Rangoli ger färgen till dina festliga dekorationer. Nästan alla indiska hus har dessa konstnärliga målningar och hälsar dig välkommen när du går in i den. Även om de ser fantastiska ut är rangolis inte så lätt att göra. De kräver tålamod och en mycket stadig hand. För att inte tala om en god smak av färger och mönster. Dessa mönster kan variera från abstrakt till bilder av gudar till andra teckningar inklusive tecknade serier! Medan de flesta rangolis använder en stor mängd färg ibland väljer folk att göra dem av en enda färg som vit eller röd. Svart används mer sällan, eftersom rangolis används för att markera festlighetens glädje och svart är det minst lyckosamma av alla färger! Här är en lista över de femton bästa färgglada rangoli -mönstren.

Toppfärgglada Rangoli -mönster:

1. Flower Rangoli:

Blomma Rangoli

Medan de flesta Rangolis använder färgade pulver kan Rangolis också tillverkas av blomblad. Strimlade kronblad i olika färger används. Mönstren kan vara abstrakta eller geometriska. De innehåller koncentriska cirklar i olika färger med en symbol i mitten och ovanstående rangoli -design med blommor ser vacker ut med lampor.

2. Rangoli med ris, pulser osv:

Rangoli med ris, pulser osv

Återigen, istället för blommor kan du använda de olika färgade matvarorna som ris, baljväxter, kryddor etc. mönstren innehåller mestadels geometriska mönster med koncentriska cirklar mot den typiska hinduiska “satya”.

3. Rangoli Designs With Diyas:

Rangoli Designs With Diyas

Rangolis är mest populära under den indiska festivalen för ljus, även känd som Diwali. En av de stora traditionerna för denna festival är att tända oljade ‘diyas’ och ljus, därav namnet festival av ljus. Så många av Rangoli -mönstren innehåller bilder av diyas i dem. Andra geometriska former som cirklar, trianglar och rutor finns också i dessa mönster. Alla olika färger spelar i allmänhet också sina roller!

4. Rangoli -design med Idol -bild:

Rangoli Design Med Idol Image

Den mest primära guden som har skildrats av många en abstrakt design är Lord Ganesha. Många rangoli -mönster med hans image som det centrala mönstret görs över hela landet. Dessa bilder kan vara enkla konturer i vita eller färgglada bilder. Använd ditt eget gottfinnande för att göra ditt val.

5. Rangoli -mönster med blommor och brinnande diyor:

Rangoli -mönster med blommor och brinnande diyor

Upplysta diyor eller sagoljus ger denna charmiga rangolis mer charm. Så skaffa en påse med vackert färgade blommor och ordna dem i fina mönster med diyas längs gränserna.

6. Levande Rangoli -mönster:

Levande Rangoli -mönster

Rangoli -mönster med ljusa levande färger är fantastiska att titta på. Även de enkla mönstren när de görs med precision ger en utmärkt syn. Så det finns ingen anledning att välja komplicerade mönster. Bedöm din förmåga och välj ett mönster som du kommer att kunna göra rättvisa åt.

7. Holi Rangoli Designs:

Holi Rangoli Designs

Holi är namnet på den indiska festivalen för färger. Denna festival är så kallad för att på den här dagen träffas alla och spelar Holi, d.v.s. de leker med färger genom att smöra dem på varandra. Holi Rangoli -mönster inkluderar rekvisita som små krukor och burkar med holifärger i dem. Dessa rangolis kan tillverkas av blommor eller färgade Rangoli -pulver, hur som helst ser de vackra ut.

8. Rangoli -mönster med dansande figurer:

Rangoli -mönster med dansande figurer

Bilder av dansande flickor och kvinnor är mer komplicerade och kräver mer skicklighet. Men deras komplicerade karaktär är det som får dem mer beröm. Även om dessa mönster ser utmärkt ut att välja en av dem bara om du är helt säker på att du kommer att kunna följa din plan.

9. Corner Rangoli Designs:

Hörn Rangoli Designs

Hörn Rangoli -mönster innehåller i allmänhet fjärdedelar av cirklar snarare än det hela. De är gjorda i hörnen och därför kan inte hela cirkeln passa in. Med samma geometriska former och abstrakta mönster ser de lika vackra ut som någonsin.

