Påfågel Rangoli Designs

Påfågel är Indiens nationalfågel. De ser väldigt levande och färgglada ut. Men de gjorde också mycket i Rangolis i Indien. Påfågel rangoli mönster är mycket attraktiva snarare än andra rangoli mönster. Påfågel rangoli -mönster ger ett praktfullt utseende till din funktion eller tillfälle. De flesta människor lägger vikt på påfågel rangoli design när de har en familjefunktion eller festivaler.

Vackra Peafowl/Peacock Rangoli Designs med bilder:

Här är listan över 30+ bästa Peacock Rangoli -mönster med foton för alla typer av funktioner och andra festivaler som Diwali, Dussehra och Sankranti.

Ny samling – 2021 uppdatering:

1

3

6

7

5

4

2

2020 mest älskade påfågel Rangoli -mönster:

1. Enkel påfågel Rangoli -design:

Enkel påfågel Rangoli -design

Det är en utmärkt påfågel rangoli design. Denna rangoli har en färgstark bild av en påfågel med attraktiva färger av blått och gult. Den är gjord med en vit bakgrund för att förbättra påfågelns färg. Rangolins kontrast skapas snyggt. Det finns många detaljerande rangolimönster som denna påfågelbild också.

2. Påfågel Rangoli Kolam Design:

Påfågel kolam design

Detta är också en mycket färgglad rangoli -design av påfågel. Detta fascinerar helt enkelt med sin första syn på betraktaren. Denna rangoli -konst är en kombination av djärva och livfulla färger. Färgerna som ingår är gul, rosa, grön och blå, som kompletterar den pulserande påfågeln. Designen har mindre detaljer som kräver extra övning och tålamod för att ge den ett så utmärkt utseende. Detta är en vacker kolam rangoli -design. Gränsen för den röda blomman förstärker hela sikten över rangoli.

3. Påfågel Rangoli med lila bakgrund:

Påfågel Rangoli mönster

Detta är återigen en mycket vacker och färgstark påfågeldesign som är gjord som rangoli. Färgerna är mycket attraktiva och ljusa. Den lila bakgrunden som används här får rangoli att se unik och ljus ut. Detta är inte mycket svårt att prova, men typen och färgerna som används för att ge det det bästa utseendet. Kontrasten på den röda gränsen med denna lila bakgrund är helt enkelt fantastisk och lyfter hela bilden.

4. Påfågel Rangoli -mönster för Diwali:

Påfågel Rangoli Designs för Diwali

Denna påfågel rangoli -design är för ljus och djärv. Detta är perfekt för alla festliga tillfällen. Du kan göra denna frihandspåfågel rangoli för alla festivaler som Diwali, Dasara, etc. för att få fantastiska komplimanger. Användningen av lila och orange färg är fascinerande. Men de vita mönstren får det att se ännu nykterare ut. Det här ser ganska vackert ut med fantastiska ljusa färger.

5. Peacock Rangoli -mönster för nybörjare:

Påfågel Rangoli -mönster för nybörjare

Detta är en mycket vacker och enkel rangoli -design. Detta visar fantastiska och färgglada fjädrar som är djärva och levande i färgen. Denna påfågel rangoli -design är mycket lätt att göra, eftersom den är gjord med prickiga. Detta kan göras även av nybörjare. Bara lite övning och du är där för att få komplimanger som väntar på din väg. Det är en av de enkla påfågel rangoli mönster med prickar.

6. Attraktiv Peacock Rangoli:

Färgglada påfågel Rangoli

Det här är lite annorlunda än dem alla. Detta har nästan alla färger som vi känner. Den gula bakgrunden är bara utmärkt som lyfter hela påfågeln. Denna påfågel rangoli -design innehåller färger som orange, gult, kungsblått, rött, grönt, rosa och lila. Huvudattraktionen är de vackra fjädrarna som bara görs lite i hörnen men är mycket attraktiva.

7. Enkel och färgstark Rangoli -design:

Enkel och färgstark Rangoli -design

Men inte alla påfågel rangoli -mönster. Detta är den enklaste och vackraste påfågel rangoli. Detta kan till och med göras av alla nybörjare. Denna design har ljusa färger, en bra kant och bra flöde. Alla dessa är inte alls komplicerade att göra. Detta är också ett av de mycket bra mönstren för rangoli -mönster av en påfågel.

8. Påfågel med trummor Rangoli Design:

Påfågel med trummor Rangoli Design

Detta är en unik rangoli -design av påfågel. Detta är gjort med de helt naturliga nyanser av en påfågel. Den har alla levande och djärva färger för att ge den ett naturligt utseende av påfågeln. Det mest avbildande inslaget i rangoli är den etniska trumman gjord med röd och gul färg. Detta ger en bra kontrast till varandra. Detta rangoli -mönster har många detaljer. Den svarta kanten gör att den ser ännu mer tilltalande ut. Detta är en av de perfekta rangoli -mönstren av påfågel för tävling.

