Pooja -rummet är det mest avkopplande hörnet i huset eftersom det hjälper människor att glömma alla sina bekymmer och problem. Pooja -rumsdesignerna för hemmet kombinerar kreativitet och innovation för att erbjuda användarna de bästa pooja -mandirdesignerna. Det finns många variationer i de indiska pooja mandir -mönstren som kan provas för små såväl som stora hemställen. Använd dessa olika och innovativa pooja mandir -idéer och engagera dig i de mest fredliga interaktionerna med den Allsmäktige.

Pooja Room Designs

Hur man väljer Pooja Room Designs?

Tack vare den fantastiska variationen i de senaste pooja -rumsdesignerna har du många alternativ att prova. Men för att titta på andra sidan kan dessa idéer för pooja -rumsdesign också vara lite förvirrande, om du inte vet att välja rätt pooja -rumsdesign.

Här är några av de faktorer som du bör tänka på när du väljer de bästa pooja mandir -mönstren:

 • Det tillgängliga utrymmet för att implementera designen.
 • Formen på designen.
 • Din förutbestämda budget.
 • Den typ av hem du bor i – litet eller stort.
 • Lägenhetens storlek.
 • Designens färgschema.
 • Designriktningens riktning.
 • Platsen för designen.

Betydelsen av Pooja -rummet i huset:

För alla hem är pooja -rummet den plats som skapar en helig och lyckosam miljö för hela huset. Oavsett, om du dekorerar ditt pooja -rum eller använder ett färdigt pooja -rum måste du ta hand om pooja mandir -mönster.

För att göra ditt pooja -rum unikt kan du antingen prova pooja -rumsdesignerna i hallen eller så kan du prova pooja -rumsdesignerna i trä. I grund och botten är det de traditionella pooja -rumsdesignerna som gör den nödvändiga skillnaden i pooja -rummet. Således måste du ägna stor uppmärksamhet åt pooja -rumsdesignerna Indien eftersom de är väldigt viktiga.

Bästa Pooja -rumsdesigner för hemmet i Indien:

Det skulle vara väldigt enkelt att omdefiniera dina traditionella pooja-rumsdesigner med de senaste pooja-rumsdesignerna med hjälp av dessa enkla designidéer. Är du redo att känna till några av de moderna pooja -rumsdesignerna?

Här är våra 25 enkla och moderna pooja -rumsdesigner som du kan försöka få dina pooja -rumsbilder att se helt fantastiska ut:

1. Temple Style Pooja -rum:

Bästa Pooja -rumsdesigner

Detta är en av de traditionella pooja -rumsdörrens bilder där husets pooja -rum ser ut som ett tempel. Dessa indiska pooja-rumsdesigner ser det vackraste ut i ett stort hus som har utrymme för att behålla sådana tempel-likadana pooja-rum.

Pooja -hylldesignerna i sådana pooja -rum är riktigt stora för att placera de olika Guds avgudarna där. Du kan också experimentera med pooja -hyllplaner för att få dem att se annorlunda och unika ut. Du kan också använda pooja -rummet med falska takdesigner i rummet för att ge det samma känsla som ett tempel.

2. Marmor Mandir Pooja -rum:

Senaste Pooja Room Designs

När du behöver en separat plats för din mandir, kan ingenting vara bättre än att ha en separat marmormandir för det. Detta är en av de finaste och enkla pooja -rumsdesignerna i marmor som du hittar i många hem. Du kan variera med storleken på marmormandiren beroende på det tillgängliga utrymmet hos dig.

För att få marmor -pooja -mandirdesignerna för hemmet att se attraktiva ut kan du använda din kreativitet för att dekorera dem med olika saker. Använd några diyas eller bakgrundsbelysning för att lägga till den nödvändiga gnistan i pooja -enhetens design i marmor.

3. Pooja Mandir i hörnet:

Enkla Pooja -rumsdesigner

Detta är en av de populära små pooja -rumsdesignerna som är populära i små lägenheter med begränsat utrymme. I denna design är designen av pooja -rumsdörren, liksom designen av pooja -hyllorna, gjord enligt det tillgängliga utrymmet i pooja -rummet. Dessa hyllor och pooja -rumsdesign hjälper till att skapa den nödvändiga auraen i pooja -rummet ganska bra.

Du kan välja ett hörn som inte används så ofta i ditt hem och använda samma för att göra ditt pooja -rum där. Du kan också använda många tillbehör för att dekorera platsen med hjälp av pooja -rumsdekorationsideer.

