I et hektisk liv som vårt, kan en hage fylt med blomster og grønt gi deg en trengende trøst. Imidlertid er det bare du som er villig til å nyte fruktene av arbeidet ditt. Det er inntrengere som lurer i hvert hjørne som prøver å stjele råvarene, som også inkluderer løvdyr! Det er derfor du ikke må ta sjanser og investere i Garden Gate Designs i stedet!

best-garden-gate design

En hage i seg selv er et lukket rom som er dedikert til å dyrke planter og trær. Ved å sikre den med en port, kan du totalt privatisere området! Med den unike designen og merket kan en hagedør også gi subtile hint om hva som kan forventes inne. Så, hva venter du på? La oss ta en titt på de 10 moderne hagedørdesignene, med detaljert informasjon om typer, fordeler og kjøpetips.

Hva er hageport?

Det er en port som utelukkende er laget for hager, for å ønske deg velkommen til området. Disse portene er vanligvis mindre sammenlignet med de utvendige modellene og designet med forskjellige materialer for å dekke ulike krav.

Hva er fordelene med hageporter:

Her er de viktigste fordelene med å velge en spesiell port for hagen din:

 • Personvern: Den beste måten å holde feltet helt for deg selv er ved å installere en port. Det fungerer som en advarsel til potensielle inntrengere om at adgangen er begrenset.
 • Sikkerhet: Du kan være trygg på dine eksotiske planter ved hjelp av en hageport. I tillegg til å holde ut uønskede elementer, kan det også beskytte barna og kjæledyrene dine mot å forville seg ut.
 • Lagt til skjønnhet: Hageporter er generelt designet for å se pen ut, sammen med å utføre sine vanlige funksjoner. De kan skape interesse og sette en forventning til det som venter.

Hva er de forskjellige typene hageporter?

Portene for hageområder er kategorisert i forskjellige varianter basert på materialet og fabrikatet. Her er noen av de vanligste typene:

 • Wooden Gates: De er de mest populære og kjent for sin rustikke stemning. I tillegg er det enkelt å designe og lage ditt eget mønster med tre.
 • Aluminium porter: Disse portene er laget av aluminium, et lett materiale, som også er ganske solid. Det er rimelig og ser også bra ut.
 • Smijernsporter: Disse portene, som hovedsakelig brukes til store hager i offentlige rom eller palasser, ser ganske storslåtte ut og er også veldig dyre.

Punkter du må huske på før du kjøper hageporter:

Før du går ut for å velge et tilfeldig stykke, anbefaler vi deg å gå gjennom disse ekspertkjøpetipsene:

 • Først av alt må du forstå om hagen har et gjerde eller er åpen. For førstnevnte må du få en port som samsvarer med design og farge.
 • Sørg for at målingene er nøye utført og notert. Det er ingenting verre enn en dårlig utstyrt port!
 • Bestem nå materialet du vil ha. Analyser fordeler og ulemper med hver av dem og forstå hvilken som gir deg en bedre ROI.
 • Det er også forskjellige utskjæringsstiler for hageportene som kamskjell, hundøre, picket, skinne, gotisk etc., sjekk dem ut før du foretar en investering.
 • Til slutt må fargen på porten også tas i betraktning. Vanligvis fungerer hvite, svarte eller metalliske nyanser godt mot den grønne bakgrunnen.

Siste Garden Gate -design i India:

Her er våre 10 enkle og beste hagedørdesigner med bilder. La oss se på dem.

1. Designer hageporter:

Designer hageporter

Du kan ha din egen lille japanske hage ved å lage denne inngangsstilen. Rammen i Pagoda -stil huser en liten port for tilgang til innsiden. Denne ideen er laget av massivt tre og har en klassisk følelse. Materialets mørkebrune nyanse utfyller grønnfargene i omgivelsene.

 • Materiale: Tre
 • Farge: brun

2. Wood Garden Gate -design:

Wood Garden Gate -design

Hvis du er opptatt av å velge tre til hagen din, kan du tenke på dette designet! Den rustikke porten er laget ved å feste trepaneler til hverandre ved hjelp av metallspiker. Den har en bred ramme som fungerer som et gjerde og er festet til murveggen. Tilsetningen av smijernsmotiv gjør den til en av de interessante hageportene.