9. Två påfåglar som möter varandra:

Vackra påfågel Rangoli

Vilken levande nyans av denna påfågel rangoli! Detta mönster är helt enkelt väldigt tilltalande och underbart. Färgerna som används i denna rangoli är mycket ljusa och djärva. De används mycket strategiskt för att ge detta en fantastisk effekt. Här på detta foto står de två påfåglarna mot varandra. Här sitter påfåglarna på rosa lotusblad.

10. Påfågel Rangoli med tema:

Påfågel Rangoli med tema

Bland teman för djur och fåglar är påfågeln den mest omtyckta. Ta en titt på denna övertygande skapelse, så förstår du hur mycket expertis, fokus, tålamod och hängivenhet som behövs för detta.

11. Påfågel Rangoli med fjädrar ute:

Påfågel Rangoli med fjädrar ute

Här är en annan livlig påfågel rangoli -design med fjädrarna ute. Hur fjädrarna och svansen är utformade är riktigt vackert. Valet av färger är också anmärkningsvärt.

12. Underbart par påfågel Rangoli Design:

Underbart par påfågel Rangoli

Denna underbara rangoli -design visar ett par påfåglar. Djupblå och ljusrosa färger har gjort den unik i sitt slag. Alla andra nyanser är också klokt utvalda för att ge designen ett exklusivt utseende. Alla dina festivaler som Diwali, Vinayaka Chavithi och Pongal kommer att göra ljusa med denna typ av påfågel rangoli konst.

13. Blåfärgad påfågel Rangoli:

Blåfärgad påfågel Rangoli

Blått är färgen på denna fängslande påfågel rangoli -design. Kroppen, fjädrarnas änddelar och bakgrunden är alla skuggade med kungsblått. Om du tycker att de andra färgerna som används här är för tråkiga, gå med ditt eget urval.

14. Stor påfågel Rangoli Design för Diwali Festival:

Påfågel Rangoli Design för Diwali Festival

Denna påfågel rangoli -design är ultimat för Diwali -firandet. Det finns två påfåglar gjorda runt ett badkar som innehåller blommor samt flytande upplysta Diyas. Konceptet är extraordinärt och designen är häpnadsväckande. Du kan prova denna typ av påfågel rangoli design för tävlingar.

15. Färgglada påfågel med trummor Rangoli:

Färgglad påfågel med trummor Rangoli

En annan underbar påfågel rangoli är här. Idén om fågeln är väldigt fin, formen är vackert ritad och färgerna väljs noggrant. Du kan göra ovanstående rangoli med blommor, antingen trummor eller påfågel som också kommer att vara mycket fin att titta på och imponerande också.

16. Nybörjare Peacock Rangoli Designs:

Enkla påfågel Rangoli -mönster

Vad kan vara vackrare än denna underbara påfågel som sitter på grenen när det gäller att göra påfågel rangoli -mönster? Fokus ligger på varje fjäder i fågelns svans, och du måste vara mycket försiktig under skapandet. På det här fotot kan du se blommorna vid grenen som också gör utseendet mer lockande.

17. Blommig påfågel Rangoli:

Blommig påfågel Rangoli

Blommig påfågel rangoli är gjord med blomblad tillsammans med färger. Blommornas naturliga nyanser ger rangoli ett mycket realistiskt utseende. Doften av dessa blomblad ger också en lugnande och uppfriskande lukt. Färger används vanligtvis för att ge bakgrunden till kronbladen i dessa rangolis. Ibland skapas dessa rangolis endast med blommor och kronblad för att ge Rangoli en estetisk aura. Blommor som ringblommorros och jasmin är de mest populära kronbladen i sådan rangolis.

18. Rangoli med flera påfåglar:

Rangoli med flera påfåglar

Många rangoli -mönster använder påfåglar för gränser, istället för den centrala designen. Påfågeln ritad i sådan rangolis är mindre i storlek och använder inte många färger. Men de får rangoli att se mycket levande och elegant ut. Antalet påfåglar som används i dessa rangolis beror på storleken på den rangoli som ritas. Även om påfåglarna kanske inte är den centrala designen, spelar de fortfarande en enorm roll för att göra rangoli visuellt anmärkningsvärt. I allmänhet är påfåglarna i dessa rangolis identiska, men påfåglar av olika storlekar kan användas för att förmedla en konstnärs synvinkel.

19. Kundan Motif Peacock Rangoli:

Kundan Motiv Peacock Rangoli

Dessa mönster är skapade på ett papper eller kartong. Specialiteten hos dessa rangoli -mönster är att de kan återanvändas för flera tillfällen. Olika påfågeldesigner kan skapas med hjälp av olika nyanser av Kundan -stenar. De mest populära påfågeldesignerna använder gröna och blå Kundan -stenar. Dessa mönster är enkla att göra, och de behöver inte rengöras senare. Med denna teknik kan olika påfågeldesigner skapas i olika färger, stilar och storlekar. På grund av dessa designers återanvändbarhet är de mycket populära bland människor som inte har tid att göra rangolis för varje festival.

