Bihar er synonymt med mange ting, den viktigste er parkene. Den tolvte største delstaten i India er gjennomsyret av historisk betydning, og spiller en stolt vert på overraskende 21 viltreservater. Denne staten har også 2 nasjonalparker.

Dermed er Bihar full av frodig grønt som er en knipe i alle tropiske klimaer. Bihar viltreservater er en perfekt grobunn for mange unike arter av flora og fauna. De tilbyr også meget gode medisinske fasiliteter som sikrer at dyrene som er bevart også blir godt overvåket og medisinsk assistert.

Sanctuaries er hjem for dyr som:

• Tigre,

• Dovendyr,

• Villhunder,

• Sambhars,

• Nilgai,

• Ulver,

• Leoparder,

• Hyener,

• Påfugler,

• Pytoner,

• Enhornet neshorn,

• Indisk bison og mange flere.

Her er noen av de mest kjente helligdommene og parkene i Bihar:

Palamau Tiger Reserve:

parker i bihar

Palamau -reservatet er hver botanikers glede. Med rik vegetasjon er det et sted som er vert for en mengde sjeldne arter i planter. Trær som Sal, Pala, Mahua og Bamboo følger med de mindre haugene Murhu, Gulgul, Hulk og Netarhat. Det utsøkte Mirchaiya Water Fall som ligger sammen med Garu, Suga Bandh Waterfalls vil sikkert fascinere deg med sin eteriske skjønnhet. Skjønnheten i dette stedet har lenge fascinert mange forfattere til å synge rosene over den fantastiske magien som er skapt med solstråler som gjennomsyrer de tette skogene.

Valmiki nasjonalpark:

parker-i-bihar-valmiki-nasjonalpark

Hjemmet til Maharishi Valmiki, vismannen og komponisten til den episke Ramayana er restaurert i denne nasjonalparken. Det er en lærdom i bot om hvordan en røver ble til en vismann og registrerte historier om Herren. Alle som kommer for å besøke dette stedet, nyter fred og ro som tar dem milevis fra stresset i bylivet.

Rajgir Wildlife Sanctuary:

parker-i-bihar-rajgir-dyreliv-helligdom

Bygget på en pittoresk tomt som strekker seg omtrent 34 kvadratkilometer, er Rajgir Wildlife Sanctuary utstyrt med den glade tilstedeværelsen av hengekøyer som har sine røtter i den berømte æra av buddhister og jainer i sin periferi. Dette stedet ligner de fleste buddhistiske helligdommer og har en varemerket ro som må oppleves personlig.

Hazaribagh Wildlife Sanctuary:

parker-i-bihar-hazaribagh-dyreliv-helligdom

Det meget berømte Hazaribagh Wild Life Sanctuary ligger i de kuperte terrengene i Bihar og dekker over 184 kvadratkilometer med tykke tropiske skoger og gressenger. Hjemmet til en rikt biologisk mangfoldig fauna, det er et veldig ettertraktet turiststed i Bihar. Den beste tiden er våren der skogen kommer til live med en skvett regnbuefarger. Med mange observasjonstårn plassert i parken, kan turister og entusiaster fra vilt dyr se nærmere på dyrene.

Udhwa Lake Bird Sanctuary:

parker-i-bihar-udhwa-innsjø-fuglereservat

Denne vakre fuglereservatet er laget av to herlige innsjøer Pataura og Berhale og dekker nesten 565 kilometer. Hver av innsjøene dekker en stor vidde, dvs. henholdsvis Pataura 155 hektar og Berhale 410 hektar. Ligger et steinkast fra den hellige Ganga -rivuletten, og gir et hyggelig åndelig preg. Det er best å besøke om vinteren når trekkfugler flokkes i helligdommen. Det er virkelig en fugleelskerens fantasi.

Bihar Forest -tjenestemenn sørger for at det ikke foregår krypskyting, og slik lovfesting blir strengt straffet.

Funtasia Island vannpark Patna:

parker-i-bihar-funtasia-vann-park-patna

Bihars første og eneste badeland er en mani blant både ungdom og barn. Åpent fra torsdag til tirsdag er det stengt på onsdager. Denne parken har blitt etterlengtet av beboerne og er en stjerneattraksjon i Patna. Besøk den for å unnslippe den tropiske varmen som er synonymt med Bihar om somrene. Det vil sikkert løfte humøret.

Liker du disse fantastiske helligdommene og parkene i Bihar? vennligst legg igjen din kommentar nedenfor.