Har du tillräckligt med poojahylla i din mandir? Vet du att inga två avgudar av Gud ska stå inför varandra? De borde alla vända framåt för att få maximal positivitet i pooja -rummet. Men hur ska du hantera detta med det begränsade utrymmet i ditt pooja -rum? Lösningen på detta är ganska enkel. Du kan prova de olika pooja -hylldesignerna för att på ett lämpligt sätt organisera de olika gudidolerna som du har i din mandir. Med dessa enkla pooja -stativdesigner kan du få tillräckligt med utrymme i ditt pooja -rum för att organisera varje nödvändighet.

Senaste Pooja -hylldesigner

Senaste Pooja -hylldesigner i Indien:

Genom att använda rätt pooja -skåpdesigner kommer ditt tempel att se stort ut och därmed säkerställa att det får tillräcklig ventilation. Att få rätt ventilation är en väsentlig nödvändighet för alla pooja -rum för att behålla sin inredning. Så är du intresserad av att känna till några av de bästa idéerna för design av pooja -skåp?

Här är några av de enkla och moderna pooja -hyllmodellerna som du kan prova i ditt pooja -rum för att få de önskade och förväntade fördelarna:

1. Pooja -rum med glashyllor:

Bästa Pooja -hylldesigner

En av de grundläggande och vanliga pooja -hyllplanen är att ha glashyllor i din pooja -mandir. Dessa glashyllor är en attraktion även i sitt enkla utseende. Dessutom är det väldigt enkelt att rengöra dessa hyllor och du kan göra det ganska ofta för att få dessa glashyllor att hålla länge.

Du kan ha dessa glashyllor i många olika former och storlekar tillsammans med att prova många olika mönster med dem. En av de trendiga mönster som är på topp dessa dagar är att ha ett helt glas pooja -rumsutställning med en enkel och elegant design på den.

2. Träskåp i Pooja -rummet:

pooja rumshylla

Att omfamna ditt pooja -rum med träpoja -hylla är ett av de enklaste sätten att få det nödvändiga utrymmet i ditt pooja -rum tillsammans med att behålla glamourfaktorn. Du kan också använda träskåpet för att lagra många saker om du har valt lämpliga små pooja -skåpdesigner.

Detta är de bästa alternativen för små mandir eftersom marknaden är full med ett antal alternativ för små pooja-skåpdesigner. Dessa är också prisvärda och är lätta att underhålla och rengöra med minimal ansträngning. Du kan dekorera poojarummet med många andra tillbehör som passar bra med poojaskåpets bilder.

3. Liten Pooja trähylla:

pooja hylla idéer

Om du inte vill gå efter den självklara stora och enkla trähylledesignen i ditt pooja -rum, kan du alltid leta efter små trähyllor. Du kan organisera några små trähyllor tillsammans och använda din fantasi och kreativitet för att ge dem som ditt pooja -rumsskåp.

Den här pooja -hyllan är en av de bästa när du har begränsat utrymme för att behålla alla dina idoler och ändå vill få ditt pooja -rum att se snyggt ut. Du kan antingen använda glashyllor eller trähyllor eller en kombination av båda, beroende på färgen på ditt pooja -rum.

4. Pooja Room Träskåp och Trähyllor:

pooja vägghylla

Med den rätta och lämpliga kombinationen av träskåpet och träpojahyllaidéer behöver du helt enkelt inte oroa dig för någonting. Denna kombination ger maximalt utrymme genom att täcka mycket minimalt utrymme. Du kan använda skåpet för att lagra pooja -saker och trähyllor för att placera dina idoler.

En av de senaste trenderna som är ganska populära bland användarna är att ha en ljusfärgad vägg med kombinationen av träskåp och trähylla. Du kan göra denna kombination enligt den tillgängliga storleken med dig och utan tvekan skulle försök med dessa pooja -rumsskåpdesigner göra de bästa besluten för ditt pooja -rum.

5. Väggmonterade Pooja-hyllor med dörrar:

pooja rumshylla design

Du kan också försöka få pooja-hyllan i väggmonterad design. Du kan få hela det lilla poojaskåpet i väggmonterad design som kan användas i frågan för att spara utrymme. Försök att hålla pooja -hyllmodellerna enkla och du kan prova en finare pooja -rumsdörrdesign för att få det att se snyggt ut.