20. Enkel Elegant Peacock Rangoli:

Enkel Elegant Peacock Rangoli

Det finns många sätt att designa en påfågel rangoli. Till skillnad från andra komplicerade mönster kan påfågeldesigner skapas enkelt och vackert med två eller tre olika färger. Fördelen med dessa mönster är att de inte tar mycket tid, men ändå ser väldigt vackra ut precis utanför dörren. Dessa mönster är tillräckligt enkla för att kunna skapas av en nybörjare och fortfarande ganska vackra för att fånga betraktarens uppmärksamhet och fantasi. Det riktiga tricket bakom att skapa en av de enkla men eleganta rangoli är att använda rätt färger. Oavsett hur enkelt rangoli ser ut, med rätt färgschema kommer det fortfarande att se extraordinärt ut och lämna dig i vördnad.

21. Free Hand Peacock Rangoli:

Free Hand Peacock Rangoli

Frihand påfågel rangolis är en av de tuffaste typerna av rangolis som skapades. De skapas utan hjälp av några instrument, därav namnet. Medan han gjorde dessa rangolis, kalklar först konstnären ut den ursprungliga designen och sätter sedan färgerna enligt deras krav. Konstnärer har friheten att skapa olika mönster och former. Ibland kan dessa mönster vara specifika, medan de ibland kan vara helt slumpmässiga. Sådan frihandspåfågel rangolis ger en konstnär friheten att uttrycka sig genom att skapa en oklanderlig visning av färger och mönster.

22. Svart och vit påfågel Rangoli:

Svart och vit påfågel Rangoli

Denna typ av rangoli är gjord på en svart marmorplatta eller svart kartong. Sådana rangoli använder endast vitt pulver för designen. På grund av den svarta bakgrunden ser rangoli visuellt tilltalande ut. Sådana rangoli är enkla att göra och kan skapas med minimalt vitt pulver. Dessa rangolis använder sällan en eller två olika färger för att försköna påfågeldesignen ytterligare. Några av dessa rangolis har invecklade mönster inbäddade i påfågeln. Dessa mönster hjälper till att visuellt förbättra utseendet på rangoli. Sådan rangolis är mycket populär bland alla rangoliälskare på grund av deras enkelhet och kontrasterande design.

23. Beaded Peacock Rangoli:

Beaded Peacock Rangoli

Dessa rangolis är skapade med pärlor i olika storlekar och färger. Dessa rangolis kan vara tidskrävande, men det ser visuellt tilltalande ut när det väl skapats. Färger används endast för att ge bakgrunden till designen. Pärlorna ger olika nyanser och nyanser när de utsätts för olika belysningar, vilket gör rangoli mer levande. Dessa pärlkreationer är utsökta och hjälper till att fånga tittarens uppmärksamhet. För att få ut det mesta av denna rangoli, se till att ha lämplig belysning för att komplettera dess utseende. Konstnärer kan experimentera med pärlor i olika storlekar för att perfekta det visuella utseendet på rangoli.

24. Symmetrisk påfågeldesign:

Symmetrisk påfågeldesign

En av de mest dragna påfågel rangoli är den symmetriska rangolis. Geometri är grunden för att skapa en av denna utsökta rangolis. De är väldigt enkla att skapa eftersom de mestadels ritas med hjälp av prickar och linjer. På grund av rangolins symmetriska karaktär är dessa rangolis normalt små i storlek och har minst två påfåglar. Även om designen är ganska enkel, är det färgschemat som väcker rangoli till liv. Genom att använda rätt färgkombinationer kan dessa rangolis bli höjdpunkten på alla festligheter.

25. Väggmålning Peacock Rangoli:

Fototapet Påfågel Rangoli

Väggmålning påfågel rangolis använder flytande färger istället för pulverfärger. På grund av detta förblir rangoli ostörd och elegant även efter lång tid. Dessa är extremt populära och användbara på riktigt blåsiga platser. Dessa rangolis använder en kontrasterande färgton för att fånga betraktarens öga. Dessa är mycket populära i södra Indien. När färgen torkat kan den bara tvättas bort. De behöver ingen rengöring efteråt. Det kan skapas av vem som helst. Det faktum att det inte tar mycket tid att göra en sådan rangoli, gör den till en mycket populär typ av rangoli för nybörjare såväl som perfektionister.

Ovanstående påfågel rangoli -design gör din festival och fungerar mer färgstark och lockande. Du kan också föreslå din egen påfågel rangoli -design hos oss och kommentera också.

Påfåglar är en levande fågelart. De används som en symbol för elegans. De är en metafor för den livliga skönheten i våra festivaler. På grund av sina utsökta färger är påfågeldesign en häftklammer bland rangoli -skapare. Påfågel rangolis är en integrerad del av en tradition som har genomförts i flera år över hela landet.

Påfågeldesigner är enkla att göra för alla. Se till att använda ljusa färger för att få din rangoli att se livlig ut.

Påfågel Rangoli Designs