Dessa hemlagade recept tar hand om de envisa pormaskarna.

Hemmagjord ansiktsrengöring för pormaskar

1. Clay Face Wash:

Detta är ett mycket enkelt men effektivt recept som hjälper till att ta bort pormaskar. Lägg i en matsked bentonitpulverlera och precis tillräckligt med vatten för att göra en slät pasta. Applicera ett tunt lager av pastan på ansiktet och halsen jämnt och låt verka i 20 minuter. Tvätta sedan av med ljummet vatten.

2. Äggvita ansiktsmask:

Äggvita ansiktsmask för pormaskar

Häll en äggvita i en skål och vispa den väl. Applicera sedan ett tunt lager äggvita på ansiktet med en ansiktsmaskborste och lägg en remsa toalettpapper eller ansiktsduk över det våta ansiktet och låt det torka. Applicera ett andra lager äggvita över toalettpappret eller ansiktsduken och låt det torka igen. När din hud känns stram, skala av vävnaden och tvätta ansiktet med kallt vatten.

3. Honey and Milk Face Wash:

Honung och mjölk Ansiktsrengöring för pormaskar

Tillsätt en matsked ekologisk honung och en tesked mjölk i en skål och blanda väl. Mikrovågssätt sedan skålen i 10 sekunder och blanda blandningen ordentligt igen. När det svalnar till en behaglig temperatur, applicera blandningen tunt över dina pormaskar och lägg bomullstussar på den. Låt det torka i minst 20 minuter och ta sedan av bomullstussarna. Skölj av med kallt vatten.

4. Brunt socker ansiktstvätt:

Brown Sugar Face Wash för pormaskar

Detta är en fantastisk naturlig exfoliator. I en skål, ta en matsked brunt socker, två matskedar färsk citronsaft och en matsked ekologisk honung. Blanda alla ingredienserna väl för att göra en grov pasta. Massera försiktigt blandningen i ansiktet och särskilt på pormaskarna med fingertopparna i 5-10 minuter. Skölj sedan av med kallt vatten.

5. Ansiktsrengöring med havregryn:

Havremjöl Ansiktsrengöring för pormaskar

Tillsätt en matsked malet havregrynpulver i en skål tillsammans med två matskedar färsk citronsaft. Blanda de två ingredienserna väl ihop till en pasta. Applicera sedan blandningen på ditt ansikte och hals och massera försiktigt i 5-7 minuter med fingertopparna. Tvätta av med kallt vatten.

6. Kaneltvätt:

Cinnamon Face Wash för pormaskar

Ta en skål och tillsätt en halv matsked kanelpulver tillsammans med en halv matsked ekologisk honung. Blanda dem väl för att göra en grov pasta. Applicera blandningen i ett tunt lager på pormaskarna och lägg sedan bomullstussar eller remsor på dem. Låt dem vara på i 3-5 minuter innan du tar bort dem. Skölj av med kallt vatten.

7. Ansiktstvätt med havssalt:

Sea Salt Face Wash

Du måste hälla en matsked havssalt, en matsked citronsaft och tillräckligt med destillerat vatten för att göra en pasta. Blanda alla ingredienserna väl innan du applicerar på ansiktet och skrubba försiktigt i 5-10 minuter i cirkelrörelse. Skölj sedan av med kallt vatten. Denna ansiktstvätt tar bort överflödig olja och döda hudceller.

8. Bakpulver Ansiktsrengöring:

Bakpulver Ansiktsrengöring

Lägg i en matsked bakpulver och precis tillräckligt med vatten i en skål för att göra en slät pasta. Blanda ingredienserna väl ihop till en pasta. Sprid sedan blandningen jämnt på ansiktet och halsen med fingertopparna och massera försiktigt i några minuter innan du tvättar med kallt vatten.

9. Apple Cider Vinegar Face Wash:

Apple Cider Vinegar Face Wash

Denna ansiktsrengöring tar lite tid att förbereda men fungerar underbart. I en liten flaska, kombinera tre matskedar äppelcidervinäger med dig matskedar finhackade myntablad och lägg det åt sidan i en vecka. Sila sedan blandningen genom en sil, tillsätt en kopp vatten, blanda och kyl den i 6 dagar. Tvätta ansiktet med vatten, dutta sedan bomullsbollar i blandningen och applicera på ansiktet och låt det vila över natten. Skölj av på morgonen.

ansiktstvätt för pormaskar