Pondicherry har vackert behållit den typiska franska smaken som utstrålar från de koloniala arkitekturerna i fransk stil. En stad som är extremt välplanerad och väl underhållen och prydd med några av de mest utsökta parker och trädgårdar du någonsin kommer att stöta på i Indien.

Pondicherry har också bibehållit friskheten och lugnet i den indo-franska kulturen som är synonymt med de färgglada byggnaderna mot det klara blå vattnet precis som en sida ur en romantisk saga. Här är vårt urval av de mest besökta parkerna och trädgårdarna i det enda fackliga territoriet där det mest talade språket är franska.

Vackra parker i Pondicherry med bilder:

Botaniska trädgårdar:

parker i pondicherry

Inredd i den utsmyckade franska stilen med beskurna träd, underbara rabatter och gruskantade stigar och vattendrag kommer själva ingången att fängsla dig. Fransmännen introducerade över 1500 växtarter, vilket gör detta till en biologiskt mångsidig flora och den allra bästa i södra Indien. Den har en speciell ljus- och ljudshow med en fontän mitt i trädgården.

Bharathi Park:

parker-i-pondicherry-bharathi-park

Denna härliga gröna fläck mitt i staden är en välbehövlig befrielse från solens strålande strålar under somrarna. Det finns granitbänkar för människor att sitta och koppla av medan barnen leker i parken eller kulleområden och boltrar sig i dammvattnet. Detta är en vacker plats där även filmer spelas in. En mycket populär offentlig plats i staden.

Den upplysta Aayi Mandapam står tydligt mitt i parken som ökar dess ödmjuka skyline. Det är ett minne av de franska kolonisterna över en kurtisan som gjorde en reservoar av sitt eget hus i Puducherry.

Chunnambar Backwater:

parkerar-i-pondicherry-chunnambar-bakvatten

Cirka 8 km från huvudstaden har detta tropiska paradis en lugn flödande bäck på ena sidan. Segla nedströms bäcken till sanden och campa i ett mysigt tält. Alternativt kan du boka trädhusen och njuta av naturen med de bästa inom ekoturism. Dessa trädhus är en toppdragning för familjepickniker och avslappnad enstörning. Ta en tur till havet för att bevittna sevärdheter av lekfulla delfiner som åker runt i deras naturliga livsmiljö.

Aurobindo Ashram:

parker-i-pondicherry-aurobindo-ashram

Medan ashramen är beviset på Sri Aurobindos enkla levande och högt tänkande moral, är gården utrustad med underbara gröna träd. Vackra blommor, både färgglada och doftande, pryder Samadhi i mitten och sprider sig över hela komplexet. Lugnt, lugnt och fredligt är de bästa orden för att beskriva denna plats.

Staty av Dupleix:

parker-i-pondicherry-staty-av-dupleix

Som en passande hyllning till den legendariska Francois Dupleix, före detta generalguvernör för de franska bosättningarna i Indien, restes hans staty som ett erkännande av hans tjänster, postumt av den franska regeringen. En vacker bakgrund med utsikt över en färgglad barnpark i södra änden av den välskötta Goubert Avenue Boulevard.

Staty av Joan of Arc:

parker-i-pondicherry-staty-av-joan-of-arc

Union Territory of Pondicherry är välsignat med pittoreska naturlandskap. Den tidigare franska kolonin vimlar också av historicitet som framgår av de många historiska statyer som statyn av Jeanne d’Arc.

Statyn av Jeanne d’Arc står högt i härlig orörd marmor, omgiven av en vackert anlagd trädgård, framför L ’Eglise de Notre Dame des Anges. En berömd krigare, fransk avantgarde och tro på Kristus, hon var mod och självförtroende personifierad. Man är passande inspirerad av atmosfären som skapas med denna trädgård som är en lugn enstöring efter en trött dag på jobbet.

Staden har något för alla, främst i syfte att koppla av och leva varje dag som den kommer. Med Sri Aurobindos visdom, Joan of Arcs mod och mod, de historiska betydelserna och den oöverträffade naturliga skönheten i Pondicherry, kan man aldrig låta bli att vårda varje minut av det.