Disse øyene er en fordel for subkontinentet på flere måter enn én. I nyere tid har det blitt stemt for å ha noen av de beste strendene i Asia. Den har mange parker spredt rundt sine jomfruelige territorier bortsett fra turisthovedstaden Havelock Islands.

Populære og vakre parker i Andaman og Nicobar med bilder:

Her er de beste parkene i Andaman og Nicobar.

Campbell Bay nasjonalpark:

parker i andaman og nicobar

Det ligger på Great Nicobar Island of the Andaman and Nicobar Islands, som er den største øya i det østlige Indiahavet. Denne parken utgjorde en integrert del av Great Nicobar Biosphere Reserve, og fikk nasjonal status i 1992. Den ligger rett ved siden av den mindre Galathea nasjonalpark, atskilt med et buffer skogkledd område

Hjemmet til et mangfoldig utvalg av flora og fauna, de viktigste innbyggerne i denne regionen er arter av:

  • Nicobar krattfugl
  • Spiselig rede-Swiftlet
  • Nicobar langhalet makak
  • Saltvannskrokodille
  • Giant Leatherback Sea Turtle
  • Malaysisk boksskilpadde
  • Nicobar tree shrew
  • Retikulert pyton og
  • Gigantisk røverkrabbe.

Galathea nasjonalpark:

parker-i-andaman-og-nicobar_galathea-nasjonalpark

Den ligger også på øya Great Nicobar på Nicobar -øyene, ved siden av Campbell Bay National Park, som ligger i det østlige Indiske hav og danner Great Nicobar Biosphere Reserve. Takket være isolasjonen og vegetasjonen i området huser den noen sjeldne flora og fauna som ikke finnes andre steder. Plassert i de tropiske løvbladene er arter som en Giant Robber Crab og den unike Nicobar Pigeon.

Mahatma Gandhi Marine National Park:

parker-i-andaman-og-nicobar_mahatma-gandhi-marine-nasjonalpark

Parken ligger ved Wandoor på Andamanøyene, 29 km utenfor Port Blair, og er en klynge på 15 små øyer. Det trekker turister i løpet av sesongen fra oktober til april på øyene Jolly Buoy og Red Skin. Eventyristene går sammen for å kajakkpadle i glassbunnbåter, snorkle eller dykke for å nyte korallrevene og det fargerike sjølivet.

Det marine livet her er verdifullt, og derfor fikk det status som beskyttet område for å pleie og redde havskilpadder og korallrev. Sammen med dette sikrer det et bedre liv for de som bor på øyene som for det meste har stammeopprinnelse.

Tarmugli er den største øya i klyngen og er dekket av tykk mangrovevegetasjon som er avgjørende for den økologiske balansen i dette området.

Button Island nasjonalparker:

parker-i-andaman-og-nicobar_button-øy-nasjonalparker

Det er tre divisjoner på Button Islands basert på stedet de er navngitt individuelt. Hver og en har utbredelse av en unik fauna med nesten lignende flora.

Middle Button Island:

Denne parken ligger nær hovedstaden Port Blair og er kjent for avl og beskyttelse av den flekkete hjorten.

North Button Island:

Ligger i Andaman -distriktet, nær Long Island, er det hjemmet til Dugong og Dolphins som er dominerende i dette området. Den beste tiden å se dem er mellom desember og mars hvert år.

South Button Island:

Denne parken ligger sør-vest for Havelock Island, og hovedattraksjonene er korallrevene på grunt vann som er godt synlige og derfor populære blant dykkere verden over.

Mount Harriet Island nasjonalpark:

parker-i-andaman-og-nicobar_mount-harriet-island-nasjonalpark

Ligger ved Ferrargunj -området og har den tredje høyeste toppen av landet som heter Mount Harriet. Oppkalt etter kona til en britisk soldat og en naturforsker, Harriet Tytler, er parken hjemsted for de sjeldne Andaman -villsvinene, elefanter, skilpadder, røverkrabber og de sjokkerende sjøvannskrokodillene.

Saddle Peak National Park:

Denne nasjonalparken har den høyeste toppen og sovende vulkanen i regionen som heter Saddle Peak. Varmen og den harde lavajorden gjør det til et fristed for reptiler som Water Monitor Lizards og Seawater Crocodiles, sammen med Andaman Hill Myna, Andaman Imperial Pigeon, Wild Pigs og akvatiske fauna som delfiner og hvaler. Noen unike flora finnes også her, for eksempel eviggrønne Cleistanthus robustus og Scolopia pusilla.

Hvis disse ikke fanger din lyst, kan du ta til Havelock -øyene for å se fantastiske mesterverk av naturen. Det vil garantert berike din reiseopplevelse.