Indore er ofte beskrevet som den kommersielle hovedstaden i staten Madhya Pradesh, og er et knutepunkt for alle slags kommersielle aktiviteter. Selv om det ikke er ekstremt kjent som turistmål, har det fortsatt flere interessante steder å besøke. Det ligger nær Malwa -platået og har dermed steinete terreng i noen regioner. Befolkningen her er høy, og det står for mye av maset som blir sett her. Det er en rekke zoologiske parker, hager og så videre i denne byen.

Vakre parker i Indore med bilder:

Her er en liste over noen av dem.

1. Pipliyapala regionale park:

parker i indore

Denne parken er utviklet av Indore Development Authority (IDA), og er også kjent som Atal Bihari Vajpayee Regional Park. Det dekker et område på rundt 120 dekar land som inkluderer en kunstig dam. En kanal sprer seg gjennom parken fra et punkt i dammen og møter den i motsatt ende. Parken har også en rekke forskjellige typer fontener. Kunstnerlandsbyen her er også et fantastisk besøk! de franske hagene, hagen med biologisk mangfold og båtområdet er de ekstra fordelene.

2. Safari Adventure Park:

parker-i-indore-safari-eventyrpark

Dette er en vanlig park med en rekke eventyrlystne turer i nærheten. Det brukes ofte av skoler for å planlegge utflukter og andre komiteer og klubber. Det er det perfekte stedet å ta en piknik med barna dine. Rittene holder dem opptatt, og den naturskjønne skjønnheten lar deg slappe av og nyte tiden også.

3. Kamla Nehru Park:

parker-i-indore-kamla-nehru-park

Dette er en zoologisk park og kalles ofte Indore Zoo. Oppføring her betales selv om avgiften ikke er for høy. Parken tjener et pedagogisk formål for barna i byen og fritid for foreldre og turister. Det viser seg også å være et godt pikniksted hvis du er en dyreelsker. Noen av de ville dyrene som finnes her inkluderer den hvite tigressen. Parken tilbyr ikke bare spektakulær utsikt over disse ville dyrene i deres opprinnelige habitat, men andre fritidsaktiviteter som buggy -turer, ponniridning, elefantturer og til og med kamelturer! Alt i alt er det et interessant sted å besøke.

4. Meghdoot Upvan:

parker-i-indore-meghdoot-garden

Meghdoot Upvan er en av de vakreste hagene i denne byen. Det ligger i nærheten av fornøyelsesparken Mangal Merry Land. Den har dansende fontener, vakkert anlagte hager, blomster, plener og fascinerende belysning for kvelden. Det er et bra sted å gå en morgentur eller ta barna til å slappe av.

5. Chhatri Bagh:

parker-i-indore-chhatri-bagh

Chhatri er det indiske ordet for baldakinene som ble brukt som skyggelagt for adelsmenn og medlemmer av kongelige da de valgte å reise utenfor sine palasshus. Chhatri bagh er som navnet antyder fylt med slike baldakiner. Det ble bygget til minne om Holkar -dynastiet. Hver chhatri i parken markerer gravstedet til en Holkar -konge eller dronning. På kvelden lyser alle kalesjer og en vakker fontene settes i gang. Dette er et vanlig turistmål.

6. Somanipuram opplevelsespark:

parker-i-indore-somanipuram-eventyrpark

Denne parken har et stort utvalg av fritidsaktiviteter. Den har en cricketbane, en volleyballbane, en minihoppeplate, et campingområde kjent som teltbyen, en innsjø med en foss og mange flere slike attraksjoner! Det tilbyr til og med innendørs sport som bordtennis og basseng. Det er et utmerket sted å tilbringe helgen på. du kan gjøre veggklatring, rappellering, vannzorbing, strikkhopp, båtliv eller til og med spille paintball! Parken tilbyr instruktører og har fagfolk tilgjengelig, så det er ingen fare for din sikkerhet når som helst.

7. Tafreeh Agro Park:

parker-i-indore-tafreeh-agro-park

Denne parken ligger midt på en gård som strekker seg over et område på 40 dekar. Det gir en beroligende naturlig setting for å hjelpe deg med å slappe av og roe ned, mens du forlater byens mas bare en dag.