Skjønnheten i denne staten er uten sidestykke andre steder. Det gjorde store diktere av selv de mest fryktede mennene. Her er en liste over de vakre parkene og hagene i Jammu og Kashmir.

Berømte og vakre parker i Jammu & Kashmir med bilder:

1. Dachigam nasjonalpark:

Denne parken ligger 22 kilometer fra sommerhovedstaden Srinagar og har sitt navn fra de ti landsbyene som ble omplassert for å lage denne parken. På grunn av den store variasjonen i høyder i denne parken, er det en veldig tydelig avgrensning mellom svakt skrånende gressletter og skarpe steinete klipper. Den delen som ligger utenfor tregrensen har en unik ufruktbar skjønnhet som er en fryd for sansene dine.

Dachigam nasjonalpark parkerer i jammu og kashmir

Den viktigste dyrearten som Dachigam er mest kjent for er Hangul, eller Kashmir -hjorten. Fugletitterne kan glede seg over forskjellige fuglearter som: Kanelspurv, Pygmy Owlet, Wagtail, Orange Bullfinch og Red-billed Blue Magpie for å nevne noen.

2. Hemis High Altitude National Park:

Ligger i Ladakh, er det det største meldte beskyttede området i India og det nest største sammenhengende beskyttede området. Siden den er den største nasjonalparken i Sør -Asia, er den hjemsted for mange truede pattedyr, inkludert snøleoparden. Parken har også et 400 år gammelt Hemis-kloster. Landemerket i den historiske silkeruten til Kina, denne parken er en fantastisk nærkamp under Hemis Tsechu -festivalen.

Hemis High Altitude National Park

Det er det eneste tilfluktsstedet som inneholder Shapu, Eurasian Brown Bear, Red Fox og Trans-Himalaya rovfugler. Det er en del av det kalde dessertområdet uten veier med motor. Det er et godt trekksted og et fugletitterparadis.

3. Kishtwar nasjonalpark:

Kishtwar nasjonalpark

Nasjonalparken ligger like over byen Kishtwar i et ulendt og bratt terreng som er hjemsted for forskjellige beitende nomadestammer. Klimaet er behagelig hele året med sporadisk snøfall i løpet av desember og januar. Dette området er rikt på vegetasjon og har trær som sølvgran, gran, sedertre, deodar, hestekastanje, valnøtt, lønn, poppel, hassel og blå furu for å nevne noen. Det spiller også det naturlige habitatet for Himalaya snøkran.

4. Salim Ali nasjonalpark:

Salim Ali nasjonalpark

Også kalt City Forest National Park ligger i Srinagar, for å minnes den berømte indiske ornitologen Salim Ali. Den ble deretter omgjort til The Royal Springs Golf Course konvertert i det nye årtusenet. Parken er hjemsted for moskushjortene og minst 70 fuglearter, inkludert ringdue, Paradise Flycatcher og Himalaya Monal.

5. Shalimar Garden:

Shalimar hage

Keiser Jehangir hadde bygget denne utsmykkede hagen for Nur Jahan. Det mest attraktive området er de fire terrassene som er konstruert i hagen. Den fjerde var den beste, og var forbeholdt kongefamilien til å regalere med sommerens og høstens friske blomster.

6. Chashma Shahi:

Chashma shahi

Shah Jahan la Royal Spring Garden kjent for å være det beste fordøyelses mineralvannet. Også prikket med terrasser har denne noen av de fineste blomstene prydet av de høye Chinar -trærne. Det er et veldig romantisk sted som virkelig er en surrealistisk opplevelse. Dette har også Indira Gandhi Memorial Tulip Garden som er en himmelsk utsikt over tulipaner i full blomst. Det er derfor Asias største tulipanhage.

7. Nishat Garden:

Nishat hage

En annen mughal -hage på bakgrunn av den berømte Dal Lake og Zabarwan åsene. Dette gir en majestetisk utsikt over Dal -innsjøen. Flåten med Shikaras og en lang spasertur i hagen forfrisker sansene dine.

8. Verinag Spring Park:

Verinag vårpark

Det er det første turiststedet i Kashmir -dalen når du reiser på vei fra Jammu. Verinag -våren ligger i Anantnag -distriktet. Et åttekantet steinbasseng og en arkade rundt det ble bygget av keiser Jahangir i 1620A.D. Senere ble en vakker hage anlagt av sønnen Shah Jahan. Denne våren tørker aldri eller renner over og antas å være hovedkilden til elven Jhelum. Dette er et monument av nasjonal betydning erklært av Archaeological Survey of India.