Du kan prova olika kombinationer av hyllor i olika storlekar för att lagra olika saker utan krångel. Det enda som behövs är att ha en ordentlig planering med pooja -hyllplanet för att få maximal nytta av det.

6. Marmor Pooja Hylla Design:

pooja hyllmodeller

Tillsammans med träpoja -hylldesignen kan du också prova att använda marmorhylldesignen i ditt pooja -rum. Dessa typer av skåpdesigner för pooja -rum är helt enkelt eleganta och erbjuder ändå den nödvändiga charmen till pooja -rummet.

Du kan prova att ha olika former och storlekar i marmorhyllorna för att utnyttja utrymmet på bästa sätt och få ditt pooja -rum att se glamoröst ut. Har också ditt eget pooja mandir -skåp i marmorhyllesdesign. Du kan komplettera hela utseendet på ditt pooja -rum genom att följa med pooja -rumshyllan med några dekorationer.

7. Trä Pooja -stativ med hyllor:

pooja rumshylla modeller

Du kan alltid lita på träpojastativet med hyllalternativ för att få den perfekta kombinationen av tillräckligt med utrymme och vackert utseende. Hela pooja -rumsstativet är utformat på ett sådant sätt att de erbjuder tillräckligt med utrymme för varje detalj för mandiren. Du kan antingen prova att få det färdiga pooja -stativet eller anpassa det efter dina krav.

Marknaden är full av olika mönster av enkla pooja -stativdesigner samt snyggare pooja -stativ. Kombinera det enkla pooja -stativet med en lite mörk färgad vägg och para ihop det finare pooja -stativet med väldigt lite pooja -rumsdekorationer för att skapa ett bestående intryck.

8. Liten Pooja Almirah med hyllor:

pooja hylla bilder

En av de populära designerna nuförtiden är att ha små pooja almirah -modeller i ditt ställe. Det finns gott om pooja almirah -mönster på marknaden, allt från enklare till snyggare. Du kan inte bara dekorera det inre av almirah utan kan också använda några av pooja -rumstillbehören för att få almirahs yttre att se snygg och fantastisk ut.

Den bästa fördelen du kan få med dessa pooja almirah -mönster är att du kan täcka hela utrymmet när det inte används. Du kan spela med din kreativitet för att få en unik design i pooja almirah -modellerna.

9. Pooja Rack Designs med hyllor:

pooja rackdesigner

Även om du har begränsat utrymme för ditt pooja -rum och du inte vill gå efter den självklara stilen med design av pooja -rumshyllor eller design av pooja -rumsskåp, kan du alltid lita på att ha en pooja -rack. Dessa pooja -rackmodeller är den ultimata räddningen för att få ett rent och attraktivt pooja -utrymme i din plats.

Du har all frihet att anpassa din egen pooja -rackdesign efter dina behov och krav. Du kan också lägga till lite små dekorationer och mönster i pooja-rumsställen för att få dem att se snygga och iögonfallande ut.

10. Single Pooja Shelf Showcase:

enkla pooja -stativdesigner

En enda hylla i pooja -rummet är allt du behöver för närvarande när du måste justera många saker inom ett begränsat utrymme. Dessa utställningshyllor i en hylla är en effektiv lösning för människor som inte vill använda stora och stora färdiga pooja -rumsskåp.

Det finns några alternativ tillgängliga i poojas utställningsdesigner som är ganska attraktiva för folket. Den bästa fördelen med dessa enkla hyllor är att du kan placera var som helst utan bekymmer och krångel och de kommer att göra hörnet glödande och fantastiskt.

Detta är bara några av poojahyllesidéerna som du kan prova för att göra din mandir till en verklig attraktion. Du kan hitta många andra alternativ med pooja -hylldesigner på marknaden, vilket kommer att vara mycket för att göra ditt pooja -rum till så fantastiskt du vill. Du kan prova att använda det färdiga poojaskåpet eller också anpassa ditt eget poojaskåp.

Om du behöver ytterligare hjälp med designidén för pooja -rumsskåp, kommentera dem nedan. Vi kommer att erbjuda dig det bästa möjliga för att hjälpa till med korrekt information och detaljer om saken.