En rangoli är den vackraste designen som kommer att ses utanför ett hem. Denna entrédekoration är det första en gäst kommer att märka när de kommer på besök. Det är främst för att behaga gudarna att en rangoli skapas. Rangoli kan göras dagligen eller för festliga tillfällen. Rangoli som använder en 9*9 kvadrat är mycket invecklad och blir väldigt vacker.

Bästa 9 punkter Rangoli/Pulli Kolam -mönster med bilder:

Låt oss hitta här med en sammanställd lista över de fem bästa Rangoli -kollektionerna med 9 punkter eller 9 kolmar.

1. Enkla 9 punkter Rangoli:

Lätt 9 punkter Rangoli

Om du är nybörjare bör du testa det här enkla steget för steg 9 dots rangoli. Stegen som visas i den här videon är precis rätt för nybörjare och nya elever. Om du följer stegen kommer du att kunna göra alla typer av 9 punkter kolam. Gör invecklade mönster när du är säker på dig själv. Stegen gör rangoli till blommor och löv och andra geometriska mönster också. Du kan lägga till färgglatt pulver till rangolin för att ge den en fin touch.

2. Geometrisk Rangoli:

Geometriska Rangoli

En av de många typerna av rangoli är de geometriska mönstren. Denna kolam med 9 punkter är en av de enklaste men vackraste. Du hittar instruktionerna om hur du gör denna rangoli på webbplatsen. Denna rangoli använder en 9*9 kvadrat för att göra kvadratiska och triangelmönster. Använd färger som blå, lila, grön, svart, vit, etc för att skapa en invecklad design. Du hittar dessa vid ingången till många hem.

3. Deepam Design Rangoli:

Deepam Design Rangoli

En av sikku kolam med 9 prickar är en deepam -design som gör diya -formade figurer genom att ansluta prickarna. Denna 9 dots rangoli -design är mycket populär bland damerna. De gör detta för sina dagliga dekorationer utanför huset. Detta är en enkel design som kan göras snabbt. Prickarna på den 9 kvadraten är förenade med böjda och raka linjer för att bilda diya -formerna. Vissa cirklar i mitten av designen är skapade stora för att göra detta ganska attraktivt. Du kan titta på mönstren på nätet och skapa din egen fantastiska rangolis.

4. Festival Special Rangoli:

Festival Special Rangoli

För speciella tillfällen som Diwali och andra festivaler dekorerar kvinnor sitt hus med speciell rangolis. Denna rangoli är speciell eftersom den är dekorerad och färgad med ljusa färger och mönster. Festival rangolis tar lite tid och kan accentueras med upplysta diyas. De 9 punkterna muggulu och 9 pulli kollam är alla typer av festival rangolis. Du hittar designen för 9 chukkala muggulu också på nätet. Gå igenom instruktionerna och välj sedan de färger du vill lägga i rangoli. Färgerna ska vara ljusa och rangoli kan ha en kant av vitt pulver.

5. Kontinuerlig Rangoli:

Kontinuerlig Rangoli

En av de intressanta formerna av rangoli är 9 pulli sikku kolam. Denna design är en kontinuerlig design där du börjar och stannar på samma plats. Du måste kringgå prickarna här så att prickarna också syns i den slutliga designen. Denna design är vanligtvis inte fylld med andra färger. Det är bara med vitt pulver. Detta kan också göras i en rangoli på 9 till 5 punkter. Du kan testa de enkla mönstren först och sedan fortsätta med att göra invecklade.

9 punkter rangoli -mönster

Rangoli med 9 prickar är ett mycket populärt val när det gäller att göra stora dekorativa rangolis. Detta skapar ett stort utrymme för att göra små och invecklade mönster. De 9 prickarna kollam och muggulu är alla typer av rangoli. Du kan skapa dessa för daglig användning och även för festivaler.