10. Free Hand Colorful Floral Design Rangoli:

Free Hand Colorful Floral Design Rangoli

En Rangoli utan olika färger ser blek ut. Färger gör Rangolis levande och attraktivt. En blommönster med vita kanter och nyanser gör rangoli enastående. Raka linjer på mönstren ger designen på en färgstark rangoli ett annorlunda utseende. En enkel form som cirklar och så felfria mönster kopplade från dem kombinerar och skapar ett mönster. En färgstark nyans i sådana former blir attraktionens centrum på golvet.

11. Half Circle Colorful Rangoli:

Halvcirkel Färgglada Rangoli

Halva rangolis vid väggen är alltid attraktiv på sina egna speciella sätt. Det halvcirkelformade mönstret förblir ofullständigt men ger snarare en effektiv stil som får människor att nå det för att få en blick på det. En färgglad rangoli -design på väggsidan upplyser inte bara golvdekorationen utan lockar också dekorationen på väggen ovanför den.

12. Färgglada Maa Durga Rangoli:

Färgglada Maa Durga Rangoli

Maktgudinnan Maa Durga pryds mestadels under Navratri och dushera i Indien. Under dessa dagar ger en färgstark rangoli på Maa Durga en levande känsla för alla människor runt bilden. En rangoli med det färgglada mönstret på Maa Durgas bild kan göras med symboler av Diya, blommor och smycken på henne.

13. Vacker färgstark fjäril Rangoli:

Vacker färgstark fjäril Rangoli

Fjärilar är vackra varelser från Moder Natur där Gud har välsignat vackra färger som blåser ut sinnen med sin skönhet. När så vackra och färgglada fjärilar förs upp på golvet, blommar färger av rangoli på golvet med smickrande fjärilar. Blommor kombineras med fjärilarna förbättrar de söta fjärilskartongerna mer attraktiva. Barn kan enkelt delta i att göra en så färgglad fjäril rangoli design eftersom det är lätt och roligt att göra det.

14. Fantastisk påfågeldamm Färgglada Rangoli:

Fantastisk påfågeldamm Färgglada Rangoli

Påfågel som anses vara en färgstark fågel över hela världen är ett måste när vi nämner om färger och rangoli. En färgglad rangoli av påfåglar och deras färgglada fjädrar golvet behöver inget annat för att göra det levande. De gröna och blues, violetta och gula och röda nyanser i påfågeln ger nästan alla primära färger och till och med nyanser av samma. Formen på en påfågel och dess fjädrar är också förtrollande fantastiska.

15. Enkla vita linjer Färgglada Rangoli:

Enkla vita linjer Färgglada Rangoli

Ett mycket enkelt men mycket attraktivt sätt att göra färgglada rangoli -mönster är ett där vi kan göra cirklar i olika färger och sedan göra vita konturdesigner ovanför lagret med olika färger. En sådan unik och enkel metod för att göra färgglada rangoli är världskänd bland rangolikonstnärer. Vita foder kan göras med kottar speciellt gjorda för rangoli -konturer.

Det finns många sätt att göra färgglada mönster i Rangoli. Även barn älskar att leka med färger och kan göra rangoli med sin fantasi. Enkla sätt för barn att göra färgglada rangolis kan också vara att rita former nära varandra och bilda ett mönster och fylla i med färgglada pulveriserade färger för att göra en härlig rangoli. Även naturliga blommor i olika färger som rosor i alla möjliga tillgängliga färger kan samlas för att göra en färgglad ros rangoli. Andra blommor som solrosor och rosor och tulpaner, kronbladen på dessa blommor gör en vacker rangoli och färgglad som någonsin. Även korn i olika färger som gröna gram, svarta gram, jowar, vete, sabudana, etc. många olika korn kombinerar och skapar ett färgstarkt rangolimönster. När vi pratar om rangoli är det inte det enda materialet man måste tänka på utan det finns en mängd olika alternativ som de kan göra färgglada rangolis med.

Färgernas skönhet bleknar aldrig, och när man talar om rangolis bär själva namnet betydelsen av färger i den.