Burdwan -distriktet i delstaten Vest -Bengal er beriket med kulturelle, natur- og rekreasjonsressurser. De mange parkene og hagene gir en fantastisk utsikt over sine naturlige omgivelser og gir flotte turistattraksjoner, hvorav noen spesielle steder av naturskjønn interesse.

Fantastiske parker i Burdwan med bilder:

Her er en liste over de beste parkene i Burdwan.

1. Golapose:

parker i burdwan

En botanisk og zoologisk hage som ble opprettet i 1884 av kong Bijay Chand Mahtab, blir Golapbag kjent som Rose of Garden. Hagen er oversvømmet med 128 forskjellige tresorter som ble oppført av den berømte botanikeren Dalton Hooker. Hagen bortsett fra å være et favoritt turiststed, tilbyr også komplekset for klasser som blir tatt av University of Burdwan.

2. Troika Park:

parker-i-burdwan-anand-park

Troika Park, nå kjent som Anand Park, er en av de mest kjente fornøyelsesparkene i Burdwan -distriktet. Det ble opprettet med sikte på å gi en sunn utendørsopplevelse for familier, i tillegg til å øke turismen i disse delene. Parken tilbyr en morsom pakke som er komplett med spennende turer, båtliv og vannsportfasiliteter og gatekjøkken, alt omgitt av rolig landskapsarbeid.

3. Lawmeier Park:

parker-i-burdwan-lawmeyer-park

Mer populært kjent som Nehru Park, skylder Lawmeier Park i Burdwan -distriktet Asansol opprettelsen til den berømte tyske ingeniøren FWA Lawmeier i 1963. Besøkende i parken kan se rundt 5000 plantesorter, hvorav mange er sjeldne arter som vokser i skogsområder … Parken har også et grønt hus som huser en rekke innendørs planter. Det er mye mer man kan gjøre på Lawmeier Park, ettersom parken byr på andre underholdningsmåter som en musikalsk dansfontene, en mini zoo, en hjortepark og badebasseng, og hvis du blir sulten under besøket, kan du også ta en rask bite på parkens gatekjøkken.

4. Dyrehage:

parker-i-burdwan-hjort-park

Deer Park i Burdwan er et skogreservat som er kjent for antall rådyr som ligger i parken. Andre attraksjoner er tigre og en rekke fargerike fugler som gir sjarmen til stedet. Enden av reserveskogen er også hvilestedet til kong Bijay Chand Mahtab som grunnla Rose of Garden eller Golapbag. Et pensjonat i distriktene tilbyr besøkende en komfortabel overnatting etter forhåndsavtale.

5. Deul Park:

parker-i-burdwan-deul-park

Deul Park ligger ved bredden av elven Ajoy, og er en annen kjent turistattraksjon. Parken er kjent for sitt Deul -tempel, en verdsatt eiendel for den legendariske Gopraj Ishwar Ghosh. Det flere hundre år gamle templet ruver majestetisk over tett skogsområde hvor besøkende kan ta en rolig spasertur langs elven og beundre panoramautsikten over landskapet. Parkens ferieanlegg er et annet flott sted for besøkende å ta bort tiden sin. Dette er en av de beste parkene i Burdwan.

6. Eco Park:

parker-i-burdwan-krishna-sayer-park

Eco Park ligger i Krishna sayer, Burdwan er en av de mest populære parkene med den beste naturskjønne utsikten. I sentrum av parken ligger en stor innsjø som er omgitt av trær som er en sjarm i seg selv og det beste stedet hvorfra man kan ta den spektakulære utsikten med den kjølige brisen fra innsjøen som oppsluker deg. Parken som er åpen fra morgen til kveld medfører en inngangsbillett og er et forfriskende sted å være både for voksne og barn.

7. Kalpataru Park:

parker-i-burdwan-kalpataru-park

Kalpataru Park ligger i Alamganj, Burdwan, er en stor og populær lekeplass som tilbyr all slags utendørs underholdning. Et svømmebasseng, det største i Burdwan, er en av parkens overbevisende trekk, et treningsstudio og en domstol for barn fylt med alle slags morsomme turer. Parken er et eventyrland for barn og unge som til og med kan delta i cricketopplæring som er gitt her.

8. Science Park:

parker-i-burdwan-vitenskapspark

Inne i Burdwan Science Center kan du finne en park kalt Science Park som har mange interessante severdigheter knyttet til vitenskap. Parkens åpne rom gir et rent pust av frisk luft og tiltrekker seg mange besøkende som kommer for å besøke museet.

9. Bijoy Bahar:

parker-i-burdwan-bijoy-bahar

Bijoy Bahar ligger på nord-vest siden av Ramana Bagan i Burdwan og tilbyr et fredelig og rolig tilfluktssted. Inne i denne lysthagen er et lite tempel som fremdeles vedlikeholdes av Mahtab Trust of Burdwan. Roligheten i miljøet gir en velkommen pause fra de overfylte bygatene.