En av de sju systrarna i nordöstra Tripura är en avslappnad stat med frodig grönska att återuppleva. Här är de bästa turistmålen och gröna fläckarna som staten har att erbjuda.

Underbara och berömda parker i Tripura med bilder:

Gumti Wildlife Sanctuary:

parker i tripura

Längs de täta skogarna i Tripura ligger riktmärket för naturarv och biologisk mångfald, i form av denna populära fristad som heter Gumti.

Floran längs denna terräng skryter med några mycket sällsynta, medicinska och terapeutiska örter och växter. Dessa är en välsignelse för ayurveda och är mycket eftertraktade för botemedel mot vissa större sjukdomar. Faunan följer också med växterna eftersom det är ett skydd för några hotade djur. Den har en mängd olika däggdjur, amfibier, reptiler, fåglar och till och med insekter.

Den närmaste flygplatsen är i Agartala och den har goda förbindelser till andra stater med järnvägar.

Rowa Wildlife Sanctuary:

parker-i-tripura-rowa-djurliv-fristad

Naturälskare, entusiaster och forskare älskar denna fristad och den uppsjö av arter den har att erbjuda.

Med en häpnadsväckande mängd på totalt 150 olika faunasorter kommer den hisnande omgivningen utrustad i sällsynta växter. Dessa växter är för olika ändamål, vilket säkert kommer att väcka aptiten hos nyfikna botanister. Denna helgedom producerar växter för:

  • Medicinska ändamål
  • Aromater (Betel- eller paanblad odlas här i överflöd)
  • Frukt
  • Oljefrön
  • Kryddor och
  • Orkidéer

Höga träd med tjock underväxt ger en lugn atmosfär som tilltalar avifauna över gränserna.

Kalapania Eco-Park:

parker-i-tripura-kalapania-naturpark

Grönskan runt hela Tripura gör det till ett mycket miljövänligt tillstånd. Kalapania -parken är bara ännu ett av Tripuras naturliga underverk som säkert kommer att fylla på en trött själ. De vackert utformade trädgårdarna runt en central vattenkropp pryds av moderna skulpturer som gör detta till en vacker plats för en weekendresa.

Det finns små stugor för logi och båtfaciliteter i komplexet. Den rika floran runt helgedomen är ett nöje för shutterbugs, både professionella och amatörer.

Sipahij0la Wildlife Sanctuary:

parker-i-tripura-sipahijola-djurliv-fristad

Denna plats är i huvudsak en skog med en liten zoo där djur hålls inne i burar. Denna plats är mer populär som en picknickplats än ett viltreservat. Floran är mer fascinerande i denna fristad. Den grönskande skogsområdet täckt med träd av olika slag erbjuder en välkommen lättnad för stadens folk.

Djurparken kanske är liten men har många olika djur som inkluderar den lokala Clouded leoparden och Spectacled langur. Båda är också hotade och sällsynta.

Trishna Wildlife Sanctuary:

parker-i-tripura-trishna-djurliv-fristad

Beläget i södra Tripura -distriktet täcker denna fristad cirka 163,08 kvadratkilometer. På grund av dess tillgång till flerårig vattenförsörjning på grund av sina nitar och vattenförekomster har det varit framgångsrikt att locka olika avifaunas genom åren. Det fungerar också som ett vattenhål för en mängd däggdjur och reptiler. Mitt i jungfruliga skogar och gröna fläckar kan man upptäcka den indiska bisonen, Hoolock Gibbon, Capped Langur, etc. för att nämna några.

Khumulwng Eco Park:

parker-i-tripura-khumulwng-ekopark

Khumulwng på modersmålet betyder “blommadalen”. Därför har denna park en vacker och rymlig trädgård, en naturlig sjö med båtfaciliteter för besökare. En hisnande atmosfär på våren eftersom den är full av fjärilar som jagar pollen och fåglar kvittrar runt på platsen och skapar en kakofoni som är ren musik för den trötta själen. Det har också en söt barnpark för att hålla barnen upptagna. Denna picknickplats drar i stort antal eftersom den ligger bara 25 km från staden Agartala.

De mest natursköna vyerna över Tripura är dock inte begränsade till vilda djur och parker. Panoramavyn över teträdgårdarna året runt ger turister en annan attraktion.

Resan är viktig och inte destinationen som de största själarna säger. Att upptäcka Tripuras skönhet kan faktiskt hjälpa dig att göra det.