I varje delstat i Indien ger rangoli en speciell koppling till tradition, sju punkter kolam av rangolis kan hålla kulturen inom hinduistisk religion. 7 prickar rangoli under festivaler eller säsong gjorda av färgglada ris eller mönster kan designa med färgad sand också. Använda fingret och tummen kan användas för 7 punkter rangoli. I 7 dots rangoli kan vi prova en annan typ av former, linjer eller kurvor som är fördelaktigt för att utforska den positiva miljön för hus eller mark.

Bästa 7 punkter Rangloli/Pulli Kolam -mönster:

Här är några få 7 pulli kolam/7 prickar Rangoli -mönster som också är det bästa sättet att designa dig själv,

1. Enkel Kolam 7 Dots Rangoli:

Enkel Kolam 7 Dots Rangoli

Få mönster är de bästa rangoli -mönstren som är användbara för entrédörren eller som de effektiva mönstren för ett tillfälle eller i tempelingången också. Enkla 7 pullikolam -mönster är det bästa sättet att enkelt utforma. Ta vit sand enligt ditt färgval och ge 7 x 7 punkter på golvet. Ge en fyrkant i varje hörn, bortsett från detta försökskurvstöd för mittdesign. Ge en keps typ av fyra mönster med hjälp av kreativa små cirklar. Detta är kortare tid på 7 punkter rangoli -design som är till hjälp för din pongal eller för alla tillfällen. Inget behov av att använda mer material för denna design. Du kan bara använda fingrarna för att få cirklar och utanför skuggan att röra sig. Detta är det enklaste sättet att göra ett kolamönster av rangoli -design. Inget behov av mer utrymme om du är ok med litet utrymme då den här designen kommer att vara lämplig för ditt hem utomhus utrymme.

2. Easy 7 Dots Rangoli:

Lätt 7 punkter Rangoli

Två rader i mitten vertikal och horisontell båda med bara 7 punkter. Detta är en frihandstyp av rangoli -design som är det enkla sättet att bara göra med fingrarna. Mittpunkten du behöver göra en liten cirkel och sedan utanför prickarna ger en kurva oval formad blomma blad bit form. Mitt i den ovala formen av ritade kurvor måste du rita blommans kurvdesign med fingrar. Detta är 7 chukkala muggulu rangoli -mönster som är användbara att göra på ett enkelt sätt för din dag. Ge en skuggig finish till denna design i blomma. Om du vill kan du använda mer färg för att fylla i de tomma utrymmena i designen. Använd liten diva i mitten av cirkeln, vilket är den bästa idén för att locka tittarnas uppmärksamhet. Detta är också en enkel kolam med 7 punkter rangoli -design för dina vanliga funktioner.

3. Kolam med 7 × 7 prickar:

Kolam med 7x7 prickar

Detta är en 7 dots muggulu rangoli -design som har gjorts med fingrarna på små utrymmen och snabbt också. Ge lika 7 × 7 punkter på golvet och rita sedan Small Square i varje hörn med dina fingrar, efter det rita Small Square i mitten av prickar. Gör parallella linjer från hörn till centrum. Detta måste vi göra för alla rutor i alla hörn. Samla alla i mitten och mellan hörnen får du svarta prickar där du kan rita hjärtsymbolen med dina fingrar. De prickarna kan du använda enligt din kreativitet. Om du vill kan du också göra blad eller någon annan OM -typ av symbol. Rita tjocka linjer medan du kommer att rita linjer. Du får en chans att fylla de svarta utrymmena med färgstark sand eller ris. Detta är den goda dekorativa idén om rangoli design i kolam 7 dots samling av mönster.

4. 7 × 4 prickar Rangoli:

7x4 prickar Rangoli

Ett enkelt sätt att rita blommor är ett bra val för nybörjare. Du kan prova denna design som sammanflätade 7 till 4 punkter. Runt fyra blommor kommer du att prova enligt din design och form och mellersta helblomma kan vara ett bra val. Du kan använda fingrarna för att sprida tjocka linjer. Använd färgat ris för att fylla det svarta utrymmet av blommor. Använd andra prickar som du kan korsa med andra prickar. 7 till 4 prickar rangoli Blomma rangoli kan inspirera den positiva energin; du kan använda denna design för Diwali eller något tillfälle. Få denna design för din vanliga användning på entrédörren för positiv energi. Denna design kommer också att vara till hjälp för välkomnande av gäster.

5. Chukki Rangoli 13 till 7:

Chukki Rangoli 13 till 7

Olika former av kurvor och ovala ger attraktivt utseende för design. Rangoli kan göras med en annan hand för design. Kurvor och former ger korrekt efterbehandling till designen. Detta är Chukki rangoli 13 till 7 som är den bästa expertnivån för rangoli, den här designen du kan prova enligt din kvalitet och tid. Du kan använda alla dina prickar med din kreativitet och idéer. Tjocka till tunna texturlinjer ger designen en speciell touch. Du kommer att få blomma- och bladdesign på denna 13 till 7 prickar med rangoli -design. Sådan design kan du lära dina barn i skolans rangoli -tävling. Prova olika färger för blommor som rosa, gul, orange eller blå och ge en grön färg endast till blad. Detta är den bästa designidén för någon festival eller tillfälle. Lägg en liten diva i mitten av rangoli. Tjock linje rangoli med punkterna 7 av 7 kan också vara till nytta för dina kommande evenemang.

Rangoli definierar vår kultur och det ger ordentlig känslomässig koppling till vår tradition, det hjälper till att få en positiv energi av gud välsigna. Vi kan använda fler symboler när vi ritar 7 prickar rangoli. Enligt designbehovet kan vi känna färg med sand eller ris. En sådan typ av rangoli kan göras på lergolv eller på kakel i vårt utomhusutrymme. När vi utformar 7 prickar rangoli den gången vi inte behöver någon linjal eller någon mätning av exakt design, kan vi prova med fingrarna för att ge en mjuk touch till denna rangoli -konst.