 • Materiale: Tre.
 • Farge: Lysebrun.

3. Front Garden Gates:

Portene foran hagen

I mange hus ligger hagen eller plenområdet på forsiden. I et slikt tilfelle må du sørge for at portens design og fargekombinasjon stemmer overens med inngangen. Siden den vender mot veikanten, er det også stor risiko for bakre oppføringer. Så denne eneste hageporten må ta sikkerhet også!

 • Materiale: Tre med metallramme.
 • Farge: Svart brun.

4. Hagegjerdeport:

Hage gjerde porter

Når vi snakker om en hageport, er det første bildet som dukker opp i tankene våre denne picket -stilen. Det er en enkel hagedørdesign som enkelt kan gjenskapes hjemme, bare ved å bruke treplanker, spiker. hengsler og en drill. Stengene er festet vertikalt til en hovedramme og festet sammen med tre kryss-tvers paneler, for ekstra støtte.

 • Materiale: Wood picket.
 • Farge: Lysebrun.

5. Dekorative hageporter:

Dekorative hageporter

Hjertet ditt hopper bokstavelig talt et slag med denne håndlagde skjønnheten! Scenen med mintgrønn treport, dekket med kontrasterende lilla blomster på toppen, er akkurat det du trenger for å slappe av om dagen. Det uvanlige fargevalget og konstruksjonen av designet gir hagen din et dekorativt preg. Vi er også beundret over metallhengslene som fremhever endene.

 • Materiale: Tre.
 • Farge: mintgrønn.

6. Iron Garden Gate -design:

Iron hage gate design

Ta en titt på denne keiserlige metallporten som kan sende gammeldags vibber til hagen din. Denne designen er laget av smijern og har alt som trengs for å fange vår oppmerksomhet. I tillegg kan det robuste merket og den smale plasseringen av stolpene holde unna ekle skapninger som ødelegger plantene dine. Trenger vi å si mer om sikkerhetsfunksjonene?

 • Materiale: Smijern.
 • Farge: Svart.

7. Steel Garden Gates:

Hageporter i stål

Gjør den enkle hagen din til et drømmende sted med dette designet. Funnet som er involvert i produksjonen, er laget av galvanisert stål og vil garantert stjele hjertet ditt. En surrealistisk kombinasjon av svanerose og blomstermotiver avslører din kunstneriske personlighet, uten at du trenger å presentere deg selv. Kul idé, ikke sant?

 • Materiale: Stål.
 • Farge: Svart.

8. Aluminium hageporter:

Aluminium hageporter

Denne enkle hageporten snakker om klasse og eleganse. For de som foretrekker edru design og rent utseende, kan dette designet være et ideelt valg. Den er laget med aluminiumspaneler som passer til terrenget i en hage. En sikkerhetslås og lås er også tilgjengelig, slik at du kan ha ro i sjelen. Vi elsker også den ærlige følelsen det gir!

 • Materiale: Aluminium.
 • Farge: Grå.

9. Moderne hagen gate design:

Moderne design av Garden Gate

Ta en titt på denne elegante, moderne hageporten som setter tonen for ditt moderne hjem. Den viser skjønnheten i enkel geometri omgjort til et stilig element. Den doble porten er laget av aluminium, som enkelt kan støpes til enhver form du ønsker. Det fungerer til og med for å integrere interiøret og utvendige hageområder.

 • Materiale: Aluminium.
 • Farge: Grå.

10. Skyvehageport:

Skyve hageport

Hvis du har en liten hage, som ikke har luksus for å svinge en stil, må du prøve en skyveport. Avhengig av overflaten på bakken, kan den utformes til spor eller sporløs. Enten du vil gå inn i området eller gå ut av det, trenger du bare et enkelt “trykk” eller et “trekk”!

 • Materiale: Tre.
 • Farge: gyllen brun.

Det er noen av de beste hageportdesignene, som kan fungere for nesten alle baktepper. Den beste delen med dem er at du kan gå like kreativ med designene, i stedet for å holde deg til de konvensjonelle normene. Så lenge de gir deg full kontroll over sikkerhetsparametere, kan du prøve og eksperimentere med forskjellige temaer. Fra fortryllende eventyrland, skremmende gotikk til dagens ideer, kan hageporter representere dem alle!