränder. Det är spännande att se elefanterna matas.

Zoo Authority of Karnataka har många zoologiska trädgårdar bundna över hela staten för att tillgodose djurvård och medvetenhet bland människor.

Bortsett från dessa behåller staden Bangalore sin titel på trädgårdsstaden med den mest framstående Lalbagh botaniska trädgården som är känd för sin mängd rosor. Ett särskilt omnämnande krävs för de berömda Brindavan -trädgårdarna utan vilken resa till Karnataka är ofullständig.