Nagaland är en stat som bara har 1/6 av sitt område i parkområden. Resten är helt täckt av berg. Detta område täcker mestadels de länder som gränsar till Assam och de angränsande internationella gränserna. Låt oss utan mycket göra ner till parkerna i Nagaland som är känd för.

Underbara och populära parker i Nagaland med bilder:

1. Fakim ​​Wildlife Sanctuary:

Nagaland liksom de andra staterna i nordöstra Indien har de mest orörda miljöerna och grönska. Denna vilda fristad i Nagaland kan med rätta skryta med rik flora & fauna.

Fakim ​​Wildlife Sanctuary Parks i Nagaland

Denna fristad ligger nära gränsen till Myanmar och har en helt annan charm än sig själv. Breder sig över drygt 642 hektar, är det mottagaren av stora nederbörd som är huvudkällan till dess härliga gröna sträckor och olika arter av flora. Några av dessa är så sällsynta att de inte finns någon annanstans.

Den fysiska geografin i detta område har allt från kullar till höga åsar till djupa raviner och till och med smala dalar. Detta är den främsta orsaken till dess diversifierade vegetation som är både tropisk och subtropisk till sin natur. Träden som finns lokalt och som dominerar denna sträcka är:

 • Bonsum,
 • Khasi
 • Bogipoma,
 • Tall,
 • Amari
 • Oaks,
 • Gamari,
 • Nahor,
 • Alder osv.

På grund av kraftig nederbörd är området perfekt för odling av örter och ormbunkar av olika slag. Blommande Rhododendron och den smakrika doften av kanel och lagerblad fyller atmosfären med en söt och unik lukt.

Bortsett från den vanliga faunan som vanligtvis finns i nordost, till exempel snöleoparder och gibboner, är denna fristad också hem för ett mycket brett utbud av avifauna som inkluderar:

 • Indian Horn Bill,
 • Tragopan fasan,
 • Grå fasan,
 • Djungelfågel,
 • Grön duva,
 • Duvor etc.

Staten har inte tillgång till järnvägar och därför måste den färdas på väg från Kohimas huvudstad. Djungelsafarierna är en höjdpunkt inom turismen.

2. Intanki National Park and Sanctuary:

intanki-national-park-nagaland-parker-i-nagaland

Beläget 111 kilometer från huvudstaden i Kohima är denna vackra fristad som är känd för de många olika fågelarter som flockas till detta område under våren. Rikt på flora och fauna är detta ett naturälskares paradis. Detta är anslutet till landsväg via National Highway Route 39 och är ett vackert reservat med angränsande djungelskogsorter att hyra för boende.

Medan detta område mestadels är bergigt är det fyllt med frodig grönska som en bländande smaragdmatta över det tuffa höga landskapet. Denna exotiska plats är hemmet för det sällsynta Hoolock Gibbon tillsammans med elefanter och det ärade statsdjuret Mithun.

Skönheten upplevs bäst under månaderna februari till april, vilket är vårens och försommarens fas.

3. Dzukou Flower Valley:

dzukou-flower-valley-parks-in-nagaland

På en häpnadsväckande 2438 meter över havet i Japaland Range Nagaland ligger den vackra blomsterdalen som är en stolthet i delstaten Nagaland. Endast 30 kilometer från delstatens huvudstad vid Kohima är det bäst att resa under somrarna.

Lugnet och lugnet förstärks av den färgstarka mattan av de vackraste skogsblommorna som tar andan ur dig. Detta är Nagalands beskrivning av det sanna naturparadiset. Platsen är vacker på somrarna och det fryser nästan på vintrarna. Välmatad av naturliga vattendrag är detta den perfekta platsen att släppa alla dina elände och njuta av naturens sevärdheter och ljud.

Namnet på dalen på lokal dialekt betyder blomsterdalen av himmelsk charm. De färgglada liljorna och euphorbierna pryder dalen och gör vandring på dessa terräng till en behandling trots att det inte finns många resurser tillgängliga.

Skönheten i denna stat har inga paralleller så ta dig tid att besöka denna del av Indien, det är verkligen värt det.