Plassert i den industrielle metropolen Coimbatore er flere parker og hager hvor man fortsatt kan være i kontakt med naturen midt i byens raske kommersielle liv. Mange av dem utgjør populære turistattraksjoner mens andre er øremerket rekreasjon.

Populære parker i Coimbatore med bilder:

Her er en liste over de beste parkene i Coimbatore.

TNAU botaniske hage:

parker i coimbatore

Innenfor bygrensene ligger Coimbatores helt egen botaniske hage som ble etablert i 1925 og er under direkte tilsyn av Tamil Nadu Agricultural University. Mange varianter av trær, blomster og planter er plassert i hagen som strekker seg over 300 hektar land. Med sin barnehage og tilbudte teknikker for plantehold og årlige blomsteroppvisninger, er TNAU Botanical Gardens en av byens største turistattraksjoner.

VOC Park and Zoo:

parker-i-coimbatore-voc-park-og-zoo

VOC Park and Zoo er blant de viktigste rekreasjonssentrene i byen. Parken som er oppkalt etter frihetskjemper, V. O. Chidambaram Pillai, er kjent for sitt akvarium og minidyret som er hjemsted for forskjellige former for vann- og dyreliv. Parken inneholder også modeller av dinosaurer, en golfsving, leketog og safari, som alle er laget spesielt for glede av barn.

Black Thunder fornøyelsespark:

parker-i-coimbatore-svart-torden

Black Thunder er en park med vanntema som er spredt over 65 dekar med over 49 turer og sklier for foreldre og barn i alle aldre. Parken ligger ved foten av Nilgiri -åsene, og er oppslukt av den naturlige skjønnheten rundt fjellene. Et hotell i lokalene gir god helgunderholdning.

Aliyar Dam Reservoir Park:

parker-i-coimbatore-aliyar-dam-reservoar-park

Ved foten av Valparai i Anamalai -åsene i Western Ghats ligger et 6,48 kvadratkilometer stort reservoar som er omgitt av bølgende fjell og en skjønnhet så rolig. Aliyar-demningen, som den er kjent, tilbyr en hyggelig tur til noen av de markerte stedene for moro og eventyr, for eksempel en ryddig park, frodig hage, akvarium, mini-temapark og lekeområde som vil fascinere barn og fascinere voksne.

Amaravati Sagar Crocodile Farm:

parker-i-coimbatore-amaravati-sagar-krokodille-gård

Amaravati Sagar Crocodile Farm er den største krokodillebarnehagen i India med anslagsvis 430 krokodiller holdt i fangenskap. Gården som ble etablert i 1975 har stort sett krokodiller i voksen størrelse med noen unike arter som Mugger, Marsh og persiske krokodiller som er avlet her. Ville reir kan bli funnet langs grensen til reservoaret hvorfra krokodillens egg samles for å klekkes og oppdrettes på gården. En tur til gården krever ekstra forholdsregler, siden noen av disse krokodillene kan være farlige for mennesker.

Nilgiri Biosphere Nature Park:

parker-i-coimbatore-nilgiri-biosfære-naturpark

Nilgiri Biosphere Nature Park etablert i 1986 er en kombinert innsats fra Coimbatore Zoological Park Society for å bevare flora og fauna i Nilgiri Biosphere Reserve. Over 430 arter på 25 000 planter har blitt bevart i parken, hvorav 85 av dem er en truet art. Besøkende i parken kan også se forskjellige fuglearter, krypdyr, pattedyr, sommerfugler og insekter.

Indira Gandhi Wildlife Sanctuary and National Park:

parker-i-coimbatore-indira-gandhi-dyreliv-helligdom-og-nasjonalpark

Oppkalt etter avdøde statsminister Indira Gandhi, er parken og helligdommen som dekker et totalt areal på 958 kvadratkilometer den største og godt bevarte helligdommen i delstaten Tamil Nadu. Innenfor parken er det rundt 2000 plantearter, hvorav 400 arter har medisinsk verdi. Et stort og variert utvalg av fauna kan også observeres, og noen av dem finnes bare i dette området. Helligdommen huser også mer enn 300 fuglearter og noen sjeldne og truede arter av reptiler og amfibier. Helligdommen trekker turister året rundt, og den beste tiden på året er desember til april.

Kovai Kondattam fornøyelsespark:

parker-i-coimbatore-kovai-kondattam-temapark

Mange vannspill utgjør temaet for denne parken fra fjellklatring til vanndans, det alltid berømte bølgebassenget og mange andre spennende spill, som alle sammen gjør denne fornøyelsesparken til en favoritt, spesielt blant barn.