4. Träskåp för Pooja Mandir:

moderna Pooja -rumsdesigner

Om du har begränsat utrymme i din lägenhet och fortfarande vill ha en fantastisk pooja mandir, kommer alternativet med pooja -skåp till undsättning. Du kan använda de små pooja -skåpdesignerna för att göra ditt eget pooja -mandirskåp.

De tillgängliga pooja -skåpdesignerna varierar från att vara enkla till att vara dekorativa och kan därför väljas efter användarnas tycke. Fördelen med att använda pooja -skåpet är att det inte upptar mycket av ditt rums utrymme, men ger dig gott om utrymme för att förvara alla dina pooja mandir -saker och tillbehör på sin utmärkta plats.

5. Glas Pooja Mandir:

pooja mandir designs

Många människor försöker nu från de traditionella indiska pooja -rumsidéerna och försöker pooja -dörrglasdesignerna. Glas lägger till den charm och attraktion som behövs i pooja -rumsdesignerna för hemmet och hjälper också till att hålla den åtskild från resten av platsen.

Du kan antingen välja några enkla pooja -rumsdesigner med glas eller också gå till någon dekorativ. Prova några av pooja -rumsdekorationsidéerna för att få ditt glas pooja mandir att se fantastiskt och bedårande ut. Du kan också prova att ha olika väggfärger för ditt pooja -rum som kompletterar glasmandiren.

6. Träskuret Pooja -rum:

indiska pooja rum design

Om du vill att ditt pooja -rum ska tala med dess design, kan du prova denna pooja ghar -design. Detta kan vara träpoja -rumsidén som kan fånga alla ögon mot ditt pooja -rum. Det finns gott om trä pooja mandir mönster för hemmet som kan huggas i olika stilar av trä.

Dessa pooja -rumsdesigner i trä kan göra ett bestående intryck i både små och stora hus och du kommer helt att älska dessa mönster. En annan attraktion med att använda dessa mönster är att de kan gå mycket bra med alla typer av heminredning.

LÄS MER: De senaste trädesignerna i Pooja

7. Pooja Mandir i vardagsrummet:

pooja mandir för hemmet

Den nya modellen pooja room idé kretsar kring att ha ett pooja rum i vardagsrummet. Detta är också en av de små pooja -rumsdesignerna som oftast ses i små lägenheter där det finns begränsat utrymme.

Dessa design av pooja -enheter är så gjorda att de inte stör det andra tillgängliga området och erbjuder också samma värme som du förväntar dig av din mandir. Du kan också prova att använda en unik pooja -rumsdörrdesign för att upprätthålla den nödvändiga integriteten för pooja -rummet. Se till att den valda designen kompletterar ditt heminredning på bästa möjliga sätt.

8. Pooja -rum i köket:

pooja rumsmodeller

Även om detta är pooja mandir -designen som inte rekommenderas av många människor, om du inte har plats någon annanstans i ditt hem, kan du också ha ditt pooja -rum i köket. Du måste uppenbarligen ta hand om många saker innan du gör pooja ghar i köket så att det inte krånglar med andra köksaktiviteter.

Du kan använda en kökshylla som inte används ofta eller ett köksskåp för att göra din mandir. Se till att din mandir har dörrar som kan stängas när mandiren inte används.

LÄS MER: Bästa köket Pooja Room Designs

9. Väggmonterad Pooja Mandir:

Om du vill ha en liten pooja-mandir, kan du alltid välja att ha en väggmonterad pooja-mandir på din plats. Den väggmonterade designen av pooja mandir kräver inte tillräckligt med utrymme och kan placeras på vilken vägg som helst. Du kan behöva överväga Vastu -tipsen för att vara säker på riktningarna och placeringen av mandiren.

Detta är också en av de enkla pooja -rumsdesignerna eftersom du inte verkligen behöver göra något speciellt för denna design. Men, ja, för att få din lilla väggmonterade mandir att se vacker ut kan du använda många pooja -rumsdekorationsartiklar.

10. Pooja -rum med falskt takdesign:

Har du någonsin tänkt på att använda några pooja -rum med falska takdesigner? Om inte, är det rätt tid att göra det. Detta beror på det faktum att dessa takdesigner för pooja -rum är det senaste modet för närvarande.

En stor fördel med att använda popdesignen för pooja -rum är att det lägger till en tilltalande charm i rummet som fångar uppmärksamheten hos människor. Du kan också prova olika färger för att försöka pooja -rummet popdesign för att förhärliga hela pooja -rummet med minimala ansträngningar och tid.

