Vijayawada är den tredje största staden i den södra indiska delstaten Andhra Pradesh. Det är en handelsstad och har den näst bästa järnvägskryssningen i Indien. Det är som en global stad eftersom den är stark i alla aspekter av industrier, politik, transporter, jordbruk, etc. Staden har olika platser för människor att besöka som tempel, kullar, grottor och staden är känd för att ha 60 parker bland vilka de mest populära är Rajiv Gandhi Park och Mahatma Gandhi Park.

Vackra parker i Vijayawada med bilder:

Här är en lista över de bästa parkerna i Vijayawada.

1. Rajiv Gandhi -parken:

rajiv gandhi park vijayawada

Rajiv Gandhi Park ligger vid ingången till Vijayawada och är en av städernas mycket populära besöksmål. Parken grundas och underhålls av stadens kommunala företag. Parken erbjuder korrekt klippta gräsmarker och stigar där människor går, det är som en mini -zoo och ett akvarium som har konstgjorda djur skapade, det finns musikaliska fontäner öppna på kvällarna. De har också en pedagogisk del av parken där människor lär känna dinosaurier och utdöda djur. De har skjutningar med vapen, det finns en jeep där barn kan åka, det finns en cricketzon, bungee -studsmatta och till och med en matsal.

2. Dr.B.R. Ambedkar & Raghavaiah Park:

Dr.B.R. Ambedkar & amp; Raghavaiah Park

Det som gör de populära parkerna på Vijayawada kända är dess unika utrustning som de skildrar vackert. Dr.B.R. Ambedkar & Raghavaiah Park har sin huvudattraktion i hängbron som förbinder två parker i parken på vardera sidan av kanalerna. De har skapat nöjesutrustning som gungor och rutschbanor som har gjorts för barnen.

3. K.L. Rao Park:

K.L. Rao

Parker görs vanligtvis för människor att gå, träna och för barnen att leka och cykla på sina föremål för nöjen. K. L Rao Park i Vijayawada har ändrat dessa definitioner genom att lägga till fler saker i den. Parken har en pool och båtplats och människor får mer av rekreation än vad de förväntar sig av en park.

4. Mahatma Gandhi Park:

Kända parker i Vijayawada-Mahatma Gandhi Park

Mahatma Gandhi Park är den äldsta parken i Vijayawada. Som vi kan se på bilden har vi vid ingången en blå grindgrind med namnet skrivet i hamstringen tillsammans med ett snedtak av sten. Parken har många träd och blommor och stigar för människor att gå. Parken består också av ett gym och är ganska populärt.

5. G.V.S Sastry Park:

G.V.S Sastry

G. V. S Sastry Park ligger nära Satyanarayanapuram i Vijayawada. Parken har gjorts med många idéer som får människor och turister att lockas till det desto mer. på bilden nedan märker vi att det finns en bred väg att gå och på två sidor av den har den välskötta växter och några konstgjorda. Det finns figurer gjorda på tegel och i det inre är det fullt av olika sorters träd. Det finns en ”skridskoåkning” som barnen är väldigt förtjusta i.

6. Tangirala Veera Raghavaiah Park:

raghavaiah park vijayawada

Tangirala Veera Raghavaiah Park är en park i Vijayawada har skapats på ett sätt för att ta oss tillbaka till gamla dagar eftersom det ser ut som ett slags palats eller ett fort. På utsidan har den målats röd och mellan två tegelstenar kan vi se vitt också. Den berättar historier om tidigare berättelser som har skapats med olika statyer.

7. Temapark Haailand:

Thailand resort vijayawada

Haailand Theme Park är nöjesparken i Vijayawada som har en lysande innovation gjord av ingenjörerna, för att få en figur av Buddha att hänga i luften och ha vattenkällor under sig. Denna nöjespark har flera åkattraktioner och en vattenpark för rekreation.

Vijayawada är en av de utvecklingsstäder i Indien. Det finns många parker i Vijayawada som visar vacker natur. Nästa gång planerar att se dessa vackra parker … missa inte … missa!