LÄS MER: Moderna tak i Pooja -rum

11. Pooja Mandir på avsatsen:

Att använda en avsats för din mandir är en trendig design av pooja -rum i ett hus. Detta föredras i allmänhet av människor som har mycket begränsat utrymme tillgängligt för pooja mandir i sitt hus. Allt du behöver är en avsats som du inte använder och några avgudar från din Gud. Placera helt enkelt idolerna på avsatsen och du är klar.

Det enda du bör ta hand om denna pooja -rumsmodell är Vastu -tipsen. Var säker på mandirens riktning och plats för att få den förväntade positiviteten och värmen från mandiren.

12. Enkel Pooja Room Design:

bästa pooja mandir -mönster

Ingenting kan slå charmen med att ha ett separat och enkelt pooja -rum i ditt hus. Vore det inte trevligt att ha en pooja ghar i ditt hus där du helt enkelt kan koppla av och meditera under långa timmar? Ett vackert inrett pooja -rum kan erbjuda dig samma nöje.

Du kan alltid experimentera med din kreativitet för att ha utformningen av pooja -rummet i ett hus enligt vad du gillar. Om du har ett stort hus och tillräckligt med utrymme för att ha ett separat rum för pooja mandir, välj det här alternativet utan att behöva tänka på.

13. Pooja Mandir på en hylla:

pooja ghar designs

Tillsammans med de olika pooja -rumsidéerna i vardagsrummet kan du också försöka lägga din pooja -mandir på en hylla. Ja, att använda en hylla för din mandir är ett annat bra sätt att ha mandir i ditt hus utan att behöva mycket av utrymmet.

En poojahylla kan vara av valfri storlek beroende på användarnas behov. Du kan titta på de olika pooja -hyllmodellerna för att hitta rätt och lämplig design för det tillgängliga utrymmet. Prova att använda en unik pooja -hylla för att få ditt pooja -rum att se attraktivt ut.

LÄS MER: Enkla Pooja -hylldesigner

14. Pooja -rum i ett skåp:

pooja rumsdesign för hem

Precis som du gör skåp för förvaring av alla andra viktiga föremål i ditt hem, kan du också använda de olika pooja -skåpdesignerna för ditt pooja -rum. Du kan antingen göra ett separat skåp för ditt pooja -rum eller placera din mandir i de redan befintliga skåpen.

Om du planerar att göra ett separat skåp för din mandir, kan du titta på de olika pooja -skåpdesignerna som finns. Du får tillräckligt med utrymme för att placera alla dina mandir -tillbehör om du väljer att använda pooja mandir -skåpet i ditt ställe.

15. Pooja Mandir på ett stativ:

enkla pooja mandir -mönster

Tillsammans med att prova de olika små pooja -skåpdesignerna och idéerna för poojahyllor kan du också prova att ha en pooja -stativ i din plats. I likhet med de andra två designerna finns det olika pooja -stativmodeller som du kan hitta enligt ditt val.

Pooja -stativdesignen kan placeras i alla hörn av ditt hus och kräver därför inte mycket utrymme. Dessutom kommer pooja -rumsstativet att erbjuda dig ganska anständigt utrymme för att ordna alla dina pooja mandir -tillbehör. Du kan alltid få din pooja att se vacker ut genom att prova pooja -dekorationsidéerna hemma.

16. Pooja Mandir On Rack:

design av pooja -rum i ett hus

Att ha din pooja mandir på hyllan är en av de trendiga och växande pooja -rumsdesignerna för hemmet. Även om denna pooja ghar -design är ganska lik pooja -hyllmodellerna och pooja -rumsskåpet och det väljs vanligtvis av de människor som vill hålla sitt pooja -rum enkelt och subtilt.

Du kan alltid experimentera med designen av pooja -racket efter dina behov och önskemål. Du får också nödvändig integritet och utrymme för ditt pooja -rum med pooja -rackdesignen som gör det ganska populärt bland människorna.

17. Pooja Room On A Wall:

design av små pooja -rum

Detta är en av de moderna pooja -rumsdesignerna där du inte behöver ett komplett rum som ditt pooja -rum men du kan dedicera en hel vägg för det. Du kan sätta bilder av Gud på den väggen tillsammans med de olika avgudarna för att markera väggen.

Var noga med att välja en hörnvägg eller väggen där du inte går ofta. Detta beror på det faktum att då denna pooja -rumsmodell kommer att ha sin äkthet väl underhållen. Du kan också använda din kreativitet för att få väggen att se vacker och fantastisk ut.

18. Pooja Room In Hall:

pooja mandir för hemdesign

Inget utrymme för pooja -rum? Prova att ha pooja -rummet i hallen. Ja, du kan ha din egen pooja mandir i hallen genom att prova de olika tillgängliga och trendiga pooja -rummen i hallidéer. Denna idé kan prövas i både –små hus och stora hus och på båda ställena ser den här idén vacker ut.

Du kan välja bland de olika pooja mandir -mönstren i hallen för att få en alldeles egen pooja -hall med alla detaljer och dekorationer. Att ha ett pooja -rum i hallen växer också med sin popularitet med den förändrade tiden.

19. Pooja Mandir med bakgrundsbelysning:

pooja enhetsdesigner

Bakgrundsbelysning kan få vilken mandir som helst att se vacker ut och det också med minimala ansträngningar. Allt du behöver göra är att ha en attraktiv bakgrundsbelysning i ditt pooja -rum och du är klar med att ha en attraktiv design för ditt pooja -rum. Du kan också prova några enkla pooja -rumsdesigner i trä med bakgrundsbelysningen som kan fungera i kontrast.

Dessa indiska pooja -rumsdesigner blir populära för varje dag som går eftersom det inte kräver några speciella ansträngningar och ändå gör ditt pooja -rum lyckligt och vackert. Du kan prova att ha en kombination av olika färger och bakgrundsbelysning för att göra ett långvarigt intryck.

20. Pooja -rumsdörr med klockor:

moderna pooja -rumsdesigner

Om du är en av dem som gillar några unika pooja -dörrdesigner, kan du välja alternativet att ha pooja -rumsdesigner med klockor. Detta är den senaste designen som fortfarande inte är så populär bland människorna eftersom människor ofta koncentrerar sig mer på pooja -rumsdekoration snarare än dörrklockorna.

Men du kan gå med den här idén och få ditt pooja -rum att skilja sig från det andra bara med pooja -dörrdesignen. Du kan hitta många intressanta dörrdesigner med pooja med klockor i trä och glas som du kan välja mellan.

LÄS MER: Senaste Pooja Room Door Bell Designs

21. Pooja Mandir With Back Jaalis:

Pooja Room Designs

Detta är en av de trendiga pooja -rumsinredningarna som många människor försöker i sitt pooja -rum. Sättet att använda jaali antingen i bakgrunden eller i taket har blivit riktigt populärt den senaste tiden.

Denna design är en rekommenderad pooja -rumsdesign i lägenheter eftersom den får pooja -rummet att se fräscht och tilltalande ut för ögonen. Dessa jaalis kan åtföljas av pooja -rumsväggens färg och andra tillbehör. Ett annat sätt att skapa ett bestående intryck med dessa jaalis är att följa dem med bakgrundsbelysningen eller pooja room diyas.

22. Pooja -rum med glasdörrar:

pooja rum idéer

Ett av de enklaste sätten att få ditt pooja -rum att se fantastiskt och vackert ut är att ha en glasdörr. Du kan hitta en mängd olika pooja -rumsdesigner med glas för att lägga till den charm som behövs i ditt pooja -rum.

Du kan antingen få en enkel glasdörr för ditt pooja -rum eller så kan du gå för de dekorativa glaspooja -dörrdesignerna. Detta är en av de mest populära pooja -rumsdesignerna för hemmet som många väljer för att balansera poojarumets äkthet och utseende utan krångel.

LÄS MER: Bästa Pooja dörrglasdesigner

23. Pooja Mandir på marmorplatta:

pooja rum bilder

Att ha din mandir på marmorplattan är ett av de traditionella sätten att behålla din mandir. Detta är en populär hus -pooja -rumsdesign som du kan prova utan några andra tankar, eftersom den här designen kommer att se bra ut med alla typer av heminredning.

Du kan göra dessa marmor pooja mandir mönster för hemmet attraktiva, du kan dekorera dem med pooja dekoration idéer hemma. Det enkla sättet att använda dessa mönster är dock att använda det med Guds idol och du är klar. Designen i sig är så vacker att du inte behöver något annat att gå med den.

24. Pooja Room In Store Room:

pooja rumsdesignidéer

Detta är en bra idé för att på bästa sätt utnyttja ditt förråd i huset. Du kan ändra ditt förråd med någon av de berömda och trendiga pooja -rumsinredningarna och ha ditt eget pooja -rum.

Du kan prova pooja -rumsdesignerna i trä eller pooja -dörrglasdesignerna för att skilja ditt pooja -rum från de andra rummen. Genom att omvandla ditt förråd till ett pooja-rum kan du också få tillräckligt med utrymme för att organisera alla dina pooja-rumsobjekt på ett välstrukturerat sätt och utan krångel.

25. Pooja -rum med kakel:

traditionella pooja -rumsdesigner

Du måste ha sett många indiska pooja -rumsdesigner som är gjorda med kakel, eller hur? Detta beror på det faktum att kakel används i pooja mandir från ganska lång tid. Med den förändrade tiden görs många nya stilar och mönster för mandirplattorna tillgängliga enligt trender och tycke för människorna.

Nu kan du hitta till och med 3D -pooja -rumsplattor som föredras av de flesta för att få sitt pooja -rum att se uppfriskande och charmigt ut. Du kan använda kakel för pooja -rumsdesign i lägenheter såväl som för pooja -rum i lägenheter. Men om du har ett stort utrymme kan du gå med kombinationen av pooja rum senaste mönster med kakel pooja rum interiör.

LÄS MER: Moderna Pooja rumskakel & Marmor mönster

Allmänna tips för Pooja -rumsdekoration:

Om du vill att dina moderna idéer för pooja -rumsdesign ska se exakt ut som du ville, bör du följa några av de nödvändiga tipsen för pooja -mandiren för hemmet. Dessa allmänna tips för pooja mandir kan relateras till pooja rumsmöbler, pooja rum bilder eller enkla pooja mandir mönster för väggar.

Intresserad av att veta några av de bästa tipsen som du kan använda i dina pooja mandir -mönster? Här är några av dem:

1. Välj rätt position:

För att få din mandir att se attraktiv ut, välj rätt position för att göra din mandir.

2. Rumsinställning:

För att få dina enkla pooja -rumsdesignar att sticka ut från de andra, se till att du ställer in rummet perfekt. Använd lämpliga möbler, dekorationer, målningar, etc. i rummet.

3. Belysning:

En av de viktigaste faktorerna för pooja dörrdesigner Indien är belysningsfaktorn. Använd tillräckligt med belysning i din mandir för att hålla det hela ljust och vackert.

4. Väggfärger:

Poojas rumsfärg spelar en viktig roll för att få det att skilja sig åt; därför bör du välja rätt färg för pooja -rumsväggarna. Du kan prova olika pooja -rumsidéer för att experimentera med dess färger.

5. Entrédörr:

Tack vare de olika bilderna på pooja -rumsdörrar kan du prova olika sätt att få din pooja -rumsingång att se annorlunda ut än de andra rummen.

6. Vastu Shastra:

om du använder ett färdigt pooja -rum kan du också överväga Vastu Shastra för att vara säker på dess positivitet och noggrannhet.

7. Dessa är några av de bästa pooja -rumsdesignerna som kan prövas för de nuvarande moderna kraven. Även om dessa pooja -rumsidéer kan variera beroende på storleken på din plats och alla dessa idéer om pooja ghar -mönster för hemmet kommer säkert att se attraktiva, lysande och fascinerande ut. Det finns många pooja -mandirer hemma, som du kan prova efter dina önskemål och personlighet.

8. Om du har några bättre förslag för att ha pooja ghar hemma, vänligen kommentera nedan. Dela också vilken av de enkla pooja mandir -mönstren du gillade mest? Vi är här för att hjälpa dig att välja den bästa pooja -låddesignen för din plats.

Expertfrågor:

1. Vilka typer av material som är perfekta för Pooja -rum?

Även om materialtypen som används för pooja -rum beror på användarens val, men för att göra en attraktiv pooja -mandir, är dessa typer av de mest populära materialen som de flesta använder ofta:

 • Trä
 • Marmor
 • Glas
 • Granit
 • Grundläggande traditionella mönster

Du kan till och med blanda och matcha alla material för att skapa din egen huspooja -rumsdesign.

2. Vad är den perfekta typen av golv för Pooja -rummet?

Eftersom de flesta av oss i allmänhet sitter på golvet i pooja -rummet, bör det därför väljas noggrant. Det ska vara enkelt att underhålla och därför spelar golvmaterialet en viktig roll.

Här är några av de alternativ som du kan använda för bästa golv för pooja -rumsdesign:

 • Marmor
 • Trä
 • Granit
 • Cementplattor
 • Keramiska plattor
 • Förglasade plattor

3. Vilka färger ska jag använda i Pooja -rummet?

Precis som alla andra saker spelar pooja -rumsfärgen en viktig roll för att få ditt pooja -rum att stå unikt och framstående. Att ha rätt färg i rummet hjälper också till att ge positivitet och värme i hela huset.

Här är några av de färgalternativ som du kan prova i dina pooja -rumsdesignidéer:

 • Vit
 • Röd
 • Gul
 • Orange
 • Blå
